Arkadaşlar sitede yoğun olarak tartışılan en az 2 test muhabbetini ben anlamıyorum. Özgünlüğü en yüksek testler hıv testleridir. 4.jenerasyon testler artık her devlet ve araştırma hastanesinde var. Ve 42. Gün ve sonrasında olunan tek bir 4.Jenerasyon elisa testi yeterli. 42. Günden önce olunan teste 42. Gün tekrardan olmak da fayda var belki ama 28. Gün devlet hastanesi yada araştırma hastanesinde olduğunuz test %95 ihtimalle güvenilirdir. Hiv duo ultra ve vidas ı saymıyorum bile.. ben 60.gün eğitim araştırma hastanesinde 4.nesil tek test oldum bir çok kurum ve doktor konuyu kapatmamı söyledi. Kendi doktorunda asistandı çok çok yüksek ihtimalle negatifsin ama 6. Ay bir daha bir gel kontrol edelim o da istersen dedi..

Cevap ( 24 )

  1. Emre6799
    4 yıl önce

    Evet katılıyorum, 45.gün sonrası tek test 4.nesil antijen antikor testi yeterlidir esasında.. hep yazdım konumun altınada.. çünkü dünyada en geç antijen 45, en geç antikor 90 olarak kabul görmüş milyonlarca insanın sonuçlarına göre. Yani biz ne dersek diyelim insanlar 45 gün zor sabredecekler, o sebeple 20'li günlerde 1 antijen/antikor(rahatlamak için) bide 45'den sonra 1 antijen/antikor olayı kapattırır. Ama esasında tek test bile yeterlidir normal bi insan için. Ya 45'den sonra 4.nesil antijen/antikor yada 90'dan sonra 4.nesil sadece antikor.. Olay bu kadar net.. Gitmişler yüzlerce teste para vermişler bu sitedekiler. BİRİDE ÇIKIP DEMİYOKİ KRAL ÇIPLAK .. Allah önce insana akıl sağlığı versin..

  2. hösün4680
    4 yıl önce

    Yani 42 den sonra ne zaman olursan ol antijen yoksa antikor vardır antijen varsa antikor yoktur ikisinden biri muhakkak yakalanır.

  3. Emre6799
    4 yıl önce

    Bazı kaynaklara göre 42 bazılarına göre 45 antijen son penceredir. O pencere bitince kesinlikle 4.nesil antijen/antikor cihazlar vidas dahil hepsi yakalar %100 olasılıkla hem antijeni hem antikoru, yada her ikisinden birini.. 45 sonrası %101 sonuç verir antijen antikor 4.nesil test.. aynen...yani öyle 14-21-28-42 filan gibi kafadan atılan günler hikayedir uydurmadır.. son pencere dönemine dikkat edecen, son pencereye göre testine girecen.. nokta.. şuana kadar biride çıkıp bizim gibi böle detaylı çok anlatmamış hayret yani..

  4. Emre6799
    4 yıl önce

    Şuanki teknolojide 45'den önce %100 olarak hiv durumunu öğrenmek 4.nesil cihazlarla bile maalesef mümkün değil..PCR testleri var fakat o genelde hiv(+) çıkan kişlerin viral yükünü tespit için kullanılıyor ve fiyatı 800tl küsürat. Pahallı ve gereksiz, çünkü bilemezsinizki kanınızdaki viral yük tespit edilebilir seviyedemi diye. Hiv(+) olanlar bile ilaç kullanma sonrası PCR testleri nondetectable-negatif çıkıyor. Yani tespit edilemiyor. Yanısıra 20-30 gün arası vidas gibi 4.nesil antikor/antijen çok yüksek olasılıklı sonuç verir fakat %100 değildir. Her zaman teyit ister. Çok parası olan varsa gitsin hergün devamlı kan verip damarda kan bitene kadar testlere girsin:)) bişey değişmeyecek. Net sonuç alamayacaksınız. Ta ki 45. gün gelip son antijen pencere dönemi bitene kadar! Ondan sonra işte net sonuç alabilirsiniz vidas gibi 4.nesil p24 ve antikor bakan cihazlarla. Eskiden bu süre 90 gün idi. Çünkü 2. yada 3. nesil cihazlar kullanılıyordu ve sadece antikor bakılıyordu. Artık 2020 yılında hem p24 antijen hemde 2 adet antikorlara bakan cihazlar var. Onunda yüksek olasılıklı sonuç günü 20-30 gün arası, kesin sonuç günü ise 45'den sonraki günler. Sağlıklı günler dilerim..

