Tam olarak 12 gün önce şüpheli ilişkim oldu, üzerine bazı belirtilerim başladı. Grip,ateş,kaşıntı vb. Sonrasında cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve test merkezlerini inceledim. Çok güvenilir ve net sonuç alınabilecek test merkezi bulamadım. Sonra bu siteyi buldum. Herkes mavi,gelişim ve düzen lablarından bahsetmiş. Fakat bunların güvenilirliği nedir? İspatlı onaylı belgelere nereden ulaşabilirim? Sağlık bakanlığı onaylı dışında herhangi bir cihazda test olmak istemiyorum. Erken tespit olarak p24/hiv1-2 testleri varmış fakat hangi hastanede hangi cihazda ne zaman bu teste gireceğime karar veremedim. Bilgisi olan varsa lütfen ispatlı onaylı belgeleri göstererek paylaşabilirmi? Labları aradığımda web sitelerinde belgeleri olduğunu söylüyorlar fakat hiçbirinde bakanlık onaylı belge göremedim. Test olmama rağmen ilerde sıkıntı yaşanırsa en azından başvuracak merci olması bakımından bakanlık onaylı cihazları tercih etmeyi istiyorum. Testler 250tl civarı lablarda, üstelik periyodik bakım belgeleri yok, bakanlık onayı yok, çok eski tarihlere dayanan birkaç kolay onay paylaşmışlar, onlarda ücret karşılığı alınabilen onaylarmış. Para durumum kötü, gereksiz test olup para vermek istemiyorum. Bazı cihaz araştırmalarımın ekran görüntüsünü paylaştım """ https://i.hizliresim.com/DOzPov.png """ """ https://i.hizliresim.com/mXO3q0.png""" "" https://i.hizliresim.com/jq08zm.png """ """ https://i.hizliresim.com/r0W3m3.png """Bazı yerlerde vidas hiv duo ultra (elfa yöntemi) çok eleştirilmiş. Halen daha geliştirilme aşamasında olduğu yazıyor, o sebeple FDA onayıda yokmuş. Lütfen yardımcı olun tecrübeli arkadaşlar.

Cevap ( 70 )

  1. İstanbul345
    4 yıl önce

    Genesis , https://i.hizliresim.com/bvqrb0.png istanbulda lab olarak sadece türkak onaylı GELİŞİM gözüküyor. Başka p24/hiv1-2 testi yapan yok sanırım onaylı ve güvenilir. Türkak'da dışişlerine bağlıymış. Bu acaba sağlık bakanlığı onayıyla eşdeğermidir?

  2. İstanbul345
    4 yıl önce

    Genesis, yok benim için önemli olan onay resmi olarak onaylı olması. Mavi labda herhangi bir resmi onay yok, göremedim, sadece eski tarihli kalite belgeleri var, o da heryerde var zaten. Vidas hiv duo ultra(elfa yöntemi)'de birçok yerde çok eleştirilmiş, halen daha gelişim aşamasındaymış o sebeple onay alamamış. p24 Detection'dan ziyade p24 Screening yöntemiymiş o. Gelişim lab için ise Türkak onayı yeterli olur sanırım. Birde test zamanı olarak 13-24 gün arası 4.nesil onaylı cihazlar insanların %50'sinde p24 yakalıyomuş. 24-44 arasında da %99 insanda p24 tespit edilebiliyomuş 4.nesil onaylı cihazlarla. Sanırım 40-42. gün en ideal gün test olmak için? Birde teyit isteniyormuş, o da 80-90 gibi oluyormuş sanırım. Ama 40. gün gibi p24 çıkmazsa %99 olasılıkla sıkıntı yokmuş deniyor? https://i.hizliresim.com/DOzPov.png

  3. İstanbul345
    4 yıl önce

    Düzen lab, türkak sitesinde çıkmıyor? Ekran görüntüsünü atarmısın? kadıköydeki lab türkak onaylımı?

  4. İstanbul345
    4 yıl önce

    @Genesis, muhtemelen kadıköydeki düzen'de vidas olduğu için onay alamamıştır. Çünkü vidas hiv duo ultra(elfa yöntemi) onaylı bir yöntem değil.. halen daha geliştirilme aşamasındaymış, o sebeple onay vermiyorlar resmi kuruluşlar.

  5. İstanbul345
    4 yıl önce

    @genesis, aynen, 40.günde 4.nesil p24/hiv1-2 combo testine girmek en ekonomiği ve mantıklısı. %99 başarısı var. Tek için rahat olarak girilecek yer gelişim. Başka göremedim maalesef.

