Hiv pcr

Kafayı yiyorum

Arkadaşlar lütfen yardım edin adeta kalbim duracak 38 gün hiv pcr yaptırmayı düşünüyorum bulunduğum ilde öle bise yok 38 hiv pcr rna testi net sonuç mudur 3 Eylül de en son şüpheli birlikdelik yaşadım vede 15 gun devlet hastanesi anti hiv negatif. Vede ankaraya gidecegim sırf bu test için ankaradan laboratuvar önerebilir misiniz. Bir de arkadaşlar laboratuvarlar tc kimlik ile mi giriş yapıyor tanıya ne yazıyorlar bayanim memurum

Cevaplar

HIV PCR yaptırma. Olacağın herhangi bir testte konuyu kapatırsın. Boşuna para verme. Zaten tanı testleri bunlar. Gerek yok. İlişkin nasıldı?

Tadic

T.C. kimlik vermek zorundasın ama laboratuvardan laboratuvara değişir mi bilmiyorum, konuşursun belki istemezler, daha tanı almadın. Ankara'da Synevo var.

Tadic

Kimse öğrenemez. İş yeri yaptırdı ya da kan tahlili verdim, bunlar yapıldı vs. diyebilirsin. Olacağın test yeterli korumalıysa ama korunmalı degılse olacağın herhangi bir test konuyu kapatır.

Tadic

Telefon vermen iyi mi, sen?

Tadic

Sil şunu. Git test yaptır, daha ne diyeyim? İlişkin korunmasızsa

Tadic

Kaldıramıyorum psikolojikmen biri belki yönlendirir senin için değildi niye anlamıyorsun zor durumdayım hiv pcr en erken süre ne zaman

Kafayı yiyorum

Tamam, anlıyorum. Testin zaten negatif. Olacağın her test yeterli yeterli. HIV PCR pahalı, gerek yok demek istedim.

Tadic

Ama 3 Eylül sonrası 15 gün anti hiv negatif 15 günde çıkar mi bu illet bide beni özel numaradan biri arayıp sen hivsin ben hivim dedi ne kadar doğru bilmiyorum kim aradı bilmiyorum bu sekilde şüpheye düştüm .

Kafayı yiyorum

Olduğun test yeterli, bir test daha ol istersen, konuyu kapat, herkese inanma.

Tadic

Kondom muydu?

Tadic

Hayır korunmadim

Kafayı yiyorum

Tamam o zaman yaptıracağın tek testle konuyu kapatabilirsin.

Tadic

HIV PCR falan fark etmiyor herhangi bir test olman yeterli.

Tadic

Saat kaç olursa olsun rahatlaman açısından eğer bunaldıysan buraya yaz. En azından test olana kadar yaz, ben sana geri dönüp yazarım. Çekinme sakın.

Tadic

Ama ne zaman süre çok önemli 45 gün diyorlar bekleyemiyorum

Kafayı yiyorum

Bekleme, zaten git hemen ol testini negatifse daha olma.

Tadic

Şuan 21 günüm ama net değil

Kafayı yiyorum

Ne olarak net değil ben 38 anladım. O zaman senin kondomsuz ve daha yeni test olmandan dolayı 5-6 gün bekleyip test yap. O da negatif gelecek.

Tadic

Hayır buğu 21 gün bende diyorum ki 38 günü doldurup ankaraya hiv pcr gidim elisanin süresini bekleyemiyorum hiv pcr daha erken ya evet belki rezillik çekerim ama netleşir

Kafayı yiyorum

HIV PCR yaptıracaksan şimdi yaptır, öyle uzun beklemene gerek yok ama yaptırma gereksiz pahalı. Tanı testi PCR doğru, güvenilir, bütün testlerin doğruluğu güvenlilir. Eğer rahatlama açısından diyorsan bilgi kirliliği var, senin olduğun testte muhtemelen 4. nesil antikor antijene bakan ama bazılarını bu testlere inandıramıyorsun. "4. nesil değil" vs. diyorlar. O zaman rahatlama açısından git özel laboratuvara, o kadar beklemene gerek yok. HIV duo combo testleri var, onlardan yaptır. Negatifsen konuyu kapat.

