herkese hayırlı geceler. öncelikle akşam meydana gelen depremi yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve soruma geçiyorum. bundan 2 ay kadar önce şüpheli bir ilişki yaşadım. tam gününü hatırlamıyorum ama bel soğukluğu için 25 kasım’da doktora göründüm ve şüpheli ilişki de kasım başı ya da ortası gerçekleşti. ama tam gününü hatırlamıyorum. ilişki sonrasında ateş, ishal, deri döküntüsü, kusma vs. bu tarz belirtilerim olmadı. sadece hiv korkusuyla ufak çaplı bir panik atak geçirdim. :) süreç normal seyrinde ilerlerken 2-3 hafta önce üst dudağımın iç kısmında tuhaf bir yara çıktı, ama aft değil. mantar gibi diyeceğim ama mantar gibi beyaz renkli de değil. sadece kabarık ve hafif kızarık bir şey var. arada yanma yapıyor, ama gün içerisinde bu kabarıklık iniyor, ertesi sabah tekrar çıkıyor. sorunun ne olduğunu çözmeye çalışırken bir de boğaz ağrısı eklendi. bademciklerde sıkıntı yok ama küçük dilim şişti, sanırım iltihaplanma var. yutkunurken çene altı lenflerimde bir kasılma hissediyordum, sürekli yokladım ama ne sertlik var ne de şişlik. keza vücutta sürekli gezen bir ağrı var, özellikle karın ve koltuk altı kısmında. frengi şüphesi düştü içime, ama ilişki yaşadığım kişinin vdrl testi negatif geldi. yara vs. gibi bir şey görüp görmediğini sorduğumda görmediğini söyledi. velhasıl içim yine rahat etmedi. hipokondriyak olmamak için test yaptırmaya karar verdim fakat testler hakkında pek bir bilgim de yok. yaşadığım şehirde özel lab’daki gibi testleri uygulayacak bir kurum ya da kuruluş yok. eğitim araştırma hastanesi var fakat jenerasyonu nedir hiçbir bilgim yok. muhtemelen elisa testi yapılacak ama aradan geçen süre yeterli midir, değilse ne kadar beklemem gerekiyor bilmediğim için sizlere danışmak istedim. cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, hayırlı geceler dilerim.

Cevap ( 4 )

  1. Emre6798
    4 yıl önce

    Hayırlı geceler, testler hakkında dün ve bugün yüzlerce başlık açıldı, hepsini okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha spesifik sorularınız varsa öyle sorun daha rahat yardımcı oluruz..

  2. toffiffee
    4 yıl önce

    bilgilendirme için teşekkürler. spesifik olur mu bilmiyorum ama merak ettiğim bir şey var: elisa testinde bakılan değerler nelerdir? antikor/antijen/p24 vs. gibi şeyler var. daha önce buradaki eğitim araştırma hastanesinde elisa testi olan yakın bir arkadaşımın sonuçlarında anti hiv yazıyordu. bu cihaz jenerasyon hakkında bilgi verir mi? çünkü başka testlerde hiv1/hiv2 gibi değerler mevcut sanırım. arkadaşımın testinde anti hiv, anti hcv ve hbsag sonuçları vardı. arada bir farklılık var mıdır işlem olarak?

  3. chevo
    4 yıl önce

    Emre seni takip ediyorum bildiğin konuyada bilmediğin konuyada yorum yapıyorsun, iskembeden salliyorsun, amacın ne bilmiyorum ama buradaki insanlar zaten fobik yarım yamalak bilgilerinle de insanları iyice telaşa kaptiriyorsun bak bu vebaldir yapma, bir kere devlet hastanelerinin çoğunda elisa 4.nesil kemuluminesans ve benzeri tarzda hem antikor hemde antijene bakılan testler kullanılır ki sağlık bakanlığı artık 3 nesil testleri kullandirmiyor özellikle büyük hastanelerde durum böyle, inanmazsan teyit için git bı araştırma hastanesi labaratuvarina sor, Vidas ve combonun diğerlerinden farkı sadece p24 HIV virüsünün çekirdeğine bakması zaten bu yüzden de erken tanıda kullanılıyor, senden rica ediyorum bende bu yollardan gectim insanlara emin olmadığın konuda kesin bilgiliymis gibi bilgiler verme

  4. hösün4680
    4 yıl önce

    @chevo ya kesinlikle katılıyorum. Araştırma hastaneleri ve devlet hastaneleri de 4. Nesil kullanılır. Elisa testin adı değil yöntemin adıdır.

Cevap yazmak için yapınız.