  6. İstanbul345
    4 yıl önce

    @Genesis,Evet, sağlık konusunda her zaman resmi kurum kuruluşlardan onaylı yerlerde muayene olmak gerekir bence. Gerisi hep ticaret amaçlı. Yoksa bizde gideriz mesela bi dükkan kiralarız, fransadan vidas cihazını sipariş verip 250tl'ye test yapıyoruz diye ilan veririrz her yere hiçbir onay almadan. Zaten cihaz full-otomatikmiş. Öyle profesyonellikde gerekmiyor. Kullanma talimatlarını bile okudum. O sebeple onaysız yerde bedavaya bile olmam açıkçası konu sağlık konusu olunca. Teşekkürler bilgiler için.

  7. İstanbul345
    4 yıl önce

    @perişan , Elfa yöntemi şüpheli değil, şüpheli olan cihazların kendisi.Elfa yöntemiyle birçok cihazda test yapılabiliyor. Hangi cihazla test yapıyorlar ona bakmak lazım. Onaylı cihaz olması şart. Öncelikle tabi lab'ın onaylı olması şart. Lab onaylıysa cihazda onaylıdır zaten.

  8. İstanbul345
    4 yıl önce

    @ teşekkürler genesis, ne demek, gayet yardımcı oldun bence, türkak onaylarını filan konuştuk. 40. gün gelişim laba girerim ben. Negatifse %99,99 negatif zaten, sonrasında devlette de 90.gün girerim tüm STD'ye ve bititirirm konuyu. Sağlıcakla kalın.

  9. damla1234
    4 yıl önce

    Architect i2000 cihazı hakkında bilgisi olan var mı ?

  10. damla1234
    4 yıl önce

    @genesis izmir halk sağlığı laboratuvarı 4. Nesil olduğu söylendi ama

  11. İstanbul345
    4 yıl önce

    @damla1234, test olduğun cihazın raporunda yazar kaçıncı nesil olduğu, yazmıyorsa arayıp sorabilirsin, 40.günde test olduysan 4.nesille %99,99 hiv sonucun değişmez. 40.günden önce test olmak çok faydalı değil ama, yukarıda açıkladım sebepleri. 90.günde de diğer hastalıkların kuluçka dönemlerinden kaynaklı tüm testlere girersin STD olarak ve cinsel hastalık konusunu kapatırsın.

  12. damla1234
    4 yıl önce

    İstanbul345 130 da ve 200. Günde oldum sağlık ocağında halk sağlığı laboratuvarına gitmiş aradığımda 4.nesil olduğu söylendi

  13. İstanbul345
    4 yıl önce

    @damla1234, 130 ve 200 mü:) o tarihlerde 4.nesil olması şart değil, 3.nesiller bile bulur hiv antikoru:) senin konu çoktan kapanmış. Ne işin var burda?

  14. damla1234
    4 yıl önce

    İşte yaşadığım belirtiler yüzünden. Antikor oluşmamıştır yada kaybolmuştur diyorum

  15. Merve1234
    4 yıl önce

    Ben bağdat caddesi düzende olmuştum yaa çok korktum şimdi içine kurt düştü yine :’(

  16. İstanbul345
    4 yıl önce

    @damla, senin yaşadığın belirtiler hivden değil, orası kesin, başka bi hastalıktan dolayı yaşıyosun o belirtileri.

  17. İstanbul345
    4 yıl önce

    @merve, neyden korktun anlamadım? 40. gün git ol testini gelişimde emin ellerde. 90.günde de tüm testleri olursun. Korkulacak ne var bunda? herkes oluyor bu testleri

  18. damla1234
    4 yıl önce

    Yani sorduğumda 4. Nesil dendi yalan değildir herhalde. Erkek arkadaşımda oldu. Ondan önce sürtünmeyle olan ilişkiden kapmışımdır diye düşüdindüm sonra da

  19. İstanbul345
    4 yıl önce

    @damla, kaçıncı nesil dendiğinin önemi yokki damla. 130 ve 200 diyosun. Tabi aralarda yada ondan sonra sürtünme filan yaşadıysan tam tarihleri bilmen gerek. yok diyosan senin konu çoktan kapanmış. eğer 200 gün boyunca bişey yaşamayıp teste girdiysen hemen git burdan:)

