Arkadaşlar selam. Şüpheli olaydan 27 gün sonra Vidas sonucum antihiv:0,08, P24:0,00 gelmişti, eşik değer 0,25 hem antihiv hemde P24 için. Bugün 41. Gün ve yine Vidas duo oldum sonuçlar şöyle, antihiv: 0,22, P24: 0,08. Sonuç negatif ama antihiv bana yüksek gibi geldi. Ne biliyorsanız paylaşın, çünkü negatif deseler dahi korkuyu atamıyorum.

Cevap ( 31 )

  1. Emre6798
    4 yıl önce

    Hmm değerler yükselmiş her ikisi birden.. tam bilemeyeceğim ama neden böle yükselmiş araştırıp dönüş yaparım sana dostum.. acaba virüsler kanda yavaştan çoğalıyor o yüzdenmi yoksa makine kalibrasyonumu? İkisinide aynı yerdemi oldun nerde oldun?

  2. Brad11
    4 yıl önce

    Önemli olan negatif ya da pozitif yazması. O değerlere takılmamak gerekiyor. Geçmiş olsun Babun, sevindim adına. Bir daha girme buralara diycem ama bizi de yalnız bırakma dostum. :)

  3. Emre6798
    4 yıl önce

    Ben olsam bu değerlerle 90.günde tekrar ücretli vidas olurdum, 100.günde de ücretsiz Elisa olup konuyu kapardım. Ama tahminim %98 sende bişey yok dostum. Çok şüphe etme yani..

  4. Brad11
    4 yıl önce

    Emre bak yanlış yapıyorsun. İnsanları yanlış yönlendiriyosun. 50 gün öncesi yapılan bütün testlerin geçersiz olduğuna inandırmaya çalışıyosun. Ve şimdi de değerler yüksekmiş, o da olabilir, o da diyosun. Değerlerin bi önemi yok. Önemli olan negatif veya pozitifliktir. Bundan eminim. Babun bakma şu arkadaşa Allah aşkına. Çıkma demiştim siteden ama çık dostum, okuma böyle şeyleri.

  5. Emre6798
    4 yıl önce

    Haydaa Brad11.. ben size bilimsel veriler veriyorum. Ticari olmayan kuruluşları ara sor kendin, bana inanmıosan.. ayrıca aşırı streslisin.. Ticari kuruluşlara bakarsak adamlar devamlı test ol diyecek neredeyse.. bizzat yaşadım çünkü o olayı..adamların tek derdi var o da para kazanmak... Size tek doğru bilgiyi tarafsız dernekler verir.. gerisi hikaye.. arayın sorun kardeşim pozitifyaşama kırmızı kurdeleye vs.. sanki ben bu sayıları bu günleri kafamdan atıyorum..

  6. Emre6798
    4 yıl önce

    Ayrıca 50 gün öncesi yapılan testler geçersizdir filan demiyorum.. yazdıklarımı okumamışsın bile, 28'de yapılan vidas %95'dir diyorum. 50'de yaparsın ve konuyu kaparsın diyorum.. ayrıca bunu ben demiyorum bu işle yıllardır ilgilenen tarafsız objektif kurum ve kuruluşlar söylüyor.! Ara sor ben daha ne diyeyim sana..

  7. chevo
    4 yıl önce

    Beyler değer konusuna referans aralığında olduğu sürece asla takılmayın bakın ben 85 gün tam bir hafta önce yine test oldum, 0.85 negatif aldım, değerin hiçbir önemi yoktur isterseniz bu konuda eski yazılarımı okuyabilirsiniz, ayrıca 42. Günü geçtikten sonra p24 olan bir test yaptırmanıza gerek yok, 14 günden sonra vidas tan 28 den sonra combodan 42 den sonra elisadan aldığınız negatife güvenin paniklemeyin, her yorum yazana inanıp telaslanmayin bilende yazıyor bilmeyende

  8. Emre6798
    4 yıl önce

    Sende %98-99 bişi yok babun.. düşünme bile yani.. en kötü bi 10 gün sonra git yaptır tekrar kafan iyice rahat etsin.. yoksa burada hep beraber kafayı yicez.. değermi düştü yükseldimi ne çıktı o mu çıktı bu mu çıktı.. senin yerinde olsam rahat olurdum çünkü sen NEGATİFSİN!

