Zeynep nasılsın ? Durumun nasıl ben buralardayım durumun hakkında konuşmak istersen,konuşabiliriz. Akşam uyuya kalmışım :)

Cevap ( 98 )

  1. Zeynep
    7 yıl önce

    Geldimmm sen nasılsın

  2. Zeynep
    7 yıl önce

    Biraz daha iyiyim iyi olmak zorundayim.dahada iyi olucam insallah biticek bu gunler

  3. Zeynep
    7 yıl önce

    Apra seninle konusmak rahatlattı beni Sağol. Biraz daha olumlu düşünüyorum en azından:))

  4. Zeynep
    7 yıl önce

    Apra yoksunnn:((

  5. yuksek deger
    7 yıl önce

    Allah hepinizin yardmcisi ilsun.bende cok zorlandm.stress yaptim.ama testlere guvenmk.sart

  6. Apra
    7 yıl önce

    Burdayım zeynep geldim şimdii :) iyi olmana sevindim bak buradaki herkes bir negatif davranıyor aynı testleri gibi ;) sende etkileniyorsun farkettiğim kadarıylaa :)

  7. Apra
    7 yıl önce

    Bu arada ismim Tolga ;)

  8. Zeynep
    7 yıl önce

    :)) apra öyle oldu sanirim

  9. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga yani:)

  10. Apra
    7 yıl önce

    Evet İsmim Tolga neler yapıyorsun nerede yaşıyorsun yaşın kaç ? :)

  11. Zeynep
    7 yıl önce

    Yüksek değer aynen testlere guvenmemız şart bu bir gerçek.sendemi belirtileri yasadin

  12. Zeynep
    7 yıl önce

    Ben 31 yasindayim istanbulda yaşıyorum.suan evdeyim yani calismiyorum ama çalışmayı düşünüyorum bakalım.sen peki?

  13. Apra
    7 yıl önce

    Ben tekirdağlıyım özel bir şirkette kalite yöneticisi olarak çalışıyorumm.. :) Bir dizi var kardeşi payı hiç izledinmi onu ?:)

  14. Zeynep
    7 yıl önce

    Evet izledim severdin de o diziyi

  15. Apra
    7 yıl önce

    Hımmm mizahı seviyorsun o zaman anlaşılan ;) neden bu kadar kendini kötü hissediyorsun ? HIV korkusumu ? Yoksa pişmanlıkmı ?

  16. Zeynep
    7 yıl önce

    Ordami oynadın yoksa

  17. Zeynep
    7 yıl önce

    Hem hiv korkusu hemde pismanlik hepsini bir arada yaşıyorum.

  18. Apra
    7 yıl önce

    Hayır hayır izlemediyen izlemeye başla diyecektim sanaa ;)

  19. Apra
    7 yıl önce

    Negatifsin ama ? Kan grubumuz uysa tereddüt etmeden kan alırım senden ;)

  20. Zeynep
    7 yıl önce

    Gercektenmi diosun

  21. Apra
    7 yıl önce

    Tabikide elinde negatif aldığın bir sonuç var... o test olduğunuz test cihazlarının fiyatını bir internetten araştır bakalım, birde kalibrasyon ve doğrulamayı araştır;)

  22. Zeynep
    7 yıl önce

    Kan gurubun ne bu arada merakettim şimdi

  23. Apra
    7 yıl önce

    Brh pozitif benimkisi :)

  24. Zeynep
    7 yıl önce

    :) bnmde 0rh pozitif veremicem sana kan.ya testler negatif ama bn ilk başta grip oldum ve griple beraber çok öksürüğüm oldu sadece bu oldu ilk başta başka bir belirtim olmadı zaten o zamanda salgın vardı herkes grip oluyodu kız kardeşim falanda olmuştu sonra kac ay sonra bu belirtileri yaşıyorum anlam veremiyorum tolga

  25. Apra
    7 yıl önce

    Zeynep hepsi benimde başımdan geçti ne yazıkki psikolojik olarak herşeyi HIV virüsüne bağlıyoruz... anladığım kadarıyla biraz zor zamanlar geçirmişsin ve o sıradada gribe yakalanmışsın stressli olduğun anda bu tür enfeksiyonların oluşması kaçınılmazdır... çok kafana takıyorsun hayatı kendine zehir ediyorsun.. tek başınasın yalnızsınn bu böyle olmaz sırdaş edinmen lazım...