  20. damla1234
    4 yıl önce

    İlişki olarak haziran sonuydu erkek arkadaşımla. Yine onunla ekim başında bir yakınlaşmamız oldu ama ona göre hesaplayınca da 90 gün sonra yaptırmış oluyorum. Erkek arkadaşımda 60 gün sonra falan ama ekimdeki şüpheli denecek kadar değildi. Ki belirtilerim daha öncesinde başlamıştı

  21. damla1234
    4 yıl önce

    Yani 1 buçuk yıldır beraberiz aldattığını düşünmüyorum

  22. Merve1234
    4 yıl önce

    36. Gün düzende olmuştum negatifti ama içime aşırı kurt düştü çok kötüyüm. 38. Gün de sağlık ocağında sadece antikor bakılmıştı. 38. Günde antikor oluşur mu :’( tek umudum o şuan. :( tekrar sağlık ocağına gidicem. İlkinde sadece antikor bakmıştı. Ama ben enjektörden şüphe ettiğim için antijen de bakmasını istiycem bu sefer. Sağlık ocağında hiv ag/ab Yani antijen bakılıyor değil mi

  23. İstanbul345
    4 yıl önce

    @damla , @merve , bence bu hiv virüsünü bu kadar abartmayın. Yani belki bu yazılanları hiv+ biride okuyodur, insan üzülür. bi hastalıktan bu kadar korkulmaz, sonuçta herkesin başına gelebilir anlık bir hatadan kaynaklı, kaldıki sadece cinsel yollada bulaşmıyor bu hastalık. başka bi sebeplede bulaşabilir. o yüzden ileride şeker hastası filan olursanız ne yapacaksınız? o da hivden çok farklı değil. kansere yakalanırsanız ne olacak? herşeyi düşünmek lazım bu ölümlü dünyada. hivden çok daha kötüleri var ayrıca hiv+ olanlarda normal insan. ilaç kullandığı sürece ve kontrole gittiği sürece bulaş riski yok. hemşire arkadaşım beni hastaneye davet etmişti, kemoterapide yatan 27 yaşında dünya güzeli ama meme kanseri kız vardı, durumu çok kötüydü, 1 hafta sonrada ölmüş. emin olun ona sorsanız kesinlikle hivi tercih ederdi. uzun lafın kısası bu hiv olayını bu kadar abartmayın. 40. gün gidin onaylı testinizi olun %99,99 kesin sonuç. 40 gün beklemek için uzun bir süre değil, bu sürede de beklerken diğer hastalıkları düşünün. olmazsada git bi hastane kemoterapi bölümüne görün bakalım.

  24. damla1234
    4 yıl önce

    Tabikide öyle ama böyle belirsizlik daha kötü. Erkek arkadaşım mesela sürekli hasta oluyor. 2 3 haftada bir boğazı şişiyor burnu akıyor falan

  25. İstanbul345
    4 yıl önce

    @damla, belirsizlik diye bişi yok, o senim kafanda yaptığın gereksiz bir evham. 40. gün belirli olacak işte. Belirsizlik yokki? eğer bulaş varsa var, yoksa yok, ortası yok buişin,belirsizliği yok, oturcan beklicen, kaldıki sen 130-200 diyosun. bırak bu işleri yani acilen.

  26. Merve1234
    4 yıl önce

    Evet belirsizlik çok acı verici. Ne tadım kaldı ne tuzum. 9 çocukla mağarada kalmış gibi üzüntğ içinde oturuyorum bütün gün yatağın içinde. Delirmeme ramak kaldı. Dua edin arkadaşlar

  27. Merve1234
    4 yıl önce

    Allah hepimizin yardımcısı olsun

  28. İstanbul345
    4 yıl önce

    @merve, @damla , ikinizde tam evhamlı tiplersiniz. Bence beden sağlığından daha önemli bir şey var. O da akıl sağlığı. Akıl sağlığın bozulunca ilacı da yok.

  29. damla1234
    4 yıl önce

    İşte diyorum ya belirtiler yüzünden böyle oluyorum. Ben neden hep böyleyim diyorum ? Erkek arkadaşımın niye sürekli boğazı şişiyor diyorum ?

