Dostum merhaba, ben şüpheli ilişki sonrası 19,31 ve 42. Günlerde özel bir hastanede anti-hiv1/2+p24 antijeni combo testi oldum sonuçlarım negatif çok şükür. Senin görüşün nedir ? 90 da tekrar edeceğim ancak biraz tedirginim.

Cevap ( 16 )

  1. snowbros
    7 yıl önce

    Diğer grupta bir arkadaş Pozitif Yaşam Derneğine mail atmış : Merhabalar ben ilişkimden 30 gün sonra combo testi 57 gün sonra hiv duo ultra 4. Nesil testi ve ve devlet hastanesinde yaklaşık 70 gün sonra ise Eliza testi oldum hepsi negatif çıktı konuyu kapatmalı mıyım lütfen cevap atarsanız çok sevinirim. Sevgiler kolay gelsin. Merhaba, Konuyu kapatabilirsiniz hatta ilk testten sonra kapatmanız gerekirdi. Herhalde takıntı haline getirdiniz. Boşuna para harcamışınız bu testler yanlış sonuç vermezler Saglıcakla kalın.

  2. snowbros
    7 yıl önce

    2. Cevap : İnternette okudugunuz bir çok şey maalesef dogru degil, çok fazla bilgi kirliligi var. çok eskiden testler ilişkiden 90 gün sonra yapılması tavsiye edilirdi. Ama artık günümüzde kullanılan testler çok gelişmiş bu süreyi 15 güne kadar indirdiler. Eski test kitleri zaten artık satılmıyor, yani size eski bir test yapmış olmaları mümkün degil

  3. snowbros
    7 yıl önce

    Ben demiyorum pozitif yasam dernegi diyor :) Bence hiv ve aids konusu en iyi bu kurum bilir isin icindeler sonucta. Gecmis olsun ;)

  4. Stranger
    7 yıl önce

    Doğru söylüyorsun . Ama ben de mail atmıştım cevap geldi dün. Merhaba, olduğunuz p24 antijen testinin 42.günde doğruluk oranı

  5. Stranger
    7 yıl önce

    yüzde 95 in üzerindedir. 3 ay sonunda ise yüzde yüz dür. Sanırım bu mailleri farklı kişiler cevaplıyor ve her biri farklı görüşlere sahip.

  6. Stranger
    7 yıl önce

    Benim kaygım 90 da değişme ihtimali. Günler geçmiyor sanki bu nedir ya.

  7. snowbros
    7 yıl önce

    Ben yuzde yuz diyorum rahat ol ;) Degismez artik. Fredomhealth ve medhelp, aidsvancouver siteleri 28. gun-42 gun comboyu kesin olarak goruyorlar. Biraz incele istersen.

  8. snowbros
    7 yıl önce

    Hangi laboratuara hangi doktora sorarsan sor 28-90 arasi combo negatifligi alip pozitife donen yok.

  9. Muratak
    7 yıl önce

    Evet ama nedense tek orasu goruyor ve notta dusuyor 3 ay da test olmalisiniz guideline da boyle diye. Bide hilmi tezgel hoca kabul ediyo bazi yazanlarda bazilarina 6 ay bile diyor...gorucez degisecek mj zaten hastalik cikmasina alistim artik kintrol ettiremiyorum digerlerini korkudan daha cikar mi diye..

  10. Muratak
    7 yıl önce

    Evet hic olmamis vidas tan negatif alan yok diye ama duzen diyor ki 90 da tekrar edicez . Mavi kapat diyor uckun ise firca atiyor kapatmadin diye. Ama demek kolay inanmak iseeeee...

  11. Stranger
    7 yıl önce

    Çok araştırdım ve dediğin gibi pozitife dönen yok. Keşke vidas yaptırsaydım diyorum, combo yerine. Antijen hassasiyetleri farklı olduğu için. Combo nunda şu an kullanılan en güvenilir testlerden biri olduğunu biliyorum tabi ki.

  12. snowbros
    7 yıl önce

    Vidas hiv duo ultra da dahil antijen ve antikor bakan testler combodur. Combo testler cok guvenilirdir hassasiyeti birbirine yakindir. Uzulme yani a markasi b markasi onemli degil zamaninda yaptirmissin.

  13. Fobi06
    7 yıl önce

    Arkadaslar vidas yaptırsaydim nedir ya vidas cihazin ismi cihazin vidas diye bir test yok combo testi ultra duo testi hiv combi testi bunlarin hepsi aynidir antijen ve antikora bakar lutfen kendinize gelin guzel haberleri almissiniz. Ben duzeni aradim 90 ni neden bekliyoruz kafayi yicem bisey diyin dedim beyfendi 90 sadece tedbir sizin zaten testiniz negatif biz cok cok güveniyoruz antijen kesin yakalardi eger olsaydi dedi evet 90da yapilsin yapilmasin demiyorum ama de gis me ye cek rahat olun Allahin izniyle hic biseyiniz yok

  14. Fobi06
    7 yıl önce

    Dedigim gibi hayatini tamamen yok etmis yemrk yememeyen insan icinr cikmayan arkadaslar hastayim kesin diyen arkadaslar gidin borc bulun gidin kredi karti cikarin kesin ki guzel sonuclariniz degismeyecek cok cok bunalan aglayan arkadaslar icin soyluyorum 3 sekilde hastalik bulunuyor. 1 pcr virusun en az sayida ki halini bile cogaltip buluyor. 2 combo testi antijen ve antikora bakiyor hadi pcr yakalayamadi ki imkansiz antijen kesin yakalicak ya da antikor yani ya virus vardir ve zaman gectikce antijen yani p2r proteini olur ya da vucut antikor gelistirir virus yok ise zaten antijen antikor olmayacak. Hadi diyelim combo sa antijen yom antikor yok gidin halay cekin arkadaslar gidin bagirin sokaklarda sevinin gozunuzu seviyim. Ama 45 gunden sonra elisa ortalama 20den sonra combo 10 dan sonra pcr kesin soniclar verir yuzde yuz demezler 99.99 deler o da tipta kesin diye birsry yok dunya da ilklerden olursunuz zaten rahatyin zehir etmeyin gunlerinizi

  15. snowbros
    7 yıl önce

    Fobi06 cok guzel anlatmissin agzina saglik ;)

  16. Stranger
    7 yıl önce

    Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için. :)

Cevap yazmak için yapınız.