  5. levent
    4 yıl önce

    Emre bak hala yanlış yönlendiriyorsun insanları 19-45 arası antijen/antikor 4. nesil yakalıyor katılıyorum ama 45 günden sonra antijen p24 zaten kalmıyor, 45 ten sonra antikor testi geçerli diğer konunun altına da yazdım güzel kaynak bulmuşsun ama yanlış anlıyorsun pencere aralıklarını.

  6. Babun
    4 yıl önce

    Emre herkes seni uyarıyor sen vazgeçmiyor inat ediyorsun. 14 gün Antijen yoğunluğunun Vidas tarafından yakalanabildiği süredir. 21-28 arası antikor oluşumunun %95 insan için combo cihazlarca bulunabildiği süre olup bu sürede 3. Nesil testlerdede pozitiflik bulgusu görülebilir. 42 gün (6 hafta) İngiliz ve İrlanda sağlık bakanlıklarının kabul ettiği süredir. 90 CDC ve WHO için son süredir. Sen kendi inanmak istediklerini insanlara empoze etmeye çalışıyorsun ve vebal alıyorsun.

  7. Babun
    4 yıl önce

    Merak edenler için grafiği inceleyin. Antikor antijen ne zaman oluşur açıkça bulunuyor. https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSCBRmU1OZrlrTG-gA3OZh6GyoWU41_EVvSumt8uF-AzWhRvF4Q

  8. Babun
    4 yıl önce

    Ayrıca Kızılay topladığı kanları 90 gün bekletmiyor. Anında tespit ediyor. Oysa WHO 90 gün diyordu ama bak NAT sistemi 12 günde herşeyi tespit ediyor ve o kan kullanılıyor. Şimdi emre çıkmış 45 gün diye bir süre çıkarmış 45 gün diyen doktorda yok bu arada.

  9. Babun
    4 yıl önce

    Buyrun medhelp doktorları Dr. Hansfield, Dr. Garica, Dr. Sean 28 de 4. Nesil test ile kapatabilirsiniz diyor ama Emre diyorki o adamlarda kim oluyor ben 45 diyorum diyor. O adamlar epidemik bulaşın başından beri hasta tedavi eden kürsü kurucusu. Vebal alıyorsun Emre hemde çok Vebal.

  10. Brad11
    4 yıl önce

    Ya Babun, boşver dostum şunu. Tamam de geç. Mutlu oluyor. Dün çıkan biri vardı 21.28.42 negatif 90pozitif geldi diyen Galiba Pozitif isimli kişi kesin bu. Aynı mantık üzerinden konuşmuşlar ve yazı tarzlarıda aynı. Kendi inanmak istediği şeyleri herkese yaşatmaya, inandırmaya çalışıyor dediğin gibi.

  11. Babun
    4 yıl önce

    Doğru diyorsun. Bu arada Lion Dr. Hansfield 2. Pencere diye ifade edilen olguların anekdot olduğunu henüz akademik bir bulgu oluşturmadığını yazıyor.

