Dr. Handsfield Part2

Evet arkadaşlar Dr. Handsfield e son soru hakkımı kullandım. Sorumda Akut enfeksiyonun oluşumu seyri ve süresi ,2. Pencere süresinin gerçekliği, ayrıca diğer cybh ler hakkında genel test süreleri ile bi arkadaşın ileri seviye frengi rahatsızlığı ile ilgili olan sorusunu sordum. Cevap gelince burdan paylaşırım yine.

Pi
Pisman12123
5 yıl önce Genel Konular

Cevaplar

29 Cevap
#1
Pi
Pisman12123 5 yıl önce

Evet arkadaşlar Dr. Handsfield e 3. ve son soru hakkımıda kullandım. Malesef sorulara çok ayrıntılı cevap vermemiş ama ben yine soru ve cevapları ingilizce ve türkçe olarak paylaşıyorum. SORU İNG: Thank you very much for your advice, Dr. Handfield. You really would have removed a lot of worries about HIV. Finally, I want to ask a few questions. 1- Today is the 57th day of my risky relationship. And my throat has been sore for 2 days and this has stressed me.(difficult swallowing) (I have smoked a lot now, maybe for this reason) And there were very small wounds on my wife's feet and on the kneecap. Can we say that these are not definitely related to Hiv and ARS? 2- When should I be tested for other sexually transmitted diseases? (Syphilis, Cylamidia, Hepatitis, etc.) Can even an advanced syphilis be cured? 3-In general, do all of the symptoms of ARS occur at the same time, or a sore throat first, a skin rash after 1 week after a sore throat and maybe 2 weeks later headache etc. Can you tell me how the symptoms of ARS progress and how long it lasts? 2- The second window duration is mentioned about Hiv on the Internet, is that real? 4- After my 42nd day negative test, I will not be tested again, are we sure about this? This was my last question right, thank you very much for your services and advice. I hope the Covid-19 outbreak ends as soon as possible, and valuable doctors like you can work in better conditions. I'm so sorry I forgot to ask, doctor. Which sexual disease can be related to aphtha problem in my mouth other than HIV? Thanks again Thanks for everything. I am very lucky to have found you. CEVAP İNG: 1,3) Your test results prove HIV is not the cause of your sore throat or any of these symptoms; and that no symptoms you ever have in the future can be due to HIV from the exposure you are worried about. Therefore the details of the symptoms and their timing don't matter. 2) All those STDs can have valid testing now, if you wish. It's optional -- since a condom was used, the chance of any STD is very low. If you decide to do it, have a blood test for syphilis and a urine test for chlamydia and gonorrhea. I recommend against testing for anything else: the chance of any other STD (herpes, viral hepatitis, etc) is zero for all practical purposes from this sort of exposure. For sure don't test for herpes: the tests are not perfect and the results often are misleading. 4) Correct, no worries and no need for any more HIV tests. 5) No STD is a likely cause of apthous ulcers of the mouth. That completes the two follow-up questions and replies included with each original question and so ends this thread. Thanks for the thanks; I'm glad to have helped. Best wishes and stay safe.

#2
Pi
Pisman12123 5 yıl önce

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim Dr. Handfield. HIV hakkında birçok endişeyi gerçekten ortadan kaldırırdınız. Sonunda birkaç soru sormak istiyorum. 1- Bugün riskli ilişkimin 57. günü. Ve boğazım 2 gündür ağrıyor ve bu beni strese sokuyor(Zor yutma) (Şimdi çok sigara içtim, belki bu nedenle) Ve eşimin ayaklarında ve diz kapağında çok küçük yaralar oluştu. Bunların Hiv ve ARS ile kesinlikle ilgili olmadığını söyleyebilir miyiz? 2- Ne zaman cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklar için test edilmelidir? (Sifiliz, Cylamidia, Hepatit, vb.) Gelişmiş bir sifiliz bile tedavi edilebilir mi? 3-Genel olarak, ARS'nin tüm semptomları aynı anda mı yoksa önce boğaz ağrısımı, boğaz ağrısından 1 hafta sonra deri döküntüsünden ve belki de 2 hafta sonra baş ağrısından vb. ARS ilerlemesi ve ne kadar süreceği? 2- İkinci pencere süresi hakkında ne düşünüyorsunuz? 4- 42 günlük negatif testimden sonra tekrar test edilmeyeceğim, bundan emin miyiz? Hiv dışında hangi cinsel hastalık ağzında oluşan aft problemiyle ilişkili olabilir? Tekrar teşekkürler Bu benim son sorumdu, hizmetleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.   Umarım Covid-19 salgını en kısa sürede biter ve sizin gibi değerli doktorlar daha iyi koşullarda çalışabilir.    Her şey için teşekkürler. Sizi bulduğum için çok şanslıyım. CEVAP TÜRKÇE: 1,3) Test sonuçlarınız HIV'in boğaz ağrınızın veya bu semptomların herhangi birinin nedeni olmadığını kanıtlar; ve gelecekte sahip olacağınız hiçbir belirtinin, endişelendiğiniz maruziyetten kaynaklanan HIV nedeniyle olmayacağı kesindir. Bu nedenle semptomların detayları ve zamanlamaları önemli değildir. 2) İsterseniz tüm bu cinsel yolla bulaşan hastalıklar ilgili şimdi bir test olabilirsiniz. (ilişkimin 57. günü olduğunu söylemiştim. Yani 7-8 hafta sonra sifiliz, klamidya ve gonore için test olabilirsin diyo)İsteğe bağlı - prezervatif kullanıldığı için herhangi bir cinsel yolla bulaşan hastalık olasılığı çok düşüktür. Bunu yapmaya karar verirseniz, sifiliz için bir kan testi ve klamidya ve gonore için bir idrar testi yapın. Başka bir şey için test yapılmasını önermiyorum: başka herhangi bir STD'nin (herpes, viral hepatit, vb.) Şansı, bu tür bir maruziyet içi riski sıfırdır .Herpes için test yapmayın: HPV testleri mükemmel değildir ve sonuçlar genellikle yanıltıcıdır.(Yani belirti yoksa papillon felan HPV testi olma, siğil çıkarsa sonra çaresine bak diyo. 4) Doğru, endişelenmeyin ve daha fazla HIV testine gerek yok. 5) Hiçbir cinsel yolla bulaşan hastalık, ağızda aftöz ülserlerin olası bir nedeni değildir. Bu, her bir orijinal soruya dahil edilen iki takip sorusunu ve yanıtı tamamlar ve böylece bu konuyu sonlandırır. Teşekkür için teşekkürler; Yardımcı olduğum için mutluyum. En iyi dileklerimle ve güvende kalın.