  9. Hatam
    4 yıl önce

    İşler böyle yürümüyor eğer labrant testte pozitife bir yakın değer bulsaydı genelde tekrar dan kan alırlardı çünkü procedure böyle o yüzden değere takılma koskoca labaratuvar oraya negatif yazmaz bu riske girmezler

  10. bobydong123415
    4 yıl önce

    Antihiv değeri yukselmis ama önmeli degil önemli olan negatif pozitiflik doktora sordunmu nedenini

  11. Canpik
    4 yıl önce

    Buna en iyi kanının callısıldıgı kurum verir cevabı kardeşim gecmıs olsun emre 6798 67 benım bulunduğum plaka buraya girmiyorum gırınce pıskolojım allak bullak oluyor 6saat once yazdıgın yazını okudum ister istemez pıskolojımız bozuluyor basa satıyoruz zaten hastayım bakteriler var ben testlerime guvenıp kız arkadasımla birlikte oldum sen yazmıssınkı aynı yerde aynı testi yaptırmayın testin bozuk olma ıhtımalı 8labılır boyle bır sey söz konusu bile olamaz kimse seni benı dusunmez evet makına nın bakımı yaptıkmı gosterelımmı demez haklısın burda ama soyle bir gercekte var her hastanede her gun 10larca ameliyat gercekleşiyor test test yapıyorlar ameliyat oncesı sonrasında ameliyat doktorların eline ıgne bakıyor 20 ameliyattan 3 tanesinde bunlar bu riski alırmı sence ama almaz bunu bılıyorum ama yazdıklarınla saol beynim benımle oyun oynamaya basladı acaba varda cıkmadı kız arkadasıma ya bulsastırdıysam oda benım gıbı hasta oldu aylardır gecmıyor ben 3 test yaptırdım medikal park ta hepside 1 saat ıcınde cıktı kart test falan degil roche cobas 6000 combi pt elecsys kiti calısıyor bır saatte cıkma sebebi hepsinı aksam yaptırdım gece cok sukur temiz sureleri 4 ay 6 ay 8 ay ama senın yazdıkların beynimi kemırmeye basladı cok saol

  12. Babun
    4 yıl önce

    Bir çok yerde okuduğum ve laborantın söylediği bu test ya pozitiftir ya negatiftir. Sende negatif çıktı diyor. Ama ilk testte antikor 0 ken şimdi 0,22 çıkınca kaygılandım. Diğer forumuda inceledim genel ifade bu yönde. Testi özel labda yaptırdım ve doktorla görüşemedim. Doktorla yarın görüşeceğim. Her test olup sonucu beklediğim süre bana çok kötü geliyor. Bir daha nasıl test olacağım bilmiyorym. Bu benim geçmişten beri yaptırdığım 4. Vidas oldu. Antikor hep 0 çıkıyordu. İlk defa bugün öğleden sonra yaptırdım ve cihaz benden önce çok test yapmış etkisi olurmu bilmiyorum. Derdim birmedi bir türlü. Güya bugün konuyu kapatacaktım.

  13. Emre6798
    4 yıl önce

    Canpik dotum bende şuan halen 22.gündeyim, hepimiz aynıyız merak etme.. 21'de vidas oldum negatif, bide 50'de olup konuyu kapatacam ben. Hatta şuan bile gribim, ama araştırmaya devam ediyorum, tarafsız kuruluşlarıda aradım en doğru bilgiyi tecrübeleri ışığında onlar verir diye, çünkü her lab farklı şey söylüyor. Kimisi gel hemen PCR yapalım diyor kimisi hem PCR hem Vİdas diyor, kimisi 21'deki vidas negatifse tamamdır sıkıntı yok diyor, kimside 21 çok erken vidas için keşke olmasaydın diyor. Benim burada yaptığımın şey en objektif bilgileri sizlerle paylaşmak. Buradaki kişilere veya bana güvenmiyorsanız arayacaksınız kendiniz konuşacaksınız pozitifyaşam ile ve diğer objektif kuruluşlarla. Tİcari kuruluşlar olan Lab ağzıyla iş yaparsak olmayacak bu iş. Her kafadan her labdan bir ses çıkıyor çünkü. 2 tane testi farklı lablara olup 28 ve 50'de bu işi kapamak en ama en mantıklısı, gerisi fasafiso.

  14. Canpik
    4 yıl önce

    Allahın izniyle bır sey cıkamaz bende yıllarca ogrendım arastırdım bu isi hıc biride demedikı degerler onemlı negatif yada pozıtıf bu kadar net.

  15. Canpik
    4 yıl önce

    Yarın pozıtıf yasami tekrar ara baskası konusun yada sor 60 gun elisa testi yaptım konuyu kapatayım mi diye kapat diyorlar soyledıgın kuruluşlarmı sana Baska hastanelerde testleri tekrarlat diyor emin olabilmek ıcın anlamadım?

