Arkadaşlar merhaba ben selin hiv ab ag devlet hastanesi 30.gün negatif 38.negatif 65.gün negatif ve son olarak 100.gün negatif ama bütün belirtiler yaşadım halsizlik yorgunluk siğil mantar ne varsa geçirdim doktor olsa bunlar erkenden yakalardı dedi.Ama benim sorum devletteki hiv ab ag ler hiv 2 ye de bakar mı? olduğum combo testte hiv1/2 diye belirtilmemişti bu benim oldugum test 2 ye de bakıyor mu?

Cevap ( 13 )

  1. Sivaslı
    4 yıl önce

    Evet bakıyor.

  2. selinarslan
    4 yıl önce

    @sivaslı kesin değil mi? türkiye de hiv 2 var mı?

  3. Hiv 2 bakıyor ama sadece antikor bakıyor ne yazık ki. Hiv1 içinse hem antijen hem antikor bakıyor. Türkiyede Hiv2, Hiv1e nazaran çok düşük olmakla birlikte var. Dünyada da öyle. Hiv2 görece daha az.

  4. selinarslan
    4 yıl önce

    @pismanliktanolmek ben 100.gün yaptırdım hiv 2 olsa bulur muydu?

  5. selinarslan
    4 yıl önce

    @pismanliktanolmek ben 100.gün yaptırdım hiv 2 olsa bulur muydu?

  6. @selinarslan normal şartlarda bulur. biliyorsun 90 son deniyor. için rahat olsun. Ama sana bunları söylerken ben kendim, kendimi hala rahatlatabilmiş değilim. aradan 7 aydan fazla süre geçtiği halde içim rahatlamış değil. Şunu hayırlısıyla atlatsam çok iyi olacak. çok bunaldım artık.

  7. selinarslan
    4 yıl önce

    7 ay mı?? yok artık

  8. Vallaha ne yazık ki öyle. Hikâyemi, yazdıklarımı okursan durumumu anlarsın. Hayatımda ilk defa lenf bezlerim şişti. Çok fazla okudum bu süreçte. Antikor üretilmeyen vakalar falan varmış, onları gördüm. Korkum arttı da arttı. Artık psikiyatriye gideceğim sanırım. Kafayı yedik yani.

  9. selinarslan
    4 yıl önce

    Beyefendi antikor üretmeyen vakalar kemoterapi görüyorsanız ya da bağışıklığınızı baskılayacak bir ilaç kullanıyorsanız mümkündür.Bence kesinlikle psikolojik destek alın:) benimde durumum vahiy

  10. Bu süreçte ingilizcedeki makalelerin bir çoğunu okudum ve öyle olmayan yani kemoterapi falan görmeyen normal durumdaki insanlarda da (çok çok çok çok nadir de olsa) bu türden vakalar olduğunu gördüm. İşte fobikliğimize bahane oldu onlar da. Ya beni bitiren lenf bezlerimin şişmesi oldu. O kadar çok zorlandım ki bu süreçte. Bir de evliyim. Bekar olsam böyle olmazdı. Evli olduğumdan ötürü aklım başımdan gitti korkudan. Bir daha tövbeler tövbesi zaten. Hele şunu bir atlatayım Allah'ın izniyle. Bu hiv2 için PCR testi varmış, onu yaptırmayı düşünüyorum. Çok pahalı bir test. Bizim ülkede yokmuş, Almanya'ya gönderiyorlarmış. Eğer psikiyatri de yardım etmezse onu deneyeceğim artık. Bakalım. Ama senin durumun için, konuyu kapat kardeşim. Unut gitsin. Bu sitede de fazla takılma. Beni bu kadar paranoyaya sevk eden bu site oldu. Benim gibi fobik kaynıyor burası. Seni de mahveder. O yüzden, kapat gitsin.

  11. Sivaslı
    4 yıl önce

    Pismanliktan olmek kusura bakma boşa kurek cekiyorsun... zamanini harciyorsun 10milyonda1 olayin basima gelecegin inaniyorsan bir goktasinin yolda yururken kafama duseceginede inanmalisin ailene dön dostum.

  12. selinarslan
    4 yıl önce

    @pismanliktanolmek neden siz bu kadar endişelendiniz ki? anal korunmasız mıydı ilişkiniz eğer öyleyse anlarım.Bu arada neden Devlette hiv 2 olmuyorsunuz ki? ab ag nin içinde hiv 2 de var dediniz?

  13. @sivaslı rasyonel düşününce haklısın kardeşim. aklımın bir tarafıyla hak veriyorum ama bazı zamanlar akıl askıya alınıyor resmen. Geçen gün yine test oldum, 220. gün testi, o da negatif. Buradan da dönerse gidip bir makale yayınlatacağım doktorlara. Artık unutmak istiyorum, ama şu lenf bezleri beni mahvediyor. Resmen diyor ki unutma, biz buradayız. Koltuk altında olunca sürekli hissediyorum. Haftaya bir psikiyatri doktoruna gideceğim artık. Gerçekten sıkıldım. Sen ne yaptın? Oldun mu 4. ay testini? Bana sorarsan, 4. ayda hiç olma, direkt 6. ayda ol konuyu kapat. Ya da içinin rahat etmesi için 4'te ol, 6'da da son bir teyit için git. @Selin ben sanırım evli olduğum için böyle oldu. HIV2 var ama işte sadece antikor bakanı var. Ya bakma benimki manyaklık. Sivaslı'nın dediği gibi, 10 milyonda bir ihtimali düşünüyorum. Ya vücudum antikor üretmiyorsa diye korkuyorum. Dediğim gibi, korku, vesvese. Evli olduğum, eşimi aldattığım için duyduğum vicdan azabı bu korkuyla birleşti. Bir de hayatımda ilk defa lenf bezlerim şişince resmen manyak oldum. Sen korkma konuyu kapatmaya çalış.

Cevap yazmak için yapınız.