  12. Emre6799
    4 yıl önce

    Yeni gördüm yazılanları.. Herkes ayrı telden çalmış:))) Tamam gidin hangi tarihte giriyosanız girin boşuna para verip durun.. Paranız bolsa verin tabi yoksa o lablar ne ekmek yiyecek? Burada çok durumu olmayan normal insanlara tek test ile yardımcı olmaya çalışıyorum.. ama kimse dinlemiyo anlaşılan.. çünkü herkes ayrı kafalarda.. gidin bence 14-21-28-42-60-90 testlerinizi olun.. bi ton para bayın.. en güzeli:)))

  13. Emre6799
    4 yıl önce

    Hatta yetmesin PCR'de olun.. hatta 180'de de olun.. 180'den sonrada bidaha döngüye başlayın.. 14-21-28-42-60-90 döngüsüne.. e lablar para kazancak tabi napacak başka:)))))

  14. Emre6799
    4 yıl önce

    @lion farkındayım, ama belki aklı selim bikaç insana yardımcı olmuşumdur.. hadi ben bidaha girmemek üzere kaçtım siteden.. bol bol test olun hergün.. ihmal etmeyin testlerinizi:))))))

  15. chevo
    4 yıl önce

    Burayı okuyan yada sonradan okuyacak olanlara söylüyorum, emrenin dediklerine asla inanmayın fobik olursunuz, bu adam doğruları söylemiyor. Brad babun beyler boşver in bu adamı şizofren fobik bu her dönem çıkar böyleleri

  16. Phoenix
    4 yıl önce

    Bir insan psikolojik olarak rahatsa yada bulaştırabileceği bir partneri yoksa gider 90. gün ücretsiz bir anti hiv testi olur konu kapanır. Yok psikolojik olarak rahat değilse 14. Gün ve sonrasında parası varsa gider hiv duo testi olur birazda olsa rahat nefes alır ama hangi doktora sorasanız sorun mutlaka gerekli süre sonunda bir teyit testi ister

  17. Phoenix
    4 yıl önce

    Bir yanlışıda düzelteyim ea hastaneleri 4. Nesil test kullanıyo diyenler var yanlış çoğu ea hastanesi hala 3. Nesil test kullanıyo Ama 50.günde o bile hiv için yeterli

  18. Phoenix
    4 yıl önce

    Hangi hastane hangi testi kullanıyo burdan bakabilirsininiz https://ckysweb.saglik.gov.tr/labtestlerapp/testlabara.aspx

  19. Phoenix
    4 yıl önce

    90. Gün muhabbeti nerden çıkıyo onuda açıklayim hepiniz biliyosunuzdur eminim bilmeyenler için yazıyorum bu 90 gün muhabbeti nerden çıkıyo Tabiki DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNDEN peki neden dsö tüm biyolojik farklılıkları kapsayacak şekilde ve İyi teste ulaşım her ülkede mümkün olmadığı için tüm testleri kapsayacak süre olarak 90 günü belirlemiş Ayrıca 90 günün hepatitler vs cybh ler içinde makul bir süre olmasıda var

  20. Phoenix
    4 yıl önce

    Linki kopyala browsere yapıştır orada aradığın testi seç menüsüne gir ve hangi hastane hangi testi yapıyo bak

  21. Nyx
    4 yıl önce

    @phoenix cok haklisin ayrica anonim testler genel olarak 3 cü nesil avrupada. Ben bile desifre edilme korkusundan 90. Günü bekliyorum, testi evde yapabilmek icin.

  22. Nyx
    4 yıl önce

    @emre6799 sanirim PCR antirétroviral kullanan görünmezler (undetectable) de bile Ise yariyo ki zaten PCR sayesinde viral yük hesab edilebiliyo yazmissin. PCR nukleik asid copyalama islemi. Ve zaten undetectable lar haric diger seropozitifler de yeterince virus var, özellikle ilk bulasma asamasinda. Adam antirétroviral kullaniyosa zaten haberdar. Bu sebepten dolayi bence en dogru test aslinda PCR.

  23. hösün4680
    4 yıl önce

    @phoenix yanılıyorsun çoğu 4. Nesil test kullanıyor kem... ve benzeri 4.nesil olmadığı anlamına gelmez. Bir zat doktora sordum sonucumda yalnızca anti hiv yazıyordu doktor 4.Nesil olduğunu söyledi.

  24. umutsuzzzz
    4 yıl önce

    Hösün kardeşim 4. Nesil dediğin test ne oluyor tam olarak ben 60.günden sonra hiv combi p24 IgG oldum sonuç negatif tek bu testi oldum konuyu kapatayım mı ?

Cevap yazmak için yapınız.