Selam arkadaşlar. Bir çok arkadaşın benzer sorunu var. Doğru sürelerde olmak kaydıyla defalarca test yaptırmışsınız. Testler hep negatif buluyor. Ancak bir çok belirti yaşıyorsunuz. Sizde sürekli Hiv pozitifsiniz ama testler bulamıyor diye düşünüyorsunuz. Size önemli bir şey açıklayacağım. Doğru sürelerde test olduysanız ve sonuç negatifse hiv negatifsiniz. Ancak belirtiler yüzünden konuyu kapatamıyorsunuz. Hiv belirtileri Hiv'e özgü değildir. Belirtiyle teşhis konulmaz. Dr. Tan, Dr Sean, Dr Hook isterseniz bu duayen hocalara muayene olun size süresinde test olup olmadığınızı soracaklar. İnanın bana belirtileri umursamayacaklar. Böyle gizlenen ortaya çıkmayan gizli hiv yok. Sonuç negatifse hiv açısından konuyu kapatın. Belirtileriniz ile ilgili başka hastalıkları araştırın. Çoğu arkadaş fobik. korktukça beyni oyun oynuyor. Olmayan hastalığın belirtilerini varmış gibi gösteriyor. Lenf bezlerinizi kurcalıyorsunuz lenf beziniz şişiyor. Hiv'de ishal yazıyor, stresten ishal oluyorsunuz. Stres artıyor kurdeşen döküyorsunuz hadi buyur döküntüde hiv belirtisi. Herşeyi hiv'e bağlamayın. Bir sürü test olup sonra doktora gidip testlerinizi gösterirseniz ve hala hiv'den çekiniyorum derseniz sizi psikiyatriye gönderir. Kendinizi üzüyor ve stres üstüne stres yaşıyorsunuz. Stres sağlıklı düşünmenize engel oluyor. Yahu test sonucu negatif diyor inatla yok olmaz ben pozitifim, çünkü hissediyorum bunu demenin ne gereği var. Kendinizi üzmeyin ve stresten uzak durun. Hepinize acil şifalar diliyorum.
http://www.hivveaids.net/ sitesinden alıntıdır: (Sona Dikkat) ELisa Anti - Hiv (3. Jenerasyon Testi) Devlet hastahanesinde Hiv bulaşı protokolü: İlk başvuruda hiv testi (elisa) bu daha önceki ilişkiler için, sonra 1 ay sonra tekrar çağırırız bir daha bakarız, çoğu kişi zaten 1 ay geçe pozitifleşir pozitifleşirse,. Ondan sonra 3 ay dolunca son kez çağırırız en son 3 aydır antikor üretimi gecikmiş %1-5 kişi için hiv için test süresi. HIV RNA PCR OLMAYIN! Tanıda kullanılmaz! Onu geçin. Boşuna paranızı ziyan edersiniz. Hiv duo ultra, 14. günden sonra pozitif verebilen çok hassas bir test. P24 ag diye bir sonuç, anti hiv1+2 diye ayrı bir sonuç verir. SON KULLANIM TARİHİ YOK, yani 14 günde de olabilirsiniz, 30. günde de, 365. günde de. Olmanız mantıklı olan EN ERKEN TARİH 14. gündür, yol gösterir. Ne kadar geç olunursa güvenilirliği o kadar artar. Hiv combo. 28.günden sonra pozitif verebilir. P24 ag+anti hiv1/2 diye tek bir sonuç verir. SON KULLANIM TARİHİ YOK, yani 28. günde de olabilirsiniz, 60. günde de, 365. günde de. Olmanız mantıklı olan EN ERKEN TARİH 28.gündür, yol gösterir. Ne kadar geç olunursa güvenilirliği o kadar artar. Anti hiv-elisa. 45. günden sonra artık vakaların ÇOĞU pozitif veriyor. SON KULLANIM TARİHİ YOK, yani 45 te de olabilirsiniz, 80 de de, 500. günde de. Ne kadar geç olunursa güvenilirliği o kadar artar. Bu üç testten, EN ERKEN test süresine dikkat ederek, negatif aldıysanız bu çok iyi, çok güzel, rahatlayabilirsiniz. EN SON TEYİT İÇİN, NE TESTİ OLMUŞ OLURSANIZ OLUN 90.Günde Anti hiv elisa önerilir. Bu artık en ağır psikopatça aşırı titizce yapılan en son kontroldür. Burada elisa önerilmesinin sebebi elisanın ücretsiz olması, ve 90. günde onun bile yeterli olması. Kombo, duo olabilirsiniz 90.günde, aynı şey, ama müsriflik. Yukarıdaki sürelere uygun olarak bir test olup negatif almışsanız, bunun 90'da değişme ihtimali çok çok düşüktür. Ve bu 90. günde teyit ile konuyu kapatabilirsiniz. ÖRNEKLER: 17. günde (veya 20, veya 30, veya 59)hiv duo ultra oldum, geçerli mi? Evet, duo için minimum süre 14 tür, negatif alman çok güzel, AMA MUTLAKA 90'da elisa ile teyit ettir, değişmesi çok beklenmez. 