Buraya yazmanın sebebi bu sayfada psikopat ve sadist ruhlu insanlar var ayrıca çok yardımsever ve bilgili kişilerde var emeklifolik sebebinediki35 gibi bende kendi Hikayem ve edindiğim bilgi ve tecrübeyi paylaşmak istedim bende burdaki kişiler gibi şüpheli cinsel ilişki yaşadım Korunmasız olarak her şekilde daha sonra idrarda yanma mide bulantısı ense kas ağrıları müthiş eklem ağrısı baş ağrısı dilde şişkinlik boğaz ağrısı ve müthiş yanması ellerde yanma karıncalanma kendi kendime teşhis koydum ben o lanet hastalığı kaptım diye hele bu sayfaya girdim lenf aramaya başladım korku içinde bişey bilmiyordum 1 ay sonra üroloji hiv testi yaptırdım negatif ama belirti aynı devam enfeksiyon hocasına gittim alanında seminer veriyor oturum Başkanlığı yapıyor 60 gün dolunca gel dedi gittim hiv hepatit sifiliz HPV bunlara baktı temiz dedi ve daha teste gerek yok dedi ben dururmuyum boğazlarım fena yanıyor tekrar test istedim temizsin dedi zorla test oldum yine temiz ama boğaz yanması el yanması baş ağrıları eklem ağrıları gitmiyor dahiliyeye gittim hemogram eliza ve ek testler 6 tüp kan sonuçlar negatif profesöre gittim boru değil alanında en tepedeki isim 3. Ayda yapılan teste bakarak dediki temizsin test yapmam ben 1 yıl boyunca test olmaya devam ettim 3. Ayda negatif alan kişiler 6. Sifiliz hepatit gibi hastalıklara son kez baktırsın boğaz sorunu olan kişiler özellikle cmv ebv hpv baktırsın cmv küçük yaşlarda geçirildiyse sorunsuz genç ve orta yaşlarda daha ağır hatta hastane ortamında tedavi alınabilecek duruma gelebiliyor...Hiv için eliza yöntemiyle yapılan testler için en güvenilir tarihtir RNA PCR hivi direkt aradığı için 10.günden itibaren en erken yakalayan testtir her ne kadar tanı için pahalı olduğu için tercih edilmez ama en baba testtir 4.nesil testler p24 antijen ile beraber antikora bakarlar aniden antikordan önce oluşur antikor daha sonra bazı laboratuvarlar 21. Gün 1ay bu test için yeterli derler fakat her insan bünyesi farklı olabileceği için 42 de yapılması güzel olur 90 da antihiv ile teyit edilir sonuç yüzde 95 değişmez arkadaşlar sağlıcakla kalın fobik olmamak için belirti aramayın testinizi olun sonucuna güvenin şikayeti olanlar başka hastalıklara baksın...
Ben eski üyelerdenim onlarca belirti yaşadım kas eklem ağrıları,şiddetli baş ağrısı,mide bulantısı,boğazlarda inanılmaz yanma şişlik,dilde şişlik acıma,koltuk altı yanması,el ayak yanması,vücutta kırmızı sivilce çıban tarzı şeyler,daha sonra gidilen dahiliye, enfeksiyon,KBB profesör,doçent,uzman doktorlara defalarca gidip test oldum onlarca test oldum kesin HIV oldum deyip tanı koydum kendi kendime arkadaşlar sizlere tavsiyem test süreleri belli ama hatırlatmak gerekirse HIV RNA PCR testi 10.günden itibaren hivi arayan bir test olduğu için en erken yakalayan testtir tanı testi değil derler fakat pahalı olduğu için önerilmez en önemli testtir profesör Dr Paşa Göktaş 10.gün ve sonrasında PCR yapana test önermiyor,HIV Duo Ultra, Combo ve 4. Nesil testler hemen hemen aynı mantıkla çalışır bu testler HIV virüsüne ait p24 antijen ve antikor baktığı için güvenilir testlerdir aralarında çok kısa zaman farkları vardır 3. Haftadan itibaren doğru sonuç vermeye başlarlar 1ay sonra bu testlerden alınan negatif sonuçlar 90.gün teyit amaçlı antihiv yada herhangi bi Eliza testi ile teyit edildiği zaman HIV virüsü sizde yok demektir belirtilerinizin sebebi HIV değil cinsel yolla sifiliz,hepatit,Hpv,ebv,cmv,gonore, klamidya gibi hastalıklarda var bunlar aklıma gelenler bunlara baktırmanızı öneririm bunlarda temizse artık psikolojik yardım almanın zamanı gelmiş demektir Corona bunların hepsinden tehlikeli ve bulaşıcı herkese temiz sağlıklı bir yaşam diliyorum tövbe edip bu yanlışlardan dönün inşallah zaman varken geç olmadan
1yıldan fazla önce şüpheli birliktelik sonrası burda herkesin yaşadığı şeyleri yaşadım onlarca test ve alınan negatifler şükürler olsun fakat el ayak yanması geçmiyor bu tip durum yaşayan ve tedavi olan varmı şeker ve vitaminlerde sorun yok sadece d vitamini eksik herkese geçmiş olsun
-HIV/AIDS nedir?