  26. Birumut
    7 yıl önce

    Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun ? Makinalar gelişti, bilim gelişti. Tamam bunu herkes kabul ediyor. Ancak önemli olan o makinaların yakalayacağı antikoru senin vücudunun üretiyor olması. Şüpheli ilişki sonrası sağlık bakanlığının uyguladığı bir test algoritması var. Bu algoritma dışına ancak ve ancak kültürde hiv arama (ki bu artık pek yok) ve dna qualitative testi ile olabilir. O da yüzde yüz değil.

  27. Apra
    7 yıl önce

    Birumut insan vücudu hangi virüse antikör üretmiyor veya bekliyor? İdrardan gebeliği tespit eden 3.5 tllik cihazlara güveniyorsunuz da laboratuvarlardaki cihazlaramı güvenmiyorsunuz ?

  28. Birumut
    7 yıl önce

    İnsan vucudu hiv ve hcv'ye karşı antikoru geç üretir. O noktada bir çıkmaz oluşuyor. Çünkü düşmana karşı asker üretmesi lazım ama o düşman askerin üretileceği merkeze saldırir sürekli. O yuzden bilim diyorsan sağlık bakanlığı algoritmaları ya da cdc algoritmaları takip edilmeli. Bir diğer konu virüs vücutta varsa zaten kendini baya baya belli eder.

  29. Zeynep
    7 yıl önce

    Ne yani şimdi biz bu testleri boşunami oluyoruz arkadaşlar biraz mantıklı konuşun burda korku yaşıyan bir sürü insan var dünya sağlık örgütü bile testlere güvence vermiş illaki hiv limiyiz yani bunumu kabul edelim bu belirtilere göre.bakın herseyin başı stres ve beslenme şeklimız bunu kabul edin şu an burdaki bir cok insan stres ve korku içinde ya goglee girip stresin sebeblerini araştırın hiv belirtilerinin hepsi var ishalinden tutunma agiz yaralarina kadar hepsi var bu arada aşırı stres bagisiklik sistemini bile cokertebiliyor ben bunların hepsini okudum bunlar gerçek ne olur biraz olumlu konusalim burdaki insanlar biraz olsun moral istiyor ve şunu belirteyim bence testler güvenli olmasaydı herkes suan hiv pozitif ti.

  30. okan
    7 yıl önce

    Apra selam bir sorum.olucakti hiv belirtileri yasadigini soylemissin senin kollarinda ellerinde uyusmalar oluyormuydu ? Bide yine ellerde ve kollarda sinek isirigi gibi bir aci olup sonrasinda igne ucu kadar kirmizi lezyonlar cikiyor muydu ?

  31. Zeynep
    7 yıl önce

    Zaten testleri de ona göre ayarlamışlar bir bildikleri varki 6 hafta sonra yada 90 gun sonra diolar degilmi bir umut kardeşim ona bakarsan söyle diyeyim ya 6 aydan sonrada antikor azaliomus diyen arkadaşlar var ya o zaman bu virüs nasıl bulunacak ben anlam veremedim yok antikor oluşması geç oluyomus yok antikor azaliyomus bunlar nedir ya kardeşim söylenilen zamanda olunan test güvenli testtir bence.ve ayrıca kanda virüs varsa muhakkak testte cikar bence.

  32. Apra
    7 yıl önce

    Birumut kardeşim dediklerinin hepsine katılıyorum ancak şu unutulmamalıdır.. bir insan zamanında testlerini olup negatif almışsa o saatten sonra kişi negatiftir.. Ülkemizde HIV/AIDS bize senelerce yanlış lanse edildi.. örneğin incir reçeli filmi.. örneğin gazetelerde çıkan saçma sapan haberler... Kişi negatifse kendi bilinç altı ve üstünde oluşturduğu korkularla, şüphelerle kendini dehşete ve stresse sürüklemektedir.. Dünya üzerinde korkulacak o kadar virüs var ki.. Ebola gibi mesela... HIV artık soğuk savaş çıkaran ülkeler tarafından popüleritesini kaybetmiş durumda, tedavisi yakındır.. demek istediğim şey artık şu belirtilerden çıkıp insanın kendi hayatına bakması... Pozitif insanlar burda ki şüpheci insanlardan daha çok pozitif yaklaşıyor.. adam dondurma yemiş boğazı şişmiş, HIV den şüpheleniyor... Adama sor dişlerini fırçalamaz ağız temizliği yok pamukçuktan bahsediyor... biraz yaşadığınız hayatı bir gözden geçirin.. Belirtilerin ana sebeplerini araştırırsanız kendi yaptığınız eksiklikleri göreceksiniz... Bugün mangal yaptım duman çarptı boğazım acıyo başım ağrıyo şimdi ben HIV belirtisimi ariyim ? Burada ki arkadaşları ilginç karşılıyorum çünkü herkes negatif düşünüyor buradaki yazılanları bir psikolog okusa kendine bir sürü hasta çıkartır..