  16. Canpik
    4 yıl önce

    Tek test evet yeterli degildır sunu anlatmaya calisuorum sana aslında yeterlidir ama essegı saglam kazıga baslıycaz meselesi gıbı cok cok cok dusuk ihtimallerle olmaz olamaz diye bir sey yok belki o an makına da sorun vardır ama o anki sorun hemen aksamına cozulur bır test daha yaparsın konuyu kapatırsın ama hep aynı makına olmaz aynı test olmaz diye bir ibare yok bunları dunya saglık orgutu soylıyor buradaki herkez vidas testi yapyr yaptırıyor ama calısmalar dunya saglık orgutunun 42 yahut 90 son dedikleri cihazlar vidas degil devlet hastanelerinde bulunan cihazlar uzerınde calısma yapılıyor sureleri o cihazlara gore belırlıyorlar burda demek ıstedıgım vidaslar guvenılmez degil sadece dunya saglık orgutu o cihaz hakkında konusmuyor bunu biliyorsun degılmı hangı devlet hastanesine hangı arastırma hastanesine gidersin git hıc bır yerde vidas bulunmaz ozel lablar ticari amaclı kullanıyor onları

  17. bobydong123415
    4 yıl önce

    Babum rahatla bence dostum

  18. Babun
    4 yıl önce

    Yarın hem doktoru göreceğim hemde pozitif yaşamla görüşeceğim. Değerlerin düşüklüğü veya yüksekliğini pozitif yaşama soran veya konuyla ilgili bir bilgi bulan paylaşsın lütfen.

  19. Canpik
    4 yıl önce

    Kardeşim test sonucunu eldenmı aldın maılmı attılar her ikiside olmus olsa bile Allah korusun pozıtıf cıktıgını yada suphelı cıktıgını varsayarsak bunu sana ne oradaki hemsıre soyleyebılır nede mailine atabilirler direk bır odaya fanısmanlık almaya bak ben samimiyetimle konusuyorum sana gonlun cok cok rahat olsun negatif

  20. Brad11
    4 yıl önce

    Babun istediğin yere sor, sonuç değişmeyecek. Bende test olduktan sonra değerlere çok takmıştım hatırlarsan. Bütün lab. aradım, pozitif yaşamı aradım. Önemli olan negatif sonuçtur. Değerlere takılmayın dediler. Takma kafana dostum,için rahat olsun..

  21. Babun
    4 yıl önce

    Elden aldım. Laborant verdi ve negatif dedi. Rakam yüksek desemde psikolojik etkilere yardımcı olamayız dedi. Rakam oynar filan dedi. Bu sonuç negatiftir dedi başkada birşey diyemem diye bağladı. Doktor çıkmıştı yarın görecem doktoru ve 90 da tekrar test derse herhalde iyice kafayı yiyeceğim. Evet sonuç negatif kabul ediliyor ama insan korkuyor.

  22. Canpik
    4 yıl önce

    Canım kardesım aksi bir durum olsa doktor cıktı yarın gelin alın sonucu derler gonlun rahat olsun sen dinle su kardesını egerki aksi bir durum cıksrsa kan kardes oluruz olmazsan namerdim hatta sımdı bile guvenıp olurum testlerine

  23. Phoenix
    4 yıl önce

    Babun antikor 0 çıksa makinada bi sorun olmuş olabilir derdim çünkü anti hiv testinin mutlaka bir değer vermesi gerek. senin değerin referans değerin altındamı önemli olan bu. testin negatif uzatma çok. Ayrıca emremin aklına uyup bidaha para verip test olma yazık illa yeniden test olucam dersen 50. Gün den sonra bi ücretsiz anti hiv testi ol negatif olduğunu görüceksin

  24. Babun
    4 yıl önce

    Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Durumu araştıracağım. Yarın doktorlar konuşacağım. Test değeri ile ilgili yazı bulan paylaşsın lütfen.

  25. Phoenix
    4 yıl önce

    https://www.hivveaids.net/hiv-aids-testleri-nelerdir/42-gun-combo-sonuc/

  26. Phoenix
    4 yıl önce

    Araştırma kardeşim araştırdıkça aklın karışacak yarın doktor gereken cevabı vericek zaten sana

  27. chevo
    4 yıl önce

    Bakın arkadaşlar ben bu değer konusunda çok araştırdım çok okudum beni dinleyin, bu anti hiv testleri bir değer ölçme testi değil bir karşılaştırma testidir ya vardır ya yoktur, yani değer 0.1 çıkınca sende 0.1 virüs var bende 0.8 çıkınca 0.8 virüs var demek değildir, bu tamamen ya tamam ya devam testidir yani ya vardır ya yoktur,

