Merhaba, 20 gün önce korunmalı bir şekilde bir eskort ile birlikte oldum. Meme ucu emme gibi şeyler yaptım. Bugün boğazım kupkuru, kulaklarımın arkası çok ağrıyor ve hafif ishalim var. Sizce hiv kapma ihtimalim var mı? Yoksa strese bağlı belirti mi gösteriyorum? Teşekkürler.

Cevap ( 12 )

  1. luckyluke
    7 ay önce

    İshal hariç ben de bu belirtileri yaşadım. Meme ucu emerek HIV kapma ihtimalin imkansız. İlginç semptomlar ama, boğaz kuruluğu stresten olur, ishal de aynı şekilde. Ama kulak arkası ağrı ilginç. Stresten kendimizi kasıp o civarlardaki kasları geriyor olabiliriz, diş sıkıyor olabilirsin farketmeden belki de

  2. Kardeşim test olmadan bir şey söylemek doğru olmaz ama benim fikrim bu şekilde bulaş olmaz, vücud sıvısı veya kan teması yoksa ortada korkmana gerek yok bence, ama yine de bu şüphe ile yaşamak kolay değil, hatta direkt imkanın varsa vidas düo test ol, 4. Nesil mi 3. Nesil mi antikor mu antijen mi o topa hiç girme çünkü devlette doktorlar bile bilmiyor neyin ne olduğunu, sen git paraya kıy biraz dışarıda ol testini kapat konuyu, benim bulunduğum yerde böyle bir imkan yok maalesef devlette oluyoruz

  3. Icardi zoru seviyorsun :D

  4. mauroicardi
    7 ay önce

    HIV- Duo ULTRA- ELFA Testi yaptırdım özel klinikte ve 22.günde. Test 5. Nesilmiş. HIV 1-2 ab=negatif, HIV p24 Ag=negatif geldi. Artık defteri kapatabilirim değil mi?

  5. Birumut12
    7 ay önce

    Yahu negative adam devleti kötüleyip durmanın bir anlamı yok. 28.günden sonra erken dönem combo testin bir önemide yok. Testin 2.nesil sen git 6.ayı bekle lol.

  6. Birumut12
    7 ay önce

    28.gün sonra 4.nesilinde tabiki önemi var ama antijen kanda kayboluyor artık Ig M ve Ig G ararlar onu 3.nesilde yapıyor ki biraz araştırsan zaten sağlık bakanlığının 2023 güncellemesinde hiv ve aids testlerinde hiv1/2 antikoru arayan testlere yer vermediğini görürdün. Hiv p24+antikor arayan testler kullanıyor artık. Elfa yöntemi.

  7. Yav antijen kaybolmuyor biyere gittiği yok antikor antijeni sarmalıyor o yüzden antijen görünebilirliği kayboluyor. Yani şöyle antijen zamanını kesinlikle bulur. Antikorlar antijenleri sarmaya başladı ise hem antikoru hemde antijeni yakalar. İkiside pozitif yazar. Antijen kaybolur sonra antikor oluşana kadar negatif gelir diye bir mevzu yok. Ama şöyle söyleyeyim evet elfa yöntemi 20 lerde çok rahat yakalıyor. Ama kimse konuyu kapatabilirsin demiyor. En azından CDC bunu kesinlikle demiyor ve 45. gün sonrası kesindir diyor. Çünkü tıpta bir tabir var hastalık değil hasta var diye. O yüzden ortalamaların en kesin uç noktası 45. gün kabul ediliyor.

  8. Kemulimineseans yönteminin nasıl çalıştığını bilen var mı

  9. Mavi86
    7 ay önce

    Anti-HIV testi, ya ELISA ile ya da kemiluminesans vb. yöntemlerle çalışılır. Bu iki yöntemin de spesifitesi (özgüllük; sağlıklı bireyleri bulabilme yeteneği) benzerdir ve gayet iyidir. Kemilüminesans metodun, ELISA'ya göre biraz daha pahalı ve sensitivitesinin (duyarlılık, hastalığı bulabilme yeteneği) biraz daha iyi olduğu söylenebilir.

  10. Mavi86, peki bu metot ile antijen veya hangi çeşit antikorlara bakıldığını bilebilir miyiz, veya kaçıncı nesil olduğunu

  11. Mavi86
    7 ay önce

    Kemiluminesans yöntemi, antikorların varlığını tespit etmek için kullanılan bir tekniktir. Bu teknikte, önce örnek (kan, serum veya plazma) bir antijen ile kaplanır. Antijen, HIV virusünün belli bir bölgesine karşı geliştirilmiş bir protein ya da peptit olabilir. Daha sonra, örneğe özel bir ışık yayan bir madde eklenir ve bu madde antikorların varlığına bağlı olarak ışık yaymaya başlar. Bu ışık, bir ölçüm cihazıyla tespit edilir ve antikorların varlığı tespit edilir. Kemiluminesans yöntemi, ELISA veya Western blot gibi diğer antikor testleri gibi çok hassas ve özgün bir yöntemdir. Bu yöntemin en büyük avantajlarından biri, HIV enfeksiyonuna karşı antikorların hızlı bir şekilde tespit edilebilmesidir. Ancak, bu yöntem diğer antikor testlerine göre daha pahalıdır ve özel bir laboratuvar gerektirir.

  12. Mavi86
    7 ay önce

    Sağlık bakanlığı artık clia kemilunesans yöntemini kullanıyor elisaya göre daha çok hassas… 4 nesil… 3 nesiller bitti artık… devlet hastanelerin labaratuvar sartnamesi ve ve devamlı denetim altında… boşuna özel laba gidipte paranızı boşa harcamayın… sağlık bakanlığı bilmiyormu neyin ne olduğunu… testlerinizi devlet hastanesi veya araştırma hastanesinde onuda yapamıyorsanız sağlık ocağına…

Cevap yazmak için yapınız.