Arkadaşlar kendinde hiv şüphesi bulunan kişinin ilk bilmesi gereken şey tam olarak ilişki tarihidir. Whatsapp konuşmalarından ilişki tarihinizi net belirleyebilirsiniz. Sonrasında sabırsız arkadaşlar için özel bi labda 21.gün Antijen/Antikor testi, 42.gün tekrar antijen/antikor testi ve konu kapanmıştır. Eğer halen daha acabamı derseniz 90.gün devlette ücretsiz antihiv(elisa) ile %100 konuyu kapatın. Birçok yerli ve yabancı kaynaklardan bulduğum bilgilerin harmanladım. Yani Toplamda zorunlu olarak 2 adet testiniz olacak, 90 trati ise keyfinize göre olursa olur. Olay budur nokta!

Cevap ( 25 )

  1. Emre6798
    4 yıl önce

    Bu arada 21 ve 42.günler antijen/antikor testlerinizi iki ayrı labda yaparsanız içiniz daha da rahat edecektir. 90.gün testinide ister labda ister devlette keyfe göre yapabilirsiniz. Lab olarak Gelişim-Düzen-Mavi isim yapmış olanlardır benim bildiklerim.

  2. Emre6798
    4 yıl önce

    Sürekli aynı laba gitmeyin dememin sebebi zaten test pozitif çıksa bile farklı lablara onaya gidiyo, eğer negatif çıkarsada bir diğer negatifide almak için farklı bi lab tercih edin. Çünkü ilk labda alet bozuk olabilir, bakım tarihi gecikmiş olabilir, herşey olabilir. Türkiyede tek TÜRKAK onaylı(akredite) lab gelişim’dir bu arada. Türkakın kendi sitesinden akredite tıbbi lablara bakabilirsiniz. Sadece 1 adet var. O da gelişim.

  3. Emre6798
    4 yıl önce

    İStanbulda Türkak onaylı akredite lab sadece Gelişim var maalesef. Başkada yok. Düzen lab'ın da onayı var fakat sadece Ankaradakinin onayı var. NEden onaylı laba gidin diyorum, çünkü cihazlarının bakımsız olması yada error vermesi ihtimali diğer lablara göre çok çok daha düşük. Türkak onayı için para ödemişler onay almışlar denetleniyorlar. Adamların daha profesyonel olduğu belli yani. Dolayısıyla onaysız labdan rapor almamaya çalışın derim. Tabi herkesin kendi bileceği iş.

  4. Emre6798
    4 yıl önce

    Yanısıra, kendinizde hiv şüphesi görüyorsanız ve hiv testleriniz negatif çıktıysa bu sefer başka hastalıkları araştırmanız gerekir. Yani hiçbir belirtiniz yoksa bile fakat bekar ve aktif bir cinsel hayatınız varsa zaten 6 ayda bir yada yılda 1 kere cinsel yollarla bulaşan hastalıklar muayenesine girmeniz sizin faydanıza olacaktır. Dünyadaki tek kötü hastalık Hiv/Aids değil. Bunu da unutmayın lütfen!

  5. Brad11
    4 yıl önce

    Sen baya bi sıkıntılısın .Psikoloğa git bence. Cihazların bozuk olması, bakımsız olması ne alaka? Burada ki insanlar zaten en ufak şeyi kafaya takıyo sende gelip burda saçma sapan konuşuyosun.

  6. Brad11
    4 yıl önce

    Kimse gidipte merdiven altı yerlerde test yaptırtmıyor. Zaten istanbulda yapılan yerler belli ve hepsi kaliteli düzgün sonuçlar veriyor. İnsanları tribe sokma

  7. Emre6798
    4 yıl önce

    Brad11 kardeşim Alakası şu, onaysız bi kaç labla konuştum herkese telefonda farklı şeyler söylüyolar. Sana mesela 28 son demiş, bana 28 son demedi, başkasına başka bişi demişler. Sonuçta kanımıza baktıkları cihazlar bakımlımı bakımsızmı nasıl bilecez? Oraya gittiğimzde bize en son uluslarası onaylı bakım belgesini gösteriyolarmı? Tabiki hayır. Yani siz siz olun işinizi riske atmayın! Ben insanların iyiliği için burada yazıyorum. Gidin farklı lablarda testlerinizi onaylatın. Kaç kere teste giren var hep aynı yere gitmiş. Test pozitif çıksa bile bidaha aynı lab o teste bakmıyo, farklı yerlerden teyit istiyolar. Ama test negetif çıkarsa bunu farklı lablardan teyit ettirmek sizin elinizde. Günler belli. 21 VE 42 ANTİJEN/ANTİKOR TESTLERİ İKİ AYRI LABDAN NEGATİF ÇIKARSA OLAY BİTMİŞTİR. KONUYU NET KAPATIN! 90'DA DA KEYFİNİZE KALMIŞ. ÜCRETSİZ ELİSA BAKTIRIN OLMAZSA.