  33. okan
    7 yıl önce

    Apra soruma cevaplayabilir misin ?

  34. Apra
    7 yıl önce

    Okan kardeşim tüm vücudumda yanma ve batma hissi oluştu çok rahatsız edici bir durumdu, kıl köklerimde dediğin gibi lezyonlar oluşuyordu türkiyenin en iyi dermotoloğuna gittim kıl kökü iltihabı olduğumu öğrendim tamamen stress ve giyimden dolayı.. kollarda uyuşma sinirler ile ilgili olabilir internete yaz sebepleri çıkar önüne, sinir ucu iltihabı olabilir b12 vitamin eksikliği olabilir..

  35. Zeynep
    7 yıl önce

    Apra gerçekten belli bir süre sonra vücutta antikor azalıyor ve olunan test yanlış sonuç verebiliyormu

  36. Zeynep
    7 yıl önce

    Diyelimki bir insan bir yıl önce supheli ilişki yaşadı bir yıl sonra Anti hiv oldu yada hiv rna pcr oldu negatif sonuç aldı bir yıl geçtiği için testler yanlış olabilirmi

  37. Apra
    7 yıl önce

    hiv virüsüne karşı antikor olmazsa bağışıklık sistemi çöker ve AIDS aşaması olur..

  38. Apra
    7 yıl önce

    Hayır tabikide 1 yıl geçse bile anlaşılır, pozitif olduğunu anlayanlar hep ELISA dan anlıyorlar HIV pozitif olduğunu öğrenen insanların çoğu tesadüf öğreniyor..

  39. Zeynep
    7 yıl önce

    Elisa testi Anti hiv testi degilmi.

  40. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga yani supheli iliskiden 5 yil sonra bile anti hiv ile doğru sonucu alırız oylemi.

  41. Hsn155
    7 yıl önce

    Bir şey diyeceğim bu sivilceler karaciğer den dolayı çıkabiliyormuş bendede bayağı bir kilo var zaten karaciğerimde en son yağlabma vardı sivilceler ondan dolayı da çıkarmış teyzem söyledi bu ayrıca gece sıcaklaşmam titremem ondan dolayıymış doğru mudur

  42. Hsn155
    7 yıl önce

    http://aidsrehberi.com/soruDetay/3581-akilsiz-basim#perma27548 birde şu arkadaşa bakar mısınız durumu kötü ya korku sarmış stresi çok

  43. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga gittinmi:(

  44. Apra
    7 yıl önce

    Tabikide alırsınız örnekleri mevcuttur..

  45. Apra
    7 yıl önce

    Zeynep daha iyimisin şimdi?

  46. Hsn155
    7 yıl önce

    Bana bir cevap :)

  47. Apra
    7 yıl önce

    Hasan karaciğer enzimlerine baktır.. ayrıca yaşın gereği sivilce olması normal.. oğlum bem 26 yaşındayım bende hala çıkıyor ;)

  48. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga suan herseyi bosverip hayatimi doya doya yaşamak isterdim.balık tutmak isterdim:)sonra ormanda piknik yapmak isterdim dışarı çıkıp yürümek isterdim arkadaşlarımla bulusmak isterdim uzun zaman oldu yapmıyorum bunları zaten çevremdeki herkeside kaybediyorum teker teker.annemle kavga ettim en son ne halin varsa gör dedi biktim senden dedi bikar tabiki haklı çünkü arkadaşlarımı aramiyorum sormuyorum tek birtane kaldı arkadasim

  49. Apra
    7 yıl önce

    Zeynep seni hayata döndürmek şart oldu anlaşılann :)

  50. Hsn155
    7 yıl önce

    Arpa zaten karaciğerimde yağlanma vardı boyum 177 kilom 108 yuh yani :)

  51. Apra
    7 yıl önce

    O zaman ne yapacaksın canım biliyormusun bol bol spor yapacaksın karaciğerine dokunan şeyleri yemeyeceksinnn hayatına bakacaksınn ;)

  52. Zeynep
    7 yıl önce

    Keşke dondurebilsen bunu yapabilsen keşke .çünkü beni anlayan bir tek kişi yok.anlatamiyorum konusamiyorum ben nasıl bir insan oldum ya kendimi taniyamiyorum