#3
Pi
Pisman12123 5 yıl önce

Knk yazarım yazmasınada direk uzaklaştırılırım forumdan, mail paylaşılması yasak. Burdan sor knk ne soracaksan. Bende bu ızdıraba düşeli 2 ay oldu:) Araştırıp öğrendiğim bişeyler varsa seninle paylaşayım olurmu.

#4
Pi
Pisman12123 5 yıl önce

@Sancak sorularını okudum bro. Testlerini olmuşsun senin olay zaten kapanmış. Dün doktora sorduk 42 den sonra kapa dedi. Senin kaç gün olmuş. Psikiyatr desteğe ihtiyacın var. Ben antidepresan ilaç kullanıyorum olaydan beri 2 aydır. Bu konuda sana yardımcı olabilirim.

#5
Pi
Pisman12123 5 yıl önce

Knk o zaman kendi psikiyatri konumu anlatayım. Olaydan sonra büyük bi pişmanlık ve korku tabi sonrası katlanamaz bi hal aldı. Gece ateşler basıyo dön dön uyuyamıyorum. Hanıma yaklaşamıyorum felan. Baktım olacak gibi değil koştum devlet hastanesi psikiyatri bölümüne , baktım erkek doktor yok , neyse sıra geldi görüşmeye başladık. Ben kadın psikiyatra ne var ne yok anlattın. Sağolsun çok iyi birisiydi. Bana bulaş risklerinden bahsetti ilk ondan duydum zaten, çok takma kafana dedi 1000/1 bir bi ihtimal birde sen korunmuşsun felan filan neyse konuşmak beni çok rahatlattı. Birde ilaç başladı. İlaç OKB tedavisinde kullanılıyo yanında da panik atak için bi ilaç verdi. OKB ilacı yaklaşık 2 hafta sonra etkisini gösterdi.(Gerçekten çok rahatlattı.) Panik atak ilacıda katlanamayacağım düşünceler aklıma geldiğinde kullandım hızlı etki gösteriyo. Bu süreçte bana çok faydası oldu.

#6
Pi
Pisman12123 5 yıl önce

Bu arada senin olay neydi korunmamışmıydın.

#7
Pi
Pisman12123 5 yıl önce

Açık yara derken nası bi yaran vardı. Yaş kaç bu arada.

#8
Pi
Pisman12123 5 yıl önce

:) Kral testler negatif işte dediğim gibimgit psikiyatr a sana travma sonrası kaygı bozukluğu teşhisi koyacak ve ilaç başlayacak.Rahat ol artık demicem, belliki rahatlayamıyosun. Senin gideceğin yer Psikiyatr

#9
Ca
CandidaMantari 5 yıl önce

Keşke soru hakkın olsaydı be

#10
Hy
Hymenoptera 5 yıl önce

@candida Soruma cevap vermedin sen hangi lab da oldun da testinin 2.Nesil olduğunu iddia ediyorsun? 2. Nesil testler günümüzde güvenilen testler olmadığı için sonuç vermesi 6 ay a kadar sarkabildiği için günümüzde kullanılmıyor. Türkiye de her yer 4. Nesil iken, 3. Nesil bile pek Nadir iken sen bize 2.nesilden bahsediyorsun çok Garip geldi.