Şimdi işlem sırası şu şekil oluyor.bu korkuya kapılıp nete giriyoruz ve şak aidsrehberi cıkıyor karşımıza.ardından biri diyorki 28 combo ol falan gidip yaptırıyoruz bir oh cekip araştırmaya devam ediyoruz.ardından ulan bunun penceresi 3aymış ne bok yicem şimdi ya antikor oluşmadıysa diye beyin alttan alttan kemiriyor.stres sıkıntı dayanamayıp arada bir test daha oluyoruz yine oh kesermi bizi kesmez 3ay doldu hadi bakalım yasin bir test daha.negatifim lan diyosun 2-3hafta sürüyor bu tabiki.e tamam negatifimde bu seyirmeler aftlar oramı buramı ellediğimde elime gelen şeyler,sivilceyi zona zannetmeler dilinin beyazlığını pamukçuk zannedenler,stresten kurdeşen dökenler,kasılıp kalmaktan seyirmeler ağrılar,terlemeler.sonuc aids fobisi.3ay bekledik ya kısa geldi 6aydada olalım ne cıkacak yine negatif.tabi rahatlamalarla birlikte vücutta kendine gelmeye başladı ağrılar azaldı terlemeler gitti ufak tefek hasar var ama idare edrriz işte.hergün yaşanan korku haftada 2-3güne düşer zamanla 1-2falan derken 1sene dolar.bir test daha negatif.kesin benim vücudum antikor üretmiyo yoh aq.iyice sapıklaşmalar ben yaptım siz yapmayın arkadaşlar süreç böyle işliyor.takılmayın artık çok az kaldı benimde atmama haftada bir bakmaya başladım buraya kurtulucam inşallah.sizide Allah kurtarsın ne diyeyim.
Bende bir fobik olarak herhangi bir uzayan vaka yada sürenin daha uzun oldugunu savunan arkadaş ortaya cıktıgında eskiler patır patır dökülüyor.yine söylüyorum burası ağır hiv fobisi yaşayanların buluşma noktası.biz kendimizi 1-2yıl kurtaramayız bu işten.benim neredyse 1sene oldu atamıyorum kafamdan 2-3günde bir yine aklıma geliyor.3335 de böylw birisi idare edin doktor der kapat o der kapat ama beyin kapatamaz hadi iyi geceler
Riskli cinsel temasta bulunan kişi, bu temastan bir ha a sonra bulunduğu yerde Kızılay Kan Merkezinin gezici kan bağışı ekiplerine kan bağışında bulunmuş. Aynı zamanda gribal semptomları, halsizliği olan hasta aynı yer- de bir sağlık merkezine başvurmuş. Yapılan tetkiklerinde BK: 2600/μL olarak saptanmış. Hastaya nonspesifik tedavi verilmiş. Hasta riskli cinsel temas öyküsünden 10 gün sonra kan merkezine kan bağışında bulunmuş ve taramalarında kan bağışına engel bir durum tespit edilmemiş. Üç ha a sonra kırgınlık, halsizlik şikayetleri gerilemeyen hasta hastanemize başvurmuş, şüpheli cinsel temas öyküsü olduğunu söyleyen hastanın yapılan testlerinde anti-HIV testi ve doğrulama testi pozitif olarak saptandı. Hastanın kan bağışı için başvurduğu za- manda HIV infeksiyonu açısından pencere döneminde olduğu düşünüldü. Durum öğrenilince hemen Kızılay Kan Merkezi arandı. Ancak hastadan alınan kan, transfüzyon ihtiyacı olan kişilere eritrosit süspansiyonu (ES) ve taze donmuş plazma (TDP) olarak nakledilmişti. ES, terminal dönem bir hastaya verilmiş ve hasta ölmüştü. TDP ise hepatit B tanısıyla tenofovir tedavisi alan bir şahsa verilmişti. HIV açısından takip edilen bu hastaya da bulaş olmadığı tarafımıza bildirildi.