  28. chevo
    4 yıl önce

    Bu testler ölçme testi değil karşılaştırma testidir. Eldeki test kanı eldeki başka örnek pozitif ve/veya negatif kanla karşılaştırılır, çeşitli kimyasallara ve farklı renkte ışıklara olan tepkileri ölçülür karşılaştırılır oranlanır. Sonuc ona göre verilir. Sonuçta önemli olan eşik değeri altında kalmasıdır. O zaman negatiftir. Değer o anki makinenin kalibrasyonuna, kanın sıcaklığına, ışığın geliş açısındaki minimum değişikliklere, kişinin kanındaki diğer özelliklere vs olarak değişebilir. Sabah baktırsan 0,01 akşam baktırsan 0,02 çıkabilir. Bu demek değildir ki kanında hiv artıyor eyvah! Test kandaki hivi tek tek ölçmüyor, 'bir hiv bir hiv daha aaa tüh bak bir tane daha hiv olsaydı pozitif çıkacaktı' diye bir şey yok. Ya hep ya hiç testidir bu. Yani ya pozitifsindir ya negatif. 'Değerler giderek artıyor pozitif oluyorsun' gibi bir şey denemez. Eşik değerin altında olması, kanın aranılan reaksiyonları vermediğini, negatif olduğunu gösterir. İstisna olarak, pozitif çıkan kanlarda, eğer değer eşiğe yakınsa yani düşük pozitifse, kan tepki vermiştir ama zayıftır. Yalancı pozitif olabilir mi diye düşünülebilir. Yanılmaz kural değil ama gerçek pozitiflerin değerleri daha yüksek olurken, yalancı pozitifler daha düşük değer veriyor. Örnekle anlatalım. Mesela anti hiv elisa'da sınır 1. 1'in altında her değer negatiftir. 0,123 çıksa da 0,564 çıksa da ikisi de negatiftir, çünkü 1'in altındadır, aralarında fark yoktur. 1'in üstünde her değer pozitiftir. Ama mesela 3,45 gibi bir değer çıkarsa bu pozitif demektir ama zayıf bir değerdir bir umut yalancı pozitif olabilir, yani kandaki başka bir şey hiv'e benzeyip düşük tepki verilmiş olabilir. Bazı romatizmal hastalıklar, hepatit c vb. Böyle yalancı pozitiflik verebiliyor. Yalnız bu da kesin değildir sadece bir ihtimaldir. Ama 100-200 gibi yüksek çıkan değerin gerçek pozitif olma ihtimali daha yüksektir. Dediğim gibi bu sadece olasılık yorumudur bunlar kesin kural değildir, düşük pozitif çıkan da gerçek pozitif olabilir, yüksek pozitif çıkan da yalancı pozitif olabilir. Zaten bu yüzden pozitif çıkan her değer tekrar çalışılır, o da pozitif çıkarsa başka makinede tekrar çalışılır, o da pozitifse doğrulama testi olan hiv1 için daha hassas test olan western blot'a gönderilir. O da doğrulanırsa kişi tasdikli pozitif olur ve tedaviye başlaması için yapması gerekenlere girişir. Hivveaids.net sitesinden Maveradan alıntıdır. Ben çok okudum korkma pozitifolsan sana mı aciyacaklar eline sonucu vermezler kanını direk doğrulama ya gönderirler bunu yapmamak bir suçtur. Seni pozitif ihtimalin olsa bile bile negatifsin diye eve gönderemezler, suphelenseler bir daha çalışır kan ve tekrar oda pozitif çıkarsa doğrulama yapılmalı o kadar kolay değil

  29. Babun
    4 yıl önce

    Heryeri araştırıyorum şu anda. Lütfen sizlerde bakın. Birşey bulan paylaşsın. Bu forumda da birisi var aynısını yaşamış ama forumdan uzaklaştırılmış yüksek vidas antikor diye googlelayınca çıkıyor.

  30. chevo
    4 yıl önce

    Gonore diyorsun evet bir hafta sonra tekrar olmuştu ve bu defa düşük almıştı, ama onda bel soğukluğu çıkmıştı sanırım Afrika'da çalışıyordu. Sana diyorum güven bana ama sana daha yazmam bı teşekkür bile etmiyorsun o kadar yardımcı olmaya çalışıyorum

  31. Babun
    4 yıl önce

    Sevgili chevo çok teşekkür ediyorum. Bana yardımcı olduğun için. Biraz paniğim şu anda özür dilerim.

Cevap yazmak için yapınız.