  30. Merve1234
    4 yıl önce

    Belirtiler ne damla

  31. damla1234
    4 yıl önce

    Ben de geçmeyen dil beyazlığı,aftlar,kas eklem ağrıları. Erkek arkadaşımda sürekli boğaz şişmesi boğaz ağrısı dediğim gibi 2 3 haftada bir şişiyor burun akıntısı öksürüğü hapşırığı oluyor devamlı alerjik denip ilaç verilmişti ona ama başka nedeni olduğu belli korkuyorum ben de

  32. Merve1234
    4 yıl önce

    Dil beyazlığı candida mantarından olabilir. Onda bişey yok. Aftlar strestendir. Boğazındaki lenfleri elinle kontrol et şişlik var mı eline yuvarlak bişey geliyomu

  33. Merve1234
    4 yıl önce

    @genesis inşallah dediğin gibidir gerçekten Allah’tan başka isteğim yok şuan

  34. Merve1234
    4 yıl önce

    Damla sen sağlık ocağında yaptırdığında antijen de baktılar mı? Ne yazıyodu sonuç kağıdında

  35. damla1234
    4 yıl önce

    Benim lenflerle ilgili sıkıntım olmadı. Erkek arkadaşımda var dediğim gibi. Sağlık ocağında yaptırdım. Halk sağlığı laboratuvarına gittğini öğrendim. Aradığımda 4.nesil dendi

  36. Merve1234
    4 yıl önce

    Erkek arkadaşının mı lenflerinde var problem? Ya bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun.. başkası için yaa bişey yoktur demek kolay oluyor ama kendi evhamları söz konusu olunca her şeyden nem kapıyor insan. Benim de lenfim şiş ona taktım. Allah yardımcımız olsun. Ne desem boş..

  37. damla1234
    4 yıl önce

    Evet 2 3 haftada bir boğazı şişiyor hasta oluyor burun akıntısı hapışırık öksürük falan devamlı olan şeyler

  38. İstanbul345
    4 yıl önce

    damla ve merve hiv testlerinizi olduysanız başka hastalık araştırın, hiv hastalarının bir çoğu belirti bile vermiyomuş normalde. hiçbir belirti olmadan günün birinde şans eseri öğreniyormuş bir çoğu. yani belirti var diye hiv olunmaz. başka şeylerin belirtisidir o.

  39. Babun
    4 yıl önce

    Vidas Fransız Biomerux firmasının malıdır. https://www.who.int/diagnostics_laboratory/links/assays_to_estimate_hiv_incidence_jun_2010.pdf sitesinde CE (Avrupa onaylı olduğunu görebilirsiniz). Ayrıca FDA tükürükten test yapan kitleri dahi onayladığını https://aidsinfo.nih.gov/news/699/fda-approves-first-oral-fluid-based-rapid-hiv-test-kit linkinden görebilirsiniz. Diğer yandan ilk linke bakarsanız ROche, Abott, Siemens için FDA onayı yoktur ama CE (Avrupa birliği onayı) vardır. FDA onayına niye takıldığınızı anlamadım. Bu onaylar siyası sebeplerle verilir. Şöyle anlatayım ABD'de hiv cihazı satmak için FDA onayı gerekir. Şimdi ABD firması dururken Fransıza Almana onay verirler mi? Üstelik Vidas Duo'nun başarısı uluslararası makalelere konu oluyor.

  40. Babun
    4 yıl önce

    2004'de tükürüp testine evet demiş FDA Vidasa dememiş daha ne kadar siyasi davranılabilirki? Ayrıca TURKAK sertifikası cihazların zamanında kalibrasyona girdiğini gösteriyor. Vidas'ın test kitinde (paket içibde) kalibrasyon kiti dahil geliyor ve kalibre edilmezse cihaz çalışmıyor yeni test yapmıyor. Kalibrasyon 2 saat zaman alıyor ve kolayca yapılıyor. Kiti koyup çalıştırıyorlar ve 2 saat sonra yüzlerce teste hazır oluyor.

  41. Babun
    4 yıl önce

    https://secure.turkak.org.tr/kapsam/search sistesinden düzen yazıp arayın ve akredite olduğunu görebilirsiniz.

  42. Babun
    4 yıl önce

    Ayrıca Vidas geliştirilmeye devam ediliyor dediğiniz doğru. Cihaz şu anda VIDAS® HIV Duo Ultra: 0.66 IU/mL yani 0.66 birim içinden tespit yapabiliyoer. Bunu geliştirdiler tabiki VIDAS® HIV Duo Quick: 0.43 IU/mL3 yani daha az miktardan ölçebilir hale getirdiler. Bu yazan rakamlar WHO'nun belirlediği minimum ölçüm yapılabilecek miktarın altında kalıyor. Buda iyi bir başarı.

  43. Babun
    4 yıl önce

    Cihazın makalelere konu başarısını şuradan inceleyebilirsiniz: inman S., et al. Transfusion Medicine Reviews. July 1997. Vol. 11, N° 3 p. 155-172. Ly TD, et al. 2007 Jul; 143(1):86-94. Epub 2007 Mar 28. Miedouge M, et al. J Clin Virol. 2011 Jan;50(1):57-60. doi: 10.1016/j.jcv.2010.09.003.