26. günde kombo oldum, geçerli mi? Hayır, kombo test için en az 28 gün geçmiş olması lazım. Paran çoksa 28. günde tekrarlat, veya 45'te elisayı bekle, NE OLURSA OLSUN 90'da son test (elisa) ile kapat. 11. günde pcr rna oldum, en iyisi bu dediler, geçerli mi? Hayır, pcr rna tanı için kullanılmaz. LÜTFEN: Şu şu şu gün şu testi oldum, daha ne olayım? SORMAYIN yukarda anlattım. Pcr rna yaptırdım güvenilir midir? SORMAYIN pcr rna tamamen para tuzağı, tanıda kullanılmaz. "Belirtilerim var, dil kökümde pütür pütür, vücudum kızarıyor, boğazlarım acıyor, bir ishal durumum sözkonusu vs. BELİRTİ SORMAYIN belirtilerin anlam ve önemi yoktur, hiv tanısı sadece test ile konulur."
Babun pcr tanıda kullanılmaz demişsin ama doktorlar pcr testim negatif diyene konuyu kapa diyorlar?
https://www.doktorsitesi.com/question/hiv-testi-zamani/1948655 Burda doktor pcr negatifse ondan sonra başka teste gerek yok diyor
Süper soru. Dediğinde haklısın PCR tanıda kullanılmaz. Bunun bir kaç sebebi var. 1 - Erken dönemde hatalı negatif sonuç verebiliyor. 2 - Sadece Hiv 1 için inceleme yapıyor, Her ne kadar ülkemizde görülmese de Hiv 2 için inceleme yapmıyor (Bu arada Hiv 2, Hiv1'den daha hafiftir) 3- Laborantın uzmanlığına göre sonuçlar oynayabiliyor. Bilgisayara değil laboranta bağlı bir testtir ve 3 katına kadar değişiklikler normal kabul ediliyor. Yani 1000'de çıksa olur. 3000'de çıksa olur hepsi aynı (Düşün artık değişikliği). Hele birde laborant tecrübesiz ise olay dahada vahim bir hal alıyor. 3 - Oldukça pahallı bir test. İşte tüm bu saydığım sebepler yüzünden Türk doktorları da yabancı doktorlar da PCR testini tanıda önermiyorlar. Diğer yandan süresinde yapılan PCR testi için sonuçlar güvenilirdir. Bu teste 9. günden itibaren bakılabiliyor. Her ne kadar daha erken bakarız diyenler varsa da, PCR testi kandaki hiv virüsünün adedini ölçeceğinden geç yapılması faydalı olur. Bu şartlar altında tanıda kullanılmasa dahi alınan sonuçlar tanı için değerlendirilebilir ve süresinde yapılıp alınan negatif sonuca güvenilebilir. Ancak ne olursa olsun, hangi testi hangi sürede yaparsan yap 100 kerede negatif sonuç alsan 90. gün git istediğin test ile teyit ettir. Maksat Dünya Sağlık Örgütünün gönlü olsun. Teyit ettirmeye giderken de için ferah olsun, alınan negatif sonuçların değişmesi milyonda bir olasılık bile değildir. Yani 12. gün PCR negatif aldım konuyu kapatayım deme. 90'da son kontrolünü ol. İçin rahat etsin.
Olasılıklara bağlı konuşmayı sevmem. Ancak belirtmek istediğim bir durum var. Üstelik daha önceki yazılarımda da bunu belirttim. 90. gün testinin bir özelliği daha var. Milyonda 1 dahi olabilecek laborant hatalarını da gidermek. Yani olası labaratuar hataları 90. testi ile bertaraf edilebilir. PCR testi laborant temelli bir test. Milyonda bir dahi olsa hata payı olsun. İşte 90'da bu hata payınıda kapatabilirsin. Diğer yandan Benim en çok güvendiğim Vİdas Ultra Duo testi süresinde yapıldığında yüzde 99.89 gibi bir güven ile çalışıyor. Yani yüzde 100 değil. Yüzde 100 demek için 90. Gün testi sonuçlarına bakmak gerekiyor. PCR testi yüzde 99,99 olsun İşte kalan yüzde 0,0001 için 90. gün test ol veya olma senin kararın.
