Az önce üroloji hekimi olan arkadaşımla telefondan konuştuk. Havadan sudan biraz konuştuktan sonra, çaktırmadan STD hastalıklarını filan sordum. Cinsel yolla bulaşan hiçbir hastalığa maruz kalmamak için evli yada bekar farketmez kesinlikle kondom kullanın diyor. Tek eşli tüm ilişkilerde bile kondom şart. Sadece evli olanlar için çocuk yapılacağı zaman kondom çıkarılacak o kadar. Onun dışında full kondom olacak. Yok doğum kontrol hapı yok ertesi gün hapıyla filan riske atarsınız kendinizi, benden demesi. Ayrıca mantıken de doğru zaten. İnsan kendinden bile mikrop kapabilir. Tuvaletinizi belli süre temizlemeyin bakın nasıl bakteri üreyecek ve sizede bulaşacak. Dolayısıyla insan kendinden bile mikrop kapabilirken ne kadar temiz olursanız olun partnerinden kapması an meselesi. Kondomlar pipiye, çıkartmak yok!!!

Cevap ( 3 )

  1. Emre6798
    4 yıl önce

    Yani tabi, o da artık biraz şans.. mesela ben kondomlu yapmama rağmen uyuz bulaşmıştı bana, direk cilt cilde değerek bulaştığı için o da bir STD.. İşin bi kısmıda şans yani..

  2. Emre6798
    4 yıl önce

    Yok, tek tek hastalıkları konuşmadık, Hiv yoğunluklu bi konuşma oldu diğerlerinide STD olarak konuştuk kısaca, olmazsa tekrar sorarım müsait zamanda.

  3. Babun
    4 yıl önce

    @Quinn35 Hpv insan vücudunda varlık gösterirse yakılıyor veya donduruluyor. Dediğin gibi ortada olmazsa bulaşıcılık çok ama çok düşük bir hal alıyor. Hpv bir virüs ve insana bulaşınca artık gitmiyor. Bağışıklık zayıf düşerse ortaya çıkar deniyor ama çıkmayadabiliyor. Erkekten kadına bulaştığında rahim ağzı kanserine sebep olabiliyorki kadınlar için bunun bir aşısı var.

Cevap yazmak için yapınız.