  44. İstanbul345
    4 yıl önce

    @babun , https://i.hizliresim.com/M1NaQ6.png , vidas hiv cihazlarının p24 antijenini assay(tahlil) yeteneği avrupa ve amerika tarafından net onaylanmamış. Sadece cihazın kendisi avrupa tarafından onaylanmış o da ticari ve siyasi amaçla olsa gerek. Şahsen ben kendimi o cihazla riske atmam açıkçası. O cihazı kullanan bir lab onay alırsa eğer o vakit gözümde yeri olur. Onaylılar varken neden onaysız tercih edilsinki?

  45. Babun
    4 yıl önce

    Yanlış bakıyorsun. O tek başına p24 ölçen sistem. Hiv1/2'ye bakacaksın. Yukarıda yer alıyor. Ayrıca bak https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/complete-list-donor-screening-assays-infectious-agents-and-hiv-diagnostic-assays#anti_HIV12_HIV1Ag_ComboAssays listesinden FDA onaylı olan Anti-HIV-1/2 and HIV-1 Antigen Combo Assays listesine bak. Orada tamamının Amerikan menşeli olduğunu görürsün.

  46. Babun
    4 yıl önce

    Karar senin Vidas en yüksek derinlikte hiv ölçümü yapıyor ve CE onaylı. https://hizliresim.com/1p1GXp

  47. İstanbul345
    4 yıl önce

    Senin attığın linkten ekran görüntüsü gönderdim? neye yanlış bakıyorum anlamadım? bidaha göndereyim https://i.hizliresim.com/M1NaQ6.png ,, biomeriux şirketinin vidas hiv cihazlarının p24 antijen tahlil yeteneği onaylı değil maalesef. zaten onaylı olmuş olsa onu kullanan lablarda onaylı olurdu. Bu da vidas cihazının tamamen ticari amaçla kullanıldığı gerçeğini ortaya koyuyor. Piyasadaki hiçbir cihaz onaylı olmasa anlarım dediğini, fakat onaylı lablarda onaylı cihazlar varken neden onaysız lablarda onaysız cihazlar ile riske atayım? Yarın öbürgün cihaz kendini geliştirir, gerekli onaylarını alır, onu kullanan lablarda onay alır, o vakit tamam olur. Aksi halde ben o cihazda bedava bile teste girmem.

  48. Babun
    4 yıl önce

    Neyse son karar test olmak isteyenlerin.

  49. Babun
    4 yıl önce

    P24 ilede onaylı diyorum. Cihaz her ikisinide ölçüyor ve ikisi içinde onaylı. Cİhazın yarısı onaylı yarısı onaysız olmazki.

  50. İstanbul345
    4 yıl önce

    Tekrar atıyorum babun fotoğrafı senin attığın linkten https://hizliresim.com/1p1GXp burada p24 antijen assay(tahlil) onaysız gözüküyor? Cihazın sadece kendisi fransa menşeili olduğu için avrupa tarafından ticari maksatlı onay almış cihazın varolduğuna ilişkin, fakat yapacağı p24 tahlillerine onay almamış, yani diyolarki bu cihaz çalışır tahlil yapar ama onayını veremem demişler. Zaten onu kullanan labların onaysız olmasından da bunu anlıyoruz net olarak.

  51. Merve1234
    4 yıl önce

    Merve 200. Günde test olduysan bence rahat et. İnşallah ben de rahat edebilirim 200. Gün :(

  52. Babun
    4 yıl önce

    Düzen laba girersen TÜRKAK onaylı olduğunu görürsün. TÜRKAK'dan arayabilirsin.

  53. İstanbul345
    4 yıl önce

    https://i.hizliresim.com/M1NaQ6.png ,vidas hiv cihazlarının p24 antijen tahlil yeteneğinin onay almaması burada. Yani çok da şey yapmaya gerek yok bence. Zaten kendimizi riske atmışız zamanında şüpheli cinsel ilişki yaşayarak. Tekrardan onaysız şüpheli cihazlarla test yaparak riske atamam. Tüm belgeler kanıtlar ortada zaten. Hiç onaylı lab olmasa gidelim herhangi birine random güvenelim diyecem ama onaylılar var paşalar gibi. Daha da riske atmam ben bu işi.