HIV virusu, insan bağışıklık sisteminin gücünü azaltarak etki eden ve hastalık oluşturan bir virustür.
Virusun, hastalığın son döneminde insanda neden olduğu sendroma ise AIDS denir.
HIV virusu vücuda girdikten sonra CD4 T lenfositleri dediğimiz, bağışıklık sisteminin temel savunma hücrelerini etkiler.Bu durum bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açar.
Bu nedenle vücudumuza giren virus, bakteri, mantar ve parazitler ile yeterince savaşmamız mümkün olmaz.
Bunun sonucunda fırsatçı enfeksiyonlar ortaya çıkar.HIV virusu temel olarak kan yolu ve cinsel temas ile bulaşır.Korunmasız cinsel ilişki bulaşmaya yol açabilir. Çok nadir de olsa oral seks ile de bulaştığı gösterilen vakalar da vardır.
HIV virusu cinsel ilişki dışında kan alma/kan verme işlemlerinde infekte iğne kullanılması durumunda, doğum sırasında veya emzirmeyle anneden çocuğa bulaşabilir.
Sperm-vajinal salgılar gibi vücut sıvılarının transferi de buna neden olabilir.İnfekte aletlerle yapılan diş operasyonları, dövme veya piercing de HIV virusunun bulaşmasına yol açabilir. Gözyaşı, sarılma, el sıkışma, öpüşme gibi yollarla bulaşmaz.
Kişide, HIV virusunu aldıktan sonra, her zaman bir belirti oluşmak zorunda değildir. Genellikle grip benzeri bir semptom oluşur. Ateş, boğaz ağrısı, lenf nodlarında büyüme dediğimiz beze oluşması, ishal, halsizlik, bitkinlik, kas ağrıları gibi belirtiler görülebilir. Buna Akut Retroviral Sendrom denir.
Bu durum, hastalar tarafından şu şekilde ifade edilir. “ Uzun süreli bir grip geçiriyorum, normalde bir haftada geçerdi ama bu sefer her zamankinden daha uzun sürdü” Bu semptomlar hakikaten gripten daha uzun sürer fakat 4 haftayı geçmez.
Çoğu insan, grip geçirdiğini sandığı için detaylı araştırmaya gerek duymaz.Bu yüzden birçok hastaya tanı konamaz. Böyle bir durumdan şüphelenildiğinde HIV testi yaptırmalı veya bir infeksiyon hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.
2)Hiv test süreleri: Erken teşhis koyabilmek için, kişinin korunmasız ilişki veya şüpheli temastan sonra test yaptırması gerekir.İlk pozitifleşen ve duyarlılığı en yüksek olan test, moleküler bir yöntem olan HIV RNA PCR testidir.Bu test, 10. günden itibaren pozitiflik verir. İkinci pozitifleşen P24 antijen testidir. Şüpheli temastan 2-3 hafta sonra pozitifleşmeye başlar.
En geç pozitifleşen test, halk arasında ELISA testi olarak bilinen anti-HIV antikor testidir. 3-8 hafta arasında pozitifleşir. Piyasada antijen+antikora beraber bakan testler de bulunmaktadır
3. aya kadar uzayabilir. Nadiren bazı vakalarda 6. aya kadar uzadığı da gösterilmiştir. Bu yüzden anti HIV antikor testini 3. haftada yaptıranların, bu testi 3. ayda tekrarlatmaları önerilir.Son olarak, HIV antijen veya antikor testi pozitif olarak saptandığında, ikinci bir test ve yöntemle doğrulamak gerekir.Bunun içinde Western-Blot denilen doğrulama testi uygulanır...