Sifiliz (Frengi) Hastalığı

Gecen 2 ay önce kısa süreli bir ilişkim olmuştu. 3 hafta önce genital bölgemde uçuk lar oluştu. Önce önemsemedim sonra 3 yerde ayni şekilde olunca ve kaşıntı baslayinca kadin hast. gittim. Muayene ve tetkikler yapıldı.erken evresinde Frengi sifiliz teşhisi koyuldu. Suan tedavinin 3. haftasindayim. 2.Deposilin yapıldı ve ilaçlar kullanıyorum. Sormak istediğim şey 1.bu hastalık vücudumda hep kalicak mi. 2.Tahlillerim sonucunda yüksek veya düşük olduğu anlasilirmi. Bilgisi olan yazabilirmi TPHA:1/80 Pozitif HSV Tip2 IgG:3.7 Negatif HSV Tip2 IgM:5.0 Negatif 3.Kaç ay-hafta biter. Sizce ne zaman cinsel temasta bulunulmali. Korunmalı veya korunmasiz? Bu hastalığı yaşayanlar tamamen atlatanlar varsa acil yorum bekliyorum. Internette hiç genel aciklama yapılmamış bu hastalik hakkinda hep ayni yazılar.

bu
busrank
2 yıl önce Genel Konular

Cevaplar

18 Cevap
#1
bu
busrank 2 yıl önce

VDRL - RPR (TİTRELİ): 1/4 (yüksek) yazıyor. Verdiğiniz vereceğiniz bilgiler icin gerçekten çok teşekkür ediyorum. Dr. Ağzından zorla alıyoruz cevabı ya. Yani bulaşıcı olmam gidiyor. Kanimdan da 6 ay içerisinde atabiliyorum. Cok güzel bir haber moral oldu inanin.

#2
bu
busrank 2 yıl önce

Evet kadın ım. Neden sordunuz? Deposilin 2.4 verdi. Ilk basta Azitro ve monodoks kullandım. Şimdide Cipro tb kullanıyorum. Bugün tekrar kan verdim. Bakalim o nasil çıkacak. Deposilin den sonra verdigim ilk kan tahlili oldu. Sanirm dr da ona göre cevap verir.

#3
bu
busrank 2 yıl önce

Çok teşekkür ediyorum. Sorularıma verdiğiniz cevaplarinizdan ve moralinizden dolayı. Gercekten bu siteyi de tesadüfen buldum fakat diğer sayfalardan daha mantıklı olmuş. Sonuçlarımı paylasicam. Allah kimseyi böyle bir hastalık ile sınamasın. Gercekten psikolojik olarak cok etkiliyor insanı.

#4
bu
busrank 2 yıl önce

Hayir hic yaptirmadim. O verdiğimiz tahliller den çıkmıyor sanırım.

#5
bu
busrank 2 yıl önce

Aslinda cok haklısınız. O testlerde cok önemli aklimda bulundurucagim. Ilk firsatta. Siz peki bayanmisiniz. Sitenin yoneticisi sizsiniz sanirim. Doktormusunuz? Bu arada o son ilişkide ben korunmadigim icin suan sifiliz teşhisi koyuldu. Bana da ders oldu

#6
bu
busrank 2 yıl önce

Anladım. Teşekkürler bilgin icin cnm. Ankarada yaşıyorum. Büşra adım

#7
bu
busrank 2 yıl önce

Pardon Myra yeni gördüm mesaji wang bir erkek isen neden bayanim yaziyorsun. Amaç?

#8
bu
busrank 2 yıl önce

Saglik ile bir ilgisi yok ama maşallah sitede herkesin derdine sirununa çare olmussun. Sende mi yaşadın bu hastalığı yoksa. :(

#9
bu
busrank 2 yıl önce

Aynen cnm malesef benimde aynı dert. Genital ülser olunca anladim herseyi. Allah tan dr. gittim kendim çare olsam hastaliktan haberim olmicak. Kim bilir kaçıncı evrede uyanacaktim.

#10
bu
busrank 2 yıl önce

Atlamışsındir İnş. Kac ay hafta sürdü