  54. İstanbul345
    4 yıl önce

    Kadıköy düzen lab türkak onaylı değil babun:) çünkü vidas kullanıyorlar. onaysız cihaz kullanan yer onay alamaz:) kadıköy düzen labın onay ekran görüntüsünü atarmısın türkak? ben baktım onaylı değil.

  55. Babun
    4 yıl önce

    Düzen labın akredite olduğunu gösterir TÜRKAK çıktısı: https://hizliresim.com/gPd975

  56. İstanbul345
    4 yıl önce

    @babun, o ankara düzen lab, bide kadıköy düzen labı atarmısın? o vidas kullanan labı? istanbul tıbbi lab olarak arat hangisi çıkacak bakalım?

  57. Babun
    4 yıl önce

    O şube TÜRKAK başvurusu sonrası açılmıştır. Mersin ve Adana Vidas kullanıyor ve TÜRKAK onaylı.

  58. İstanbul345
    4 yıl önce

    Yok ben vidasta bedavaya bile test olmam zaten, dediğim gibi 40'da gelişimde onaylı 4. nesil p24-hiv1-2 testimi olurum %99,99 sonucumu elime alırım. Net:)

  59. İstanbul345
    4 yıl önce

    babun, Mersin ve adananın vidas kullandığına dair link yada görüntü atabilirmisin? hiç zannetmem vidas kullandıklarını çünkü.

  60. Babun
    4 yıl önce

    Ben bizzat Mersinde test oldum.

  61. İstanbul345
    4 yıl önce

    Mersin ve adanada türkak onayı yokki? Konuştukça batıyosun, bence yazma babun. https://i.hizliresim.com/qA6JgZ.png ,

  62. Babun
    4 yıl önce

    Türkiye'nin her yerinden (alan kodu çevirmeden) sabit ve mobil telefonlarla 444 3 522 ve 0 800 314 73 93 numaralı çağrı merkezi

  63. Babun
    4 yıl önce

    https://www.duzen.com.tr/tr/test-detay/605/hiv-1-2-p24-(ag-ab)-(serum)

  64. İstanbul345
    4 yıl önce

    Mersin ve adanada düzen labda onay yok, çünkü ticari amaçlı vidas kullanıyolardır muhtemelen:) Düzen'in tek onayı ankarada onlarda vidas kullanmıyor. Nokta. Yani vidas varsa onay yok, vidas yoksa onay var.

  65. Babun
    4 yıl önce

    Labaratuarlar onayları grupların onayının alındığı merkezde çıkar ve altta şubeleri yazar. https://hizliresim.com/gPd975 linkine bakarsan aşağıda şubeleri görebilirsin. Hem ben neden batayım anlamadım? İstediğin yerde test ol bana ne. Ancak DÜzen labda ben oldum ve TÜRKAK onayıda var. Arama yerine Mersin dersen merkezi Mersin olan yerler gelir. Düzen Lab Merkezi Ankaradır.

  66. Babun
    4 yıl önce

    https://secure.turkak.org.tr/kapsam/search sayfasından kuruluş türüne tıbbi labaratuar seçer tamamını listelersen listede mavi labın olmadığınıda göreceksin. Ayrıca liste başında Düzen labıda görebilirsin.

  67. Babun
    4 yıl önce

    Neyse gereksiz tartışmadayız. İsteyen istediği labda istediği sürede istediği testi olsun. Hepimiz negatif çıkalım da önemli olan o.

  68. Babun
    4 yıl önce

    Bu arada Gelişim lab'da akredite bir kuruluştur.

  69. İstanbul345
    4 yıl önce

    https://i.hizliresim.com/zG80gO.png , gelişim lab türkak hiv test tahlil onayı. PDF'e tıkla 8.sayfada. Aynı onay düzen labda varmı acaba? bakacam şimdi. çünkü onay verirken sanırım labdaki herşeyi test ederek vermiyolar. Düzende de hiv test türkak onayı bulursak tamamdır o iş. Sonuçta beraber öğreniyoruz.

  70. İstanbul345
    4 yıl önce

    Düzende birtek ankara tunus şubesinde hiv onayı var olarak gördüm ama,diğer düzen lablarında da hiv dışındakiler onaylı gözüküyo. Amaaan neyse bu kadarda kasmayalım,abartmayalım. Sıktı walla. Ben 40'da gitcem işte arkadaş, acabamı diyede kasmıyorum, neyse labları filan öğrenmiş olduk bahaneyle. Eyw katkısı bulunanlar için. Çıktım ben.

Cevap yazmak için yapınız.