Merhaba, 4 ay kadar once korunmasız bi ilişkim olmustu, hayatımda olmadıgı kadar korku dolu gunler.. Bu korkuları tetikleyen sırılsıklam gece terlemeleri neredeyse hemen her gece, dilde beyazlık, dil papilasında buyume vs.. 33 ve 60. gunlerde tıp fakultesinde 4. nesil anti hiv testlerim çok sukur temiz geldi. Çogu kişi gibi hiv testinden sonra konuyu kapatmıstım ama bu aralar hiv konusunu arastırırken var oldugunu ogrendiğim hpv konusunda bazı belirtiler yasıyorum makat bolgesinde hemen hergün kasıntı olusuyor biraz arastırmamda anal kondilom denen enfeksiyonun bende olabileceğini dusunmekteyim genel olarak hpv testleri bayanlara yonelik yapılmakta ve hpv enfeksiyonu kansere donusme egilimi tasıyan bi hastalık olması nedeni ile beni tedirgin ediyor bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların oneri ya da fikri var mı hpv testini hastanede hangi bolum aracılıgı ile yaptırabilirim enfeksiyon uzmanına sordum fakat kendi bolumleri aracılıgı ile yapılan bir test olmadıgını soyledi dusunceleriniz nedir

Cevap ( 7 )

  1. hösün4680
    4 yıl önce

    @Ntumel abi hoş geldin öncelikle bende seni merak ediyordum. 60. Gün testen sonra doktor ne derdi?

  2. Ntumel
    4 yıl önce

    merhaba @hösün4680, genel konustu aslında 3 ve 6. aylarda tekrarlayın dedi eski kafa doktor soylemi aklımdan hiv konusunu yuzde 90 oranında çıkardım aslında ama hıv den daha kolay bulaşan hpv testi yaptırmak istiyorum istanbulda ozel bi lab bu test için 550 tl istedi fakulte ya da devlette olabilir miyim diye dusunuyorum sabah maraşta ki ketemi aradım onlar sadece bayanlara yonelik test uyguladıklarını soylediler buraya yazayım dedim belki bilgisi olan olur mu diye..

  3. Ntumel
    4 yıl önce

    @Quinn35 tesekkür ederim cevap için, sanırım bulunduğum ilde içimi rahatlatacak bi test olamazsam mavi ya da gelisimlab'ı dusunmeye başlayacağım..

  4. Ntumel
    4 yıl önce

    aslında bende biraz zaman geçmesini bekliyorum. yeme alışkanlıkları kafein vs den dolayıda benzer problemler goruluyormus ki bu konuda bende asırılık yok desem yalan olur birkaç hafta kendimi sınırlayabilsem durumumun neden kaynaklandıgı konusu netleşebilir

  5. Brad11
    4 yıl önce

    Quinn kardeşim ben 14 gün sonra gidicem tekrar teste mavilaba istersen beraber gidelim

  6. Babun
    4 yıl önce

    Ben 9 gün sonra gideceğim. Bakalım. Bu arada yalancı pozitiflikte çok ürkütücü.

  7. ramazan
    4 yıl önce

    20 yıldan beri hpv ile yasiyorum.kasık bolgesinde yada cinsel organin hemen kökünde nohutun 1/4 ü buyuklugunde bazende toplu igne ucu kadar kahverengi üstü pütürlü gorunume sahip bir virüstür..korkulacak bir sey degildir.arada bir cikar ya lazerle yaktiririm yada kriyoterapi ile dondurturum.gecişi cok kolaydir ve cok yaygindir.abd de her 4 kadından 1 tanesinde vardir.tanidigim bircok arkadasimda var.malesef eşimede bulaştirdim ama %90 vücut kendisi virusu temizliyor.esimdede şu anda negatife döndü zaten.evliysen esine yilda bir defa smear testi yaptir.100 e yakin tipi var.sadece tip 16 ve 18 rahim agzi kanserine sebep olur oda yillarca tedavi edilmezse..yani tedavisi ve çözümü olan bir seydir..kafaya takmaya degmez..

Cevap yazmak için yapınız.