Tadic

@Tadic çok saol herkese yardımcı oluyorsun iyi ki varsın kardeşim sana şunu sormak istiyorum benim korunmalı ilişkim olmuştu tamamen ve 60. Gün hiv duo ve pcr negatif gelmişti ilişkide tek şüpheli durumum vajinaya kısa süreli parmak sokup çıkardım aktif kanayan bir yaram yoktu parmağımda böyle temasla bir şey geçer mi 90. Günden sonra tüm cybe testi yaptırayım mı sence vücudumu sürekli inceliyorum ne yaşarsam hemen hıv ve diğer şeylere yoruyorum

Vicdan azabı

@tadic dostum hakli 38 olacagin anti hiv antikor 3 yada 4 fark etmez sana net belirleyici bi tablo kesin bi sonuc verir ha illa pcr yapcaksan ozel lablarda en son yani 5 ay once kadar 5500 tl ila 7000 tl arasindaydi bulundugun ilde ozel lab yok ise illa da pcr a kafayi takdiysan kargo ile kan numunesini gonderebilirsin yada tadic in dedigi gibi vidas cihaziyla duo testi yapan yerlerde var 760 tl idi en son hiv duo o bile is gorur ama sen bilirsin tabi.. ankarada izmirde kocaeli de bicok yerde var netten arastir ama gereksiz yere olan 7 kagitina olur ozel lablarda cogu anonim calisir isim alir dogum gunu tarih bide takip no alir tc almaz

keşkesizz

@vicdan azabi kardesim sen boyle doyorsan biz olelim kardesim ya korunmussun 60 gun megatifin var bu pisikolojik deilde nedir lutfen yani hayatini bunun merkezine oturtmaya degmez ya arkadas..

keşkesizz

Hayır, test olma. Vicdan azabı, hiç test yaptırma daha. Diğer CYBH belirtileri böyle geçmez. Oral verici, alıcı olacak, kondomsuz ya da öpüşme olacak. Öpüşmeyle de zor ihtimal. Takıbi bırak.

Tadic

Bundan sonra fobik sorularınızı cevaplamayacağım, "dönmez" diyeceğim, açıklamaya gerek yok. 18'den sonra dönen varsa getirin, hepinizden özür dileyeceğim. Kondomsuz ilişkiler ve anal ilişkilerde biraz risk olduğu için test sürenize göre yazacağım.

Tadic

@tadic dostum kondumsuz oral anal iliski icin test süresi nedir

keşkesizz

Evet, onlarda da 14. günden sonra dönmez ama riskli bir ilişki. 25 civarı yaptırırsan negatifse negatiftir. Biraz riskli olduğu için rahatlama açısından söylüyorum, yoksa döneceğinden değil.

Tadic

Hiç kimse devlet hastanelerindeki testleri kolay kolay bilmiyor ama o testler hakkında bilgi kirlilıgı var. Kesin 4. nesil antijen antikor bakıyorsa 14'ten sonra daha test olma ama antikor diyor bazıları. Eğer öyleyse o testler fazla yok ama olur da denk gelirse 25 civarı bir daha test yaptırırsın ya da kesin teste güvenmek istiyorsan HIV duo combo testleri var. 14'ten sonra yaparsan dönmez.

Tadic

Ve kesinlikle 4. Nesil o testler antikor antijene bakar, hastanelerin çoğu

Tadic

Tadic çok saol kardeşim ama işte penisi kaşıyoz tahriş ediyoz sonra bişey şişince kızarınca aman noldu bana diyoruz hafif et şiş gibi peniste ona biraz kuruntu yaptım galiba Keşkesiz kardeşim bende daha bir kaç hafta öncesine kadar test veripte negatif alıp burada döner mi diyenlere sinirleniyordum ama bu iş harbi rezil bir şeymiş çok değişik bir psikoloji test verdim negatif ama bu sefer yine en kötü seneryayo düşünmeye başladım en iyisi psikoloğa gideceğim

Vicdan azabı

@Tadic dostum anonim merkezdeki kart testler hakkında ne düşünüyorsun? Herhangi bir yalancı negatiflik imkanı var mı? Ben kart testi 1.5 sene sonra yaptırdım ama ne bileyim testin yanlış yapılma ihtimali? Merkezdeki kişilerin bilgisiz olma ihtimali veya test kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi

bktmm3636

Hayır, o testler de 28 civarı son.

Tadic

Yalancı pozitif olur, negatif olmaz.

