Okan dunde konustuk bu konuyu ama şunu belirtmek istiyorum.şimdi ben 3.5 ayda Anti hiv kemiluminesans testi oldum ve negatif sonuç aldım ama testten sonra bende makatta hpv sigil çıktı ve bu genelde hiv+kişilerde oluyormuş bende diyorumki acaba benim negatif test sonucum bir şekilde yanlis negatif mi çıktı acaba ve bende testten sonra makatta çıktigi icin bu sigiller ve hiv+pozitif kişilerde makatta sigil cikiyomus ondan dıyorum acaba bir şekilde 3.5 ayda olduğum Anti hiv kemiluminesans testi yanlış negatiflik mi verdi böyle birşey olabilirmi yanlış negatiflik verebilirmi bir şekilde. ve negatif test sonrasinda makatta hpv çıkması ile ben pozitif olabilirmiyim.yoksa 3.5 ayda olduğum Anti hiv kemiluminesans testinden negatif sonuç aldıktan sonra makatta sigil hpv ciksa bile ben testimin negatifligine guvenebilirmiyim.

Cevap ( 10 )

  1. Gerçekten bi psikiyatıra gitmen lazım yanlış anlama ama feci fobik olmuşsun kafada senaryo kuruyosun artık

  2. okan
    7 yıl önce

    Merhaba zeynep ; oncelikle tek bir cevap kesinlikle "hayir "yanlis sonuc vermesine sebep olan bir virus degildir hpv ! nerden mi biliyorum ? cunku iliskiden 1 ay sonra bende cikti pcr testinde de onaylandi . her gittigim doktora senin sorunu sordum uzmani profu . hepsinin cevabi ayni . cunku hpv cilt hastaligidir kanda antikor uretmesine bir engel olusturmaz kan testinde de cikmaz . ayrica makatta cikan lezyonun sigil olup olmadigini bilmiyorsun bile olsa bile test sonucunu etkilemez . Ama senden tek sunu istiyorum burda prof doktorla gorustursem ayni seyleri dusunuceksin ikna olamicaksin Bu yuzden bu hfta sigortan varsa enfeksiyon uzmanina randevu alip hikayeni anlatip testini yaptir . ve bu soruyu doktorunada sor cevap ayni olacak .

  3. Zeynep
    7 yıl önce

    Tamam anladım hpv test sonucunu etkilemiyor.peki negatif test sonucun dan sonra makatta sigil hpv çıkması negatif testimin yalanci negatif olduğu anlamına gelmez degilmi pozitif olduğum anlamına gelmez yani demi acaba diyorum başka nedenlerleden dolayi testim negatif cikti da ben pozitif im de o yuzdenmi bu sigiller hpv çıktı bende diyorum böyle birşey olabilirmi.

  4. Zeynep
    7 yıl önce

    Okan öğrenmek istediğim bu

  5. okan
    7 yıl önce

    zeynep hiv belirtilerin kralini yasiyordum kanser testi virus hepsine baktilar negatif 5. ay negatif hpv var hala negatif senin hic bir nedende dolayi testini etkileyecek bir durumun yok .hpv tek basina hiv belirtisi degildir

  6. okan
    7 yıl önce

    Çik evden cevahirin oraya gel zeynep bir kahve ismarliyim konusalim yoksa seni inan kaybedicez yada senjn soyledigin bir yere geleyim istanbuldasin dimi?

  7. Zeynep
    7 yıl önce

    Okan Yani negatif test sonrası sigil hpv çıkması bir teklike içermiyor.testimi tekrar etmeme gerek yok o zaman.

  8. okan
    7 yıl önce

    aynen oyle zeynep

  9. Zeynep
    7 yıl önce

    Okan seni bulmusken sunuda sorayım bu bnm haydar pasa numune egitim ve araştırma hastanesinde olduğum Anti hiv kemiluminesans testi sadece hiv 1 e bakiyor yoksa hiv1 hiv2 ikisinede bakiyormu.

  10. okan
    7 yıl önce

    bakar .. Test kagidin duruyorsa orada anti hiv 1/2 ibaresini görürsün .

Cevap yazmak için yapınız.