Bu işin sonunun 3ay oldugunu bunun kişiden kişiye değişebileceğini yaşanmış tıp fakültesi olgu sunumlarıyla gösteriyorum adam küfür ediyor.ne kadar cahil adamlarsınız.birisi 1ayda tanı almış birisi 3ayda.combo tesler 3ayın sonunda kesindir.cdc nin bir tablosu vardı yaklaşık 130 kişilik bir deneydi kişilerin ne zaman pozitifleştiğine dair açın bir okuyun 90günde pozitifleşen bir iki kişi vardı ve sadece antikor arayan testlerle yapılmış.burada 6aymı bir yılmı diye düşünen insanlar rahatlasın diye paylaştım.iyilik yap anana sövsünler tüm cümle alem senin nasıl biri oldugunu anlamıştır
Yirmi sekiz yaşında erkek hasta 5 ay önce evlilik başvuru- su için aile hekimine başvurmuş. Hastada HIV infeksiyonu saptanmış. Epidemiyolojik anamnezde başvurduğu dö- nemden 3 ay önce heteroseksüel korunmasız cinsel ilişki mevcuttu. Özgeçmişinde ve soygeçmişinde özellik yoktu. Yapılan incelemelerinde; HIV RNA: 859.759 kopya/mL, CD4: 487 hücre/mm3 idi ve aktarılan direnç saptanmadı. Biyokimyasal tetkikleri normal olarak tespit edildi. Tenofo- vir-emtrisitabin + dolutegravir rejimi ile antiretroviral tedavi başlandı. Hastanın anamnezinde 1 aydır imam nikahı ile evli olduğu öğrenildi. Eşinin 2 hafta önce aile hekimliğin- de yapılan tetkiklerinde anti-HIV poziti iği saptanmamış. Eşinin de infeksiyon hastalıkları poliklinik kontrolüne gel- mesi önerildi. Polikliniğimize başvuran 23 yaşındaki kadın hastada anti-HIV pozitif saptandı. Özgeçmişinde ve soy- geçmişinde özellik yoktu. Biyokimyasal tetkikleri normal olarak tespit edildi. Yapılan incelemelerinde; HIV RNA: 17.289.851 kopya/mL, CD4: 851 hücre/mm3 idi ve aktarı- lan direnç saptanmadı. Tenofovir-emtrisitabin + dolutegra- vir rejimi ile antiretroviral tedavi başlandı. Her iki hastanın takip ve tedavisi devam etmektedir.
http://www.mikrobiyolbul.org/fulltext.aspx?issue_id=189&ref_ind_id=21289
Okuyun kafanız rahatlasın
https://m.youtube.com/watch?v=p9iADzV58Tg
Kesin negatif sonuç için ne kadar beklememiz gerektiği hakkında daha az süre veren bir video varmı
Ben o yazıyı kendim paylaşmadım.hani o sizin okudugunuz tanı rehberi vardıya bazı durumlarda 1yılı buluyor dediği,işte o kasım 2016da güncellenmiş artık orada yazıyor.sağlıklı bireyler için 3ay diyor.ağır cmv enfeksiyonu geçiriyosan, hepatit c hastası olup tedavi oluyosan,pep tedavisi görüyosan max 6ay diyor.hatta grafik var max günü 150olarak gösteriyor.yurtdışındaki birkaç doktorada sormuştum peki ne zaman yüzde yüz negatifsin diyebilirsiniz diye onlarda 5-6ay gibi telafuzlar kullanmıştı.bu konuyu kafanızdan tamamen atmak isteyen fobikler 6ay beklemeli yoksa 3ayda oldugu sonuca güvenmeyecek biliyorum.3aya yüzde 99 diyolar ve rahat olamıyoruz bende öyle oldum.burada yeni güncel rehberi yayınladım kimse bakmadı içeriğini yazınca panik olmuşlar:).kaçtane tanı gördüm 3hafta 40gün 60gün 2hafta rahat olun 3ay size büyük ölçüde rahatlatır 6aydada güle oynya bir test olup tamamen silersiniz.
İlk tarama testi (-) riskli kişilerde ya da ilk tarama testinin sonucu belirsiz olan kişilerde (riskli olay veya bulaş sonrası) 3-6 ay arasında tekrar yapılması önerilen HIV test aralığı üç ay olarak revize edilmiştir.
• Tarama testleri ile bireylerin yüzde95’i 4-6 hafta içerisinde HIV spesifik antikor tespiti izlenir.
• > yüzde99 bireyde ise üç ayda serokonversiyon (WB ile tespit edilebilir ab) izlenir. İstisnalar;
– Karşılaşma sonrası profilaksi alanlar
– Antikor yanıtı bozuk
– HCV, CMV enfeksiyonu geçirenler
http://tmc-online.org/images/37_kongre/tulin_demir.pdf
1sene 6 ay diyenlere türkiyedeki rehber bile artık 3ay diyor