  8. Emre6798
    4 yıl önce

    Brad11, eğer sen halen kendini riske atmak istiyosan sen bilirsin.. Zaten vakti zamanında kendimizi riske atmışız ve buradayız, sen halen risk peşindesin. Farklı lablardan onay alın demek kötü bişeymi iyi bişeymi otur bidaha düşün! Kafan yerinde değil git psikoloğa acilen. İyi faydalı şeyler söylüyoruz adam gelmiş ne diyo bize:)))

  9. Brad11
    4 yıl önce

    Bak dostum mavi, gelişim,düzen bunlar yıllardır bu işi yapıyolar ve her labta test sonucunu onaylayan doktorlar mevcut. Sen burda düzen tek onaylı lab. falan diyorsun öncesinde diğer lab. test yaptıran insanların kafasında soru işareti yaratıyosun, acaba dedirttiriyorsun.

  10. Emre6798
    4 yıl önce

    Zaten herkesin kafasından aynı şeyler geçiyor tahmin edebiliyorum. Ama ben bu işin en risksiz çözümünü sizlere söylüyorum. Herkes kendi bildiğini yapsın. Bilgi paylaştıkça değerlidir. Lablardaki hertürlü olumsuz olabilecek durumlara karşın en risksiz kesin sonuç alma yöntemini yazdım yukarıda. O yöntemi uygulayıpta halen acaba demez insan. Farklı yöntemler uygulandıysa ben desemde demesemde insanlar zaten acaba diyor. SOnuçta değişen bişey yok. Herkesin aklı var mantığı var sonuçta. Ama aklın yolu bir. Farklı farklı lablar herzaman çok daha kesin sonuç verecektir.

  11. bobydong123415
    4 yıl önce

    Dostum o zmn ben iki testide sağlık ocağında oldum benimkiler bi anlam ifade etmiyomu

  12. Brad11
    4 yıl önce

    Bende bundan bahsediyorum işte. Bak insanların kafasında soru işareti oluştu. Boby öyle birşey yok kardeşim. Günün geldiyse ve iki test olduysan negatifsin, daha hiç kurcalama

  13. Emre6798
    4 yıl önce

    Hangi günlerde olduğun önemli, şüpheli ilişkiden 90-100 gün sonra sağlık ocağında ELISA yöntemiyle olduysan %99,99 sıkıntı yoktur. Ama kart yöntemiyle olduysan yine güvenilir değildir. Burada önemli olan hangi gün test olduğun ve hangi yöntemle test olduğundur.

  14. Emre6798
    4 yıl önce

    Brad11 dostum, insanların kafasında soru işareti oluşması önemli değil, önemli olan doğru zamanda doğru testlerin yapılıyor olmasıdır. Adam mesela şüpheli ilişkiden 1 hafta sonra yada 1 ay sonra gidiyor aile hekimine test yaptırıyor, tabi zaten bişey çıkmıyor tamm bende bişey yok deyip geçiyor. Oldu mu şimdi yani? Hem kişisel sağlık hemde toplum sağlığı için gerekirse tüm insanların kafasını soru işaretleriyle doldurmalıyızki herkes işini düzgün yapsın kesin ve net sonuçlara varsınlar.

  15. Brad11
    4 yıl önce

    İlişkiden 1 hafta sonra yapılan test zaten genelde doğru sonucu vermez. Bunu test yaptırmaya giderken genelde soruyorlar şüpheli ilişkiniz kaç gün önceydi diye, ona göre test yapılıyor. Şüpheli ilişkinin 14.günü ve sonrası vidas duo yapılabilir. 28.gün yapılan testle konu kapatılabilir. Eğer hala kafada bi soru işareti kaldıysa 90.gün elisa testiyle konu tamamen kapatılabilir. Şüpheli ilişkiden sonra 6.günden itibaren antijen üretildiğini okumuştum. Tespit edilebilir seviyeye gelmesi 13-14 günü buluyor, 28de antijen tavan yapıyor. Aslında 28.gün yapılan test konuyu kapatmak için yeterli. 28.gün vücudun antijen üretmemesi imkansız gibi birşey

  16. Brad11
    4 yıl önce

    Vidas alanında en iyisi. Diğer cihazların çok çok üstünde. 12.günde bile virüsü tespit etmiş bir cihaz. 14.gün vidas duo yapılması insanlara en azından bir yol gösterecektir bence. Yapılmasını tavsiye ederim. Dünya sağlık örgütünün belirlediği günde yani 28.gün duo tekrarıyla konu kapatılabilir.

