Şimdi bakın beyler. Şu 2-6 hafta arası oluşan akut üst solunum yolu enfeksiyonuna, gribe sebep olan nedir? Eğer hiv virüsünün kendisi ise bu dönemde antikorlar oluşmaya mı başlıyor ne oluyor tam anlamıyorum bunu? Yani hasta olduktan sonra virüs çıkar mı testte? Ben iyileştim ve iyileştikten bir ay sonra başladım testlere. Virüs gribe neden olduysa nasıl bir yol izler. Tek belirtim o dönemde yaşadığım grip.
Öncelikle geçmiş olsun kardeş. Buradaki herkese açıklama yapmak ve yardımcı olmak zorundasın. İlişkin nasıldı? Kaçıncı günlerde test oldun? Olduğun testler nelerdi? Bunları yazıp olduğun testleri paylaşır mısın?
Arkadaşlar doktor sitesinde hiv sorularına cevap veren bütün doktorlara belirtilerimi ve testlerimi yazdım. Prof Paşa Göktaş, Doç Mücahit Yemişen, Kadri Demirel, Hilmi Tezgel, Doç Nejat Eğilmez ve kendi doktorum Doç Şafak Kaya. Hepsi sağlıklı olduğumu ve konuyu kapatmamı söylediler. Ve testlerim şu şekilde. 47, 55, 63 Devlet hastanesi Anti hiv, 72 Eğitim Araştırma Anti hiv ve 85 te küçük bir devlette Anti hiv. Bakın 90 ı görmeden bana kapat dediler. Hatta Şafak Kaya 72 de bana kapat dedi. Alın size işin uzmanları. Hiçbiri belirti sormadı ve doktorum muayene bile etmedi. 80 i aşan kapatsın canını sıkmasın.
Arkadaşlar merhaba. Tam 2 aydır konuşmadığım doktor, araştırmadığım bilgi, makale kalmadı ve yaşadığım stresten dolayı yarın öbür gün bedenimde başka hastalık çıkarsa şaşırmam. Şimdi iyi okuyun yazacaklarımı. Bugüne kadar pozitif almış vakaların %90 dan fazlası yaptıkları ilk testten pozitif almışlar. Diğer %10 olan hastalarin ise %9.9 u ilişkiden hemen sonra yaklaşık 10 gün içinde gittikleri için tesbit edilememiş. Çoğu kimden kaptığınıda bilmiyor. Şu 6. haftada herhangi bir antijen yada antikor testinden (RNA pcr, duo, combo, Anti hiv) negatif alan arkadaşlar ağır hastalığınız yoksa, kullandığınız ağır ilaçlarınız yoksa, organ nakli olmamışsanız ve çocukluğunuzda sizi aylarca yataklara düşüren hastalık geçirmediyseniz %99.98 negatifsiniz. 90 da neden teyit istenir size şöyle açıklayayım; 90 sayısı 7 milyar insan ve 4 farklı jenerasyon test baz alınarak söylenen sayıdır. Bana sorarsanız Türkiye Cumhuriyeti Devletinde herhangi bir hastanede yaptırdığınız herhangi bir testi 50. günde kapatın (kart testler hariç). Ve inanıyorum ki şu 90 sayısı birkaç yıl içinde 50 yada 60 a düşürülecektir. Yaklaşık 10 sene öncesine kadar bu konuda ülkemizde pek bilgili doktorlar ve pek pozitif hasta yoktu. Ve inanın şuan hastanelerde enfeksiyon uzmanlığı yapan doktorların çoğu hayatlarında hiç pozitif hasta görmemişlerdir ve bunlar genelde 6 ayı savunanlardır. O yüzden farklı doktorlarla iletişim halinde olun ve testlerinizi zamanında yaptırın. 90. gün teyit ettirin ve 6. Haftada negatifiniz var ise 90 a elinizi kolunuzu sallayıp gidin. Bence gitmesenize olur ama %0.01 ihtimalide tam halledip psikolojinizi düzeltin. Belirti dediğiniz şeyleri bir kenara bırakın çünkü hiv pozitiflerin çoğu hiçbir belirti yaşamasan pozitif olmuştur. Kısacası 6. hafta herhangi bir testin negatifse sen negatifsin.