  53. Hsn155
    7 yıl önce

    18 yaşıma girince de ilk iş test:)))

  54. Apra
    7 yıl önce

    Her akşamın bir sabahı vardır zeynep... sana elimden geldiğince yardımcı olacağım ama biraz istek birazda inanç lazım.. bu isteği sende görüyorummm ;)

  55. Apra
    7 yıl önce

    Hasan sen neden eşcinsel ilişkiye giriyorsun kardeşim ? Duygularınmı o yönde yoksa merakmı ? :) meraksa insanın başına ya meraktan yada ...dan gelir ;)

  56. Hsn155
    7 yıl önce

    Duygularım

  57. Zeynep
    7 yıl önce

    Evet tolgaya katılıyorum hasan kendini düzeltebilirsin kardeşim Bak daha genceciksin uzak dur bu tür ilişkilerden

  58. Hsn155
    7 yıl önce

    ben doğuştan öyleyim kardeşim küçükkende bir şeyler olduğunu anlamıştım abi falan görünce giderdim yanına iyice bir vücudunu tarardım ilk başta kabullenmem çok zor oldu ama hayat işte insana neler çıkartıyor :)

  59. Hsn155
    7 yıl önce

    arpa instagram hesabın verebilir misin:)

  60. Hsn155
    7 yıl önce

    he tamam vermişsin.d

  61. Apra
    7 yıl önce

    Sen istemeden ben yazdım zaten aklını okumuşum zeynep sendw mesaj atabilirsin çekinme ;)

  62. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga senden çok pozitiflik alıyorum yanlış anlama sakin kardesimsin yani seninle konuştukça rahatliyorum bana iyi geliyorsun gerçekten.bir nebze olsun kendime geliyorum Sağol hersey icin

  63. Apra
    7 yıl önce

    Neyi yanlış anlamalıyım sence ? Tabikide yalnış anlamıyorum varsa yalnış bir davranışımız affola ;)

  64. Zeynep
    7 yıl önce

    Hasan sen duzelirsin bence böyle guzel bir kız arkadaş bul kendine bnce bak o zaman aşık bile olursun belki:)

  65. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga yok yanlış bir davranışın.sen bence ne bileyim böyle hayat dolusun pozitifsin hayata olumlu bakiyosun buda benim hoşuma gitti.insanlara yardimci olmak istiyosun bunlar güzel şeyler.

  66. Apra
    7 yıl önce

    İnsanların insanlara yardımcı olması gerekirr zeynep iyi geldiysem ne mutlu bana ;)

  67. Zeynep
    7 yıl önce

    :))) hersey için teşekkürler

  68. Bıktımm
    7 yıl önce

    S.a gençler şenlenmiş buralar Zeynep takip ettiğim kadarıyla sadece ağzında belirti var ve negatif testlerin var dimi

  69. Apra
    7 yıl önce

    Önemlii değill :) kardeşimm ağzında burnunda her yerinde belirti var kızınn her yerinden HIV fışkırıyor öyle böyle değil ;)

  70. Bıktımm
    7 yıl önce

    Bende komple belirtiyim aynı seviyede ve iki ay oldu negatif testlerim de yok test olamadım çünkü korkuma :) delirdim artık iyice

  71. Apra
    7 yıl önce

    Korunduysan sıkıntı yapma kendine rahat ol sen. HIV biz yerine biz HIV e bulaşırsak o sıkıntı işte bunun testide yok belirtiside ;)

  72. Bıktımm
    7 yıl önce

    Yok dostum korunmadım korunsam takıntı yapmazdım kız yine bildiği biri ile yaşamış ben hiç tanımadığım birisiyle yaşadım ve bir hayat kadını uç buçuk atıyorum iştahsızlık terleme ağızda pamukçuk güçte azalma vs vs hepsinde var test de olamıyorum böyle ölecem sanırım :)

  73. Apra
    7 yıl önce

    Kardeşimm korunmasızsa gidip test olman lazımm ;)

  74. Bıktımm
    7 yıl önce

    Biliyorum Babacan olmam lazım ama işte yemiyor aga :) sıkıntı büyük

  75. Hsn155
    7 yıl önce

    zeynep hanım kız arkadaş da yaptım ama çok sevdim çooook ama cinsel olarak hiç bir şey hissetmiyorum kimseyide üzmek istemiyorum kendim için bu doğru bir davranış değil eşcinselim kabul etsemde etmesemde:) :(