  17. Brad11
    4 yıl önce

    Her lab. aradım ve hepsine aynı soruyu sordum. 14.gün vidas duo'dan alınan negatifin sonrasında pozitife dönüşüyle hiç karşılaşmadıklarını söylediler. İsterseniz sizde arayıp sorabilirsiniz

  18. Emre6798
    4 yıl önce

    Antijen/antikor üretimi bağışıklık sisteminize göre farklılık gösterebilir. 42.gün en ideali aslında antijen/antikor 4. nesil test için. Bu arada az önce pozitif yaşam derneği ile konuştum, onların söylediği şeyde aynı, hatta 50.günde antijen/antikor 4.nesil test olursanız hiçbir soru işareti kalmaz kafanızda dediler. Yani süre ne kadar uzarsa güvenilirlik o kadar artıyor net olarak. Çünkü her vücut farklı ve 42-50.gün artık net son gün. Birde 90'da isteğe göre ücretsiz antikor testi yapılabilir. Olay bu, yukarıda da yazdım zaten. Bana inanmıyorsanız İsterseniz sizde arayın pozitif yaşam derneğini şimdi söylesinler sizede. googla yazınca çıkıyor numaraları.

  19. chevo
    4 yıl önce

    Bunu zaten bilmeyen yok kalmadı, normal sağlıklı bir İnsan için 14.gun hiv Duo dan 28. Gun combo dan 42 gün elisa dan negatif alıp daha sonra pozitife dönen yok. Herkes boşuna panik yapıyorsunuz.

  20. Brad11
    4 yıl önce

    Pozitif yaşam derneğini aradığınızda konuştuğunuz kişinin bir lab. doktoru veya diğer doktorlardan daha bilgili olacağını düşünmüyorum.

  21. Emre6798
    4 yıl önce

    Pozitif yaşam bence tecrübeleri ışığında konuşuyor, lab doktoru ise teorik olarak konuşur. Yani tabikide lab doktoruda güvenilirdir ama işin içine para girince birazda güvenilirliklerini yitiriyorlar açıkçası. Ben açıkçası 45-50. gün gibi gidecem ve antijen/antikor testimle son noktayı koyacam. 28.gün filan yeterli olacağını düşünmüyorum. Boşuna para vermeyede gerek yok. Çünkü her vücut farklı. NEt bilemeyiz. Zaten bu rakamlar ve gün sayıları hep ortalamadır. %100 net değildir. Artık bu konuyu daha fazla riske atamayacağım. 50. gün testini ol noktayı koy.

  22. Brad11
    4 yıl önce

    50.gün elisa bile genelde net sonuç verirken p24 antijenin 50.günde yapılmasınımı tavsiye ediyorsun? Ne anlamı kaldı o zaman vidas duo'nun?

  23. Brad11
    4 yıl önce

    Max 28. Gün antijenin tavan yaptığı gündür. Şüpheli ilişkiden sonra geçen 28günün sonunda vücudun antijen üretmemesi imkansız.

  24. Emre6798
    4 yıl önce

    Ne nedir nezaman nasıl bakılır başlıklı yeni konumu okuyunuz. 28günde antijen üretir üretmez diye bişi %100 söz konusu değildir. Sadece istatistiklere göre ortaya konmuş bir rakamdır. Dediğim gibi en güvenilir günler 21 ve 50'dir. 90'da da ELISA bile güzel sonuç verir.

  25. bobydong123415
    4 yıl önce

    Brad Emre tşk ben ayni yerde oldumya test hatasindan korkuyofum böyle bir durum varmi testin kaçıcı nesil oldugunu da bilmiyom halk sagligi labina gitmis testler icin. Oral iliskiyi saymiom 7 ve 8 ay testlerim var

Cevap yazmak için yapınız.