Arkadaşlar ağzınızın içinde belirti yaşıyorsanız KLORHEX diş macununu kullanın. Gargarası var ama siz macunu kullanın. 25-30 lira olması lazım. Diş etlerinize çok iyi gelecektir. Normalde bu macunu kullanıyordum geçen 3 gün ara verdim ön dişimde aft çıktı ve psikolojim alt üst oldu. sonra yine kullanmaya başladım ve 2 günde aft kayboldu. Ve sırtınızda sivilce yada kırmızı nokta varsa hergün duş alın ve her duşta sırtınızı iyice keseleyin. Jel yerine kurutucu yeşil duru sabun kullanabilirsiniz. Bir hafta sonunda lekeler kaybolmaya başlayacaktır. Gece terliyorsanız kullandığınız ilaç varsa bırakın (ağrı kesici türü) terlemeniz azalacaktır. Ve stresten uzak durun çünkü stres korkuya, korku kabusa, kabusta terlemeye neden olur. Kaslarınız ağırıyorsa sabahları soğuk duş alın yada kas gevşetici deneyin ( voltaren yada bengay ). Peniste akıntı varsa uyumadan evvel bel bölgenizi sıcak tutacak termal korse tarzı birşeyle belinizi sarıp uyuyun. İşe yaramazsa kesin gidip idrar tahlili yaptırın. Ve havalar soğudu mümkün olduğu kadar kendinize dikkat edin. Son test diye aklınıza koyduğunuz testi yaptırana kadar dikkat edin Allah korusun ufak bir grip bile psikolojinizi alt üste edebilir ve beyninizin size oynadığı hiv oyununa kanıp belirtilerden dolayı bedeninizde başka hastalıklara sebep olabilirsiniz. Unutmayın kendinizde belirti bulmazsanız psikolojiniz iyi olacaktır.
Arkadaşlar 6 ay mevzusunu kapatın. 90 gün bile çok çok çok özel durumlar için yapılan testtir. Doktorunuz size kapat dediği an kapatın konuyu. Bu öyle basit birşey değil arkadaşlar. 72 de doktor bana kapat dedi. 85 de başka doktor kapat dedi. Doktor neden sizin kötülüğünüzü istesin neden böylesine önemli bir konuda sizi riske atsın. Size kapat demekle sadece sizi değil etrafınızdaki çoğu insanı riske atmış olurlar. Mesela ben bir ay sonra askere gidecem her sabah traş oluyoruz Allah korusun Allah korusun bir yerim kesildi birine kan değdi ondan ona ondan ona. Yada evliyim doktor kapat dedi gittim eşime dokundum oda hasta oldu çocuğum doğdu oda hasta oldu. Azıcık mantıklı düşünün. Bu öyle basit birşey değil. Doktor size kapat diyorsa bütün riskleri almıştır. Adamların işi bu. Önce Allah’a sonra doktorlara güvenmeliyiz. Dünyada 4 sene sonra, 7 ay sonra, 4 ay sonra ve 3 ay sonra testi dönen 4 farklı kayıtlara geçen hasta var. Başka hastalarda var tabiki ama bunların süresi en uzun. Ve hepsi ama hepsi ağır hastalığı olan, kemoterapi gören, bağışıklığı baskılayan ağır ilaçlar kullanan, organ nakli yaptıran yada ağır hastalık geçirmiş ve hastalık sürecinde ağır ilaçlar almış olan hastalardır. İşte 90 mevzusu bu hastalar bile göz önüne alınarak söylenmiştir. Hepatitlerin pencere süresi uzundur ve hiv 2 de yavaş üreyen bir virüstür. Eğer doktorunuz size 90 yada 6 ay diyorsa hiv2 ve hepatitler için diyordur. Bunu doktora sorup teyit ettirin. Ve son olarak Teste gitmeden önce olacağınız test ile ilgili bilgilenin, gününüzle ilgili bilgilenin ve sorularınızı doktorunuza sorun. NOT: Eğer doktorunuz bilgili değilse başka doktora gidin. Doktorunuz sizinle ilgilenmiyorsa, yüzünüze bakmıyorsa, sorularınızı cevaplamıyorsa onu şikayet edin.
Ortanca pencere süresi 26 gündür (çeyrekler arası aralık 22 ila 31 gün). Bu, tüm enfeksiyonların yarısının maruziyetten 22 ila 31 gün sonra tespit edileceğini gösterir.