  76. Apra
    7 yıl önce

    Mide bulantısı yaşayıp gebelik testi yaptırmaya korkan ergen kızlara döndün desenee :))

  77. Hsn155
    7 yıl önce

    baıktımm yaş kaç

  78. Apra
    7 yıl önce

    Zeynep nereye kayboldun yineeee aynaya bakıp belirti aramayı bırakkk :)

  79. Zeynep
    7 yıl önce

    Arkadaslar koltuk altı terlemesi normal demi bnm sadece koltuk altı terlemem var

  80. Zeynep
    7 yıl önce

    Baska hiçbir terlemem yok

  81. Apra
    7 yıl önce

    Zeynep eskidende koltuk altın terlerdi şimdi bu havalarda terlemesi normal değilmi ? Sıcak yahuuuu :))

  82. Bıktımm
    7 yıl önce

    Aynen menopoza girmiş gibiyim taş 25 kardeşim sana bi tavsiyem var hsn ne olursa olsun birdaha erkeklere yaklaşma paşam kızlara yönel tabiata uy bence abi tavsiyesi olsun.benimde sadece omuzlarım terliyo senin o koltuk altı terlemen normaldir herkes terler koltuk altlarından sen terlemeye taktığın için sana fazla gibi geliyor benim kanaatim

  83. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga cvp verirmisin:)komik bir sorumu oldu

  84. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga ama evde otururkende terlio normalmi sence

  85. Zeynep
    7 yıl önce

    Biktimm otururkende terlemesi normalmi koltuk altlarimin

  86. Zeynep
    7 yıl önce

    Cvp verecekmisiniz:(

  87. Bıktımm
    7 yıl önce

    Koltuk altı normal bacım takılma fazla ben bir cok pozitif kardeşle konuşuyorum hiç birinde belirti yok hatta Britanya'mı bir senedir tedaviye bile başlamadı doktoru çokda takılma buladar zaten tanıdığın biri ile birlikte olmuşsun negatifsin ve psikolojik yaşıyorsun bunları evde boşsun tabi vücudunu dinliyosun tabi belirti bulursun takılma bence buladar testini 90 da tekrarla kapat hayatını zehir etme benim gibi

  88. Bıktımm
    7 yıl önce

    Benim omuzlarım terliyo şırıl sıklam işim gereği yeşil tişört giyiyorum sabahları uyandığımda üst slak oluyo belli bir şekilde bu hiç terlemesinin nevresim takımlarını değiştirecek kadar fazla olduğu söyleniyor yani sırılsıklam olması gerekiyo diyeceğim negatifsin de negatifsin keşke ben test olmaya cesaret bulabilsem

  89. Zeynep
    7 yıl önce

    Biktim ben 1.5 ay sonra hiv Rna Pcr oldum negatif.sonra 3.5 aydada anti hiv oldum negatif

  90. Bıktımm
    7 yıl önce

    Bacım senin buraya girmene bile geri yok hiç konusunu tamamen kapat Boğaz'ında sıkıntı varsa kulak burun Boğaz'a git mesela anladın mı ama hiç konusunu kapat bence

  91. Bıktımm
    7 yıl önce

    Hiv konusunu kapat kapat bu tarz sitelerde takıldıkça belirti ararsın takılma benim kanaatim :)

  92. Zeynep
    7 yıl önce

    Tolga buralardamisin

  93. Zeynep
    7 yıl önce

    Ya burdada konusuyosun rahatliyosun biraz

  94. Bıktımm
    7 yıl önce

    Bak burda konuşur rahatlarsın şuan için ama belli bi müddet sonra buda tatmin etmeyecek çünkü takıntılısın ve sonra psikolokta alırsın soluğu hep aynı seyler biz negatifsin diyoruz ama testlerine göre diyoruz testler ve bizlerin söyledikleri seni tatmin etmez bir sure sonra sen böyle takıntıya devam edersen ve Cidde'n psikoloğa gidersin benden söylemesi

  95. Bıktımm
    7 yıl önce

    Buralar benim gibi test olamayanların mekanı olsun bırak :) belirti manyaklığı yapalım sabahlara kadar araştıralım sonra kafayı bozup kendimizi keselim falan yani sen uzak dur :))))

  96. Apra
    7 yıl önce

    Buralardayım zeynep yorumdan engel yiyorum yahuu

  97. Hsn155
    7 yıl önce

    Ben eşcinsel doğdum

  98. Sansar
    7 yıl önce

    Bel soğukluğu HIV ile bağlantılımıdır?? Risk oranı nedir?

Cevap yazmak için yapınız.