Tadic

@tadic https://hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/bulasici-hastaliklar-ve-erken-uyari-db/Dokumanlar/Rehberler/HIV-AIDS_Tani-Tedavi_Rehberi_2019.pdf Bu linkte yalancı negatiflikle alakalı ısı ile temas vs şeyler yazıyor ondan dolayı şüphelendim

bktmm3636

Hayır ya, linklere takılmayın. Yalancı negatif olmaz. Linki hiç açmadım.

Tadic

Link sağlık bakanlığına ait ama güvenilir değilse neden sağlık bakanlığı yayınlıyor ki

bktmm3636

Tarihine bak, güncel mi? Sağlık Bakanlığı sitelerinde birçok yanlış veri var. Rastgele biri yazıyor, sonra güncelleyemiyorlar. Yalancı negatif olsa, Sağlık Bakanlığı bu testleri yaparak ameliyatlara alıyor, insanlardan kan alıyor. Güvenilir değilse neden alıyorlar?

Tadic

Rastgele yazılan bir yazı

Tadic

Hayır benim bahsettiğim elisa testleriyle alakalı değil. Kart testlerle alakalı soruyorum. Elisaya ben şahsi olarak güveniyorum fakat ben kart test oldum. Ve benim dediğim şey sonuçta bir kan damlatılıyor ve çizgiye göre negatif veya pozitif çıkıyor. Bu durumda ya testin kullanma tarihiyle alakalı bir sıkıntı varsa veya testi yapan kişi diyelim ki bekletme ortamıyla alakalı bir sıkıntı yaptı? Böyle durumlar olabilir mi? Sonuçta ben orda olduğum teste güvenerek negatif olduğumu düşünüyorum aylardır ama hala içimde bir korku var ve tonlarca belirti var gidip yeniden test olsam ve pozitif çıksa kime nasıl neyi inandıracağım, nasıl kanıtlayacağım?

bktmm3636

Kart testleride öyle yanlış negatif olmaz. Evde yaparsan yanlış olabilir, o zaman negatif çıkabilir ama anonim merkezdekiler yanlış yapmaz. Belki bundan bahsetmişlerdir.

Tadic

İlişkin nasıldı?

Tadic

Korunmasız vajinal, geri çekilmeyle korundum sadece bundan 2 sene önceydi. İlişkinin üstünde. 1.5 sene geçtikten sonra test verdim ankara maltepe anonim test merkezinde

bktmm3636

Yine negatif çıkacak, gerek yok ama için rahat etmiyorsa olacağın testle konuyu kapatabilirsin.

Tadic

Ya benim testlerle inan bir derdim yok dostum, geçen haftalarda ciddi bir ishal geçirdim ve geçmeyen boğaz ağrım ve idrar yolu enfeksiyonum var, yakında nişanlanacağım ve ister istemez korkuyorum.

bktmm3636

Yoksa ben burayı okumayı da bırakalı zaman olmuştu ama insanın içine kurt düşüyor yoksa cidden bilgili ve kendinden emin birisi ya dostum sen kesinlikle negatifsin imkanı yok testinin dönme durumu tabiri caizse ben kefilim dese kapatıp gideceğim şurayı

bktmm3636

Tamam, git o zaman. Allah bir yastıkta kocatsın, çok mutlu ol, kendine iyi bak.

Tadic

Size tavsiyem internette yazan her şeye inanmayın, bazıları güncel değil. Araştırmayın, en kötü 25. gün civarı olduğunuzda testler negatifse daha da yaptırmayın. Ben boş şeyler yazmam. Zaman kaybı. Burda olduğunuz her süre zaman kaybı, gidin hayatınızı yaşayın. Belirtileriniz içinde nasıl belirti yaşıyorsanız doktora gidin. İlişkinize göre de HPV, HSV, sifiliz takibini yaptırın. Bu tarz şüpheli ilişkilerde mutlaka belirti olur, belirti yaşamayan yok.

Tadic

Bu arada sana şunu da söyleyeyim, evleneceksin. Ben konuyu kapat dedim ama böyle sıkıntılı bir şekilde yaşanmaz. Rahat etmiyorsan git testini yaptır, negatif gelecek yine.

Tadic

Bu arada keşkesiz oralda HIV açısından risk yok. Ben orada oralda korunmadıysan diğer CYBH takibini yaptırın demek istedim. Kondomsuz ilişkilerde rahat etmek açısından 25. gün civarı yeterlidir.