Bu linktde Vancouver Aids Tanı tedavi Merkezinin gelen bir emaile cevabı var. http://helpline.aidsvancouver.org/what-we-do/helpline/online/negative-pcr-rna-test-conclusive-19-days Burada kişi 19. gün PCR olmuş. Cevap testin çok yüksek derecede güvenilir. "So in that sense, I would recommend testing." Yinede test öneririm diyor. 12 hafta (84 gün) yaptır kafan rahat etsin diyor.
90da hata payları kapanıyor demişsin ama 90dan sonra antikor pozitifliği alıp pcr negatifliği alanlar negatifsin deniyor yani 90dan sonra yalancı pozitiflik çıkabilir diyebilir miyiz o zaman yine de kesin sonuç nasıl diyoruz
Bir de hiç 11 pcr 21 antijen negatifliği alıp dönen vaka olmuş mu
Bana doktorum tıpta hiçbir zaman yüzde yüz olmaz demişti mantıklı aslında bizim testlerin güvenilirliği hep doksan küsürlerde kalır ama bence pozitifsek de pozitiflik çıkar özellikle iki veya daha fazla test yapmış arkadaşlarda matematiksel olarak o zaman baya bir yüze yaklaşıyoruz
90'da antikor pozitifliği alan PCR'da negatif ise PCR ölçümü ml<20 olmuştur. İki şeyi birbirine karıştırmışsın. Bir kişi Hiv ile enfekte olduğu zaman önce antijen oluşur arkasından antikor oluşur. Bu sürede kanında virüs RNA'sı çoğalır durur. Ayrıca vücudun CD4 hücrelerine zarar vermeye başlar. İlaçlı tedaviler ile kanda bulunan virüs sayısı negatif kabul edilen ölçülemez sınıra çekilir. Yani 20'nin altına. 1 ml kanda 20 virüs demek bu. Bu durumda kişiye negatif denir ama sadece kişinin kanındaki virüs sayısı negatife düşmüş olur. Yani kişi hiv taşıyıcısıdır ancak kanındaki virüs sayısı ölçülemeyecek kadar düşüktür. Kişi tedaviyi bırakırsa virüs sayısı rezervuar olarak kabul edilen lenf bezlerinden vs. kana karışır ve tekrar PCR da görünür duruma geçer. Bu sürecin tamamında ELiza testi kişinin hiv+ olduğunu tespit eder. Yani kişi tedavi ile PCR'da negatife düşse bile en basit eliza testi kişinin hiv+ olduğunu bulur. Çünkü hiv testleri antikor bakar ve antikorlar her zaman bulunur.
Sözünü ettiğin negatifken pozitife dönme vakaları çok sınırlı. Bunun sebepleri 1- Süresinden önce test olmak (örneğin enfeksiyondan 1 hafta sonra hiv antikor testi olup negatif alıyor 3 ay sonra pozitif alıyor) 2- Kişinin kanser tedavisi görüyor olması (Tedavi süreci antikoruda antijenide geçici olarak baskılayabiliyor) 3 - Kalıtımsal bağışıklık sistemi sorunları (böyle bir sorun varsa bu yaşına kadar kesin farkederdin) 4 - Romatizma, Hamilelik gibi vücut kimyasını oynatan durumlar, 5 - Son yapılan testin hatalı pozitif verme durumu (Eliza testinde hatalı pozitif yaygındır. Ancak hatalı negatif yaygın değildir).
Bu dediklerin bende yok genç ve kendimi bildim bileli sağlıklı biriyim pcr testimde şu yazıyor Testin lineerite sınırları 1x10^2-1x10^8 IU/mL dir. 1 IU/mL HIV yaklaşık 0.70 copy/mL HIV e eşdeğerdir.
Babun abinin bilgilerine güvenin arkadaşlar,sitede ciddiye alacağınız, bilgilerine guvenmeniz gereken 3 kişi var galil35,alpacino ve babun
Okuyorum ve araştırıyorum. Paylaştıklarımı bir sürü forum sitesinden, yabancı sitelerden, medhelp, vancouver WHO CDC gibi merkezlerden destekliyorum.
Keşke herkes senin gibi olsa abi,ama işin ilginç yanı gece gündüz araştıranlar yerine yine fobiklerin dediklerine inanacaklar