HIV bulaşmış bireylerin% 99'u, maruziyetten sonraki 57 gün içinde tespit edilebilir. (3. Nesil antikor testleri için geçerli)
Arkadaşlar az önce medhelpte gezinirken güzel bir şeyi farkettim. Bu durum sizleri rahatlatır inşallah. Şimdi 4. nesil antijen ve antikor testleri yapan arkadaşlar sizin bu testlerde antijenin tesbit edilebildiği süreyi dikkate alarak (28 gün) test yapın. Eğer negatifse negatifsinizdir konuyu kapatın ancak bunu teyit ettirmek için (psikolojik) bir test daha yapmanız gerek. Bunuda 42 de yapın ve aklınızdan hiv i silin. 28. günde antijen tavan yapar ve 42 ye kadar (insanların %99 unda) antikorlar gelip antijenleri baskılar. Antijenlerin görünmemesinin nedeni antikorların onlara karşı savaş açması. Ve Antijenin olmaması antikorların onların etrafını sarmasındandır. Yani anlatmak istediğim p24 proteinini kandan temizleyen antikorlardır. Eğer p24 (antijen) tesbit edilemiyorsa mantıken antikor bulunması gerekir. İkiside yoksa sende hiv yok. Ne var diye sorarsan fobiklik, güvensizlik, kendine zulüm var. Bundanda şu çıkıyor 50. günde 3 ve 4. nesil testler %99 kesindir. Ve tıpta hiçbirzaman %100 yoktur. Şunu örnek vereyim evliler iyi bilir; 8 aylık hamile kadına bütün testler yapılır, filmler çekilir ve ne kadında nede karnındaki çocukta herhangi bir rahatsızlık bulunmaz. Ve hamile kadın doktora çocuğum sağlıklı mı diye sorar doktor o kadar teste rağmen asla %100 emin konuşmaz. Konuşamaz. Bir sorun görünmüyor der ve %99 sağlıklı der. Tıpta %100 yoktur arkadaşlar.
Arkadaşlar merhaba heryerde duymuşsunuzdur şu bağışıklık sistemi düşük olanların geç tepki verdiğini. Yaptırdığınız kan testlerinde wbc yani lökosit sonuçlarına bakarak bağışıklık sisteminiz hakkında bilgi sahibi olabilir ve testleri gereken günlerde yaptırıp konuyu kaptabilirsiniz. Eğer wbc değeriniz alt sınırın altındaysa lökopeni dediğimiz durum olur ve bağışıklığınızın düşük olduğunu anlarsınız. Şimdi doktorlar bu işi bizden daha iyi bildikleri için bütün kan testlerine bakarlar. Lym dir wbc dir rpr dir bunlara bakılarak bulunduğunuz bağışıklık durumu hakkında da yorum yapabilirsiniz. Test olduğunuz zaman homogram testide yaparsanız bu sizin durumunuz hakkında çok azda olsa yorum yapmayı sağlar. Tabiki yinede en doğru cevabı olduğunuz hiv testleri verir. Bu arada bütün devlet hastanelerinde 4. nesil cihazlar diye adlandırdığımız Roche cobas ve abbout architect cihazlar kullanılmıyor. Genel cihazlar eski cihazlardır ancak kullanılan kitler son nesil olursa o zaman cihazın pek önemi kalmıyor. Bildiklerim bunlar yanlış bilgi verdiysem bilenler uyarsın düzeltelim. Kimsenin psikolojisini bozmak istemiyorum. Ayrıca şu 100. günü geçip sayfada test sorusu soran arkadaşlar bi gidin be
Bir HIV antikor yanıtı, birkaç kişide iki hafta kadar erken ve 12 haftada insanların% 99.9'undan daha fazla oranda tespit edilebilir. 4 haftalık bir antikor testi, enfeksiyonların% 95'ini tespit edecektir.
4 haftalık antikor testleri size HIV durumunuzun iyi bir göstergesi olabilir, ancak maruz kaldıktan sonraki 12 haftada HIV negatif olarak kabul edilmek için bir test yapmanız gerekir———— Buda burda kalsın arkadaşlar. Ben şimdi ortalıktan kayboluyorum. Kısa zamanda görüşmemek üzere. (Kaynak: https://bodypositivedorset.org/ufaqs/what-is-the-window-period-for-an-hiv-test/)