Tadic

@tadic neden böyle dedim anlamadım evet evleneceğim ama evlilik öncesi testleri nerdeyse seneye vereceğim. şuan benim kafam belirtiler olmasa çok rahat sen de dün öyle dedikten sonra ikna oldum ama test vermem mi gerekiyor yine nolur nolmaz diye?

bktmm3636

Hayır, ne olur ne olmaz diye test yaptırman gerekmiyor. Sadece böyle sıkıntılı bir şekilde yaşanmaz. Her belirtide, her hasta olduğunda "HIV pozitif miyim?" diye düşüneceksin. Testine güvenmiyorsun, onun için rahat etmiyorsan git test yaptır dedim ama negatif gelecek.

Tadic

Arkadaşlar daha fazla dayanamıyorum ucak biletimi kestim 27 günümde gidip test yapacağım siz bilirsiniz sizce Hiv pcr mi yapim laboratuvar gerek olmadığını söyledi Hiv duo test mi P24 antijen testi mi Bide hiv combo var mış hangisini yaptırayım bide laboratuvar önerin ankara icin

Kafayı yiyorum

HIV duo ve combo aynı testtir, sadece isimleri farklıdır. HIV duo yaptır, PCR'a para verme. Negatifse negatiftir. Normalde hastanelerde bile yaptırırdın. Negatif sonuç doğrudur ama rahat edemiyorsan HIV duo yaptır. Artık Labaratuar da ismi neyse combo diyor, bazı laboratuvarlar.

Tadic

Ankara'da Synova var. Ara bilgi al.

Tadic

P24 antijen de mi aynı hiv duo ile

Kafayı yiyorum

Vallahi kars agri igdir van doğu Anadolu da yok arastorma hastanelerinde kargo ile Ankara İstanbula yolluyor 15 gün bekleme süresi kalp dayanmıyor güncel sonucumu sizinle paylasicam inşallah negatifdir

Kafayı yiyorum

Evet p24 antijeni yapmazlar, HIV duo combo antijen antikor bakar. Sen gidip ELISA testi olmak istiyorum dersen onlar yönlendirir. HIV duo combo ne varsa artık yaparsın, testler aynı.

Tadic

Sadece p24 antijenine bakmazlar demek istedim. Yanında antikor da bakarlar demek istedim. HIV duo combo testleri var, onlardan olursun. Artık laboratuvarda ismi ne olarak geçiyorsa. Testler aynı zaten.

Tadic

Senesi dediğin ile görüştüm pazartesi gidiyorum bana dua edin pcr ve hiv combo yapacağım kalbim dayanmıyor. Şüpheli ilişkim olan partnerime durumu anlattım ben test yaptım dedi yalvardım adeta hiç bir şekilde test sonucunu atmadi dahada şüpheye düştüm şuan pazartesi şüpheler kalkacak çok teşekkür ederim bana yol gösterdiğin yardımcı olup yazdığın için

Kafayı yiyorum

Senesi yazmış synlab

Kafayı yiyorum

Sorun değil, geçmiş olsun. Ederiz dua.

Tadic

@Tadic benim bacaklara da ağrı olmaya başladı valla ben kafayı yedim

Konudisi

Senin test olmana bile gerek yok. Rahat edemiyorsan git bir test ol, konuyu kapat. Daha da olma. Bunların hepsi şüpheli temastan sonra korkudan olan şeyler.

Tadic

@kafayi yiyorum bence o 15 günde aldığın negatif çok değerli neden biliyomusun 4.nesil testler gerçekten hassas cihazlar tadic bu cihazların hem antikor hemde antijen baktığını yazdı negatif sonuç alacaksın ben bu cihazlara güveniyorum için rahat olsun testini yap yinede ama negatif gelecek bence.

acare

3 tane laboratuvar ile görüştüm cihazları cmia , vidas, about hangisi iyi hangisine gitmeli

Kafayı yiyorum

@Tadic sana bir sorum olacak, ilişkiden 5 gün sonra Devlet Hastanesinde yapılan test Elisa testi negatif. Daha sonra 23 üncü de yapılan Elisa testi de negatif bu durumda test olmaya gerek gerek var mı? Kardeşim cevaplarsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Yukarıda buna benzer bir soruda cevap vermişsin ama net anlamak için bir ben de sormak istedim.

Syahhgrii
Cevap yaz | Soru Sor