Cevap ( 21 )

  1. birsuphe1993
    4 yıl önce

    Anal seks yaptığını fark etmeyecek kadar kendini uyuşturucuya vermiş birisi. Takmayın.

  2. Teoman78
    4 yıl önce

    Güzel insanlar merhaba. Elinizde 45 gün sonrası negatif testleriniz varsa boşuna üzmeyin kendinizi. Hayatınızı yaşayın. Hiv yok demektir. Ben 14. Gün hiv duo ultradan negatif alırsam inşallah kapatacağım konuyu. Sizinkisi anksiyete başka bir şeyiniz yok. Eğer bu durumla baş edemiyorum diyorsanız bir psikiyatriye gidin. Uygun antidepresanla düzeleceksiniz.

  3. Sivaslı kardeşim bak benim 180. Gün negatifim var, PCR falan da yaptırdım hepsi negatif. Tam 10 testim var. Hala korkum var. Ama bu lordy yalan söylüyor. Yalan kardeşim. Sonuçları göstermiyor. Gidip başka test yaptırmıyor. Sen pozitif olduğunu düşünsene, yeni test yaptırmaz mısın? Gidip bir dördüncü nesil test yaptırmaz mısın? PCR yaptırmaz mısın? 3 hafta oldu adam doğrulama bekliyor. Bu sürede başka test yaptırmamış. Bu sitede ona o kadar para teklif edenler oldu. Adam sürekli lafı çeviriyor. Yani aklında şüphe olabilir ama bu sahtekar yalan söylüyor. Bunu ben söylüyorum bak. Psikolojik olarak bitmiş bir adamım. HIV2 için PCR yaptıracağım şimdi 1500 lira civarı verip. Ama bu adamın yalan söylediği kesin. Bu adam sahtekar.

  4. RigorMortis
    4 yıl önce

    @pismanlıktanolmek hıv1 RNA nereye yaptırdın ? Anlaşılan Tr de hıv2 RNA yok.. (peki HIV2 hastaları için viral yük takibi basıl yapıyor merak konusu)... Hıv2 için onaylanmış cihaz olmadığı belirtiliyor (Fda) sence sonuç güvenilir mi ?

  5. Sivaslı
    4 yıl önce

    Pismanliktan bencede yalan 1 ay oldu kardesim 3 hafta degil Garip garip konusuyor resmen yalan soyluyor insanlari muallakta birakiyor durmadan site admini bu adami banlamali Artik

  6. Sivaslı
    4 yıl önce

    Dugun icin mekan bakiyorum aklimda Hala bu iste mk deli gibi oldukkkkkk

  7. @rigormortis kardeşim ben HIV1 PCRı almanyada yaptırdım. Testleriöin çoğu da Almanyadaydı. Şüpheli ilişkimde orada bir yabancıyla oldu. O zaman Hiv 1 Hiv2 farkını bilmiyordum. Bilsem Hiv2yi de orada yaptırırdım. Sonra döndük Türkiyeye. Türkiyede hiv2 rna yapan laboratuvar yokmuş. Ama birkaç üniversite hastanesinde varmış sanırım. O da viral yük kontrolü içindir. Ben bir iki lab ile konuştum. Kan örneğini yurt dışına yolluyorlar. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Maddi olarak mahvoldum. Resmen dipteyim ama ne yaparsın.

  8. @sivaslı seni anlıyorum. Ben evliyim bir de kardeşim. Nasıl böyle bir şey yaptım aklım almıyor. Tükendim artık. Ama bu lordye inanmayın. Yalan olduğu o kadar açık ki. Mahvetti insanları.

  9. RigorMortis
    4 yıl önce

    @pişmanlıktanolmek Aynen Almanyada iken yaptırsaydın çok iyi olurmuş.. bazen de kanları dondurma durumları oluyor bilgin olsun. Tr’de. Hıv2 viral yük takibini nasıl yapıyorlar diye merak ediyordum.. Buradan bi arkadaş link paylaşmıştı.. Sağlık bakanlığına ait.. testi seçiyorsun, Türkiye genelinde hangi hastanelerde yapıldığını gösteriyordu..Orada bulamamıştım hıv2 RNA vs,, Tr’de olduğuna eminmisin?

  10. Bir arkadaş söylemişti mesela Erciyes Üniversitesinde varmış galiba. Bir de geçenlerde bu konularda bir doktor söylemişti Türkiyede bir ya da iki tane hiv2 hastası var diye. Sayısını söylemişti ama tam aklımda değil. Ama oldukça azdı 10 değildi yani. Sen yaptırmayı düşünüyor musun Hiv2 Rna? Tavsiye verebilirim laboratuvar konusunda. Epey araştırdım.

  11. Sivaslı
    4 yıl önce

    Pismanliktan olmek senin teste ihtiyacin yok bunu sende biliyorsun psikolojik dostum seninki.

  12. RigorMortis
    4 yıl önce

    Önümüzdeki hafta takip kontrollerim var..ultrason, MR ve pcr sonucunu alacağım.. birşey çıkmazsa düşünebilirim.. aklıma başka birşey gelmiyor çünkü..düzen ve syn yapıyor sanırım..

  13. @Sivaslı kardeşim muhtemelen psikolojik ama hayatımda ilk defa lenf bezlerim şişti. Zaten çok büyük pişmanlık yaşıyordum, bu beni iyice mahvetti. Test gördükçe bu testi de yaptırmak lazım diyorum. İNŞALLAH sadece psikolojiktir sıkıntılarım kardeşim. Gerçekten çok yoruldum. 16 saat uyanıksam en az 15 saat bu ihtimal aklımda. Şu lenf bezleri sürekli bu ihtimali hatırlatıyor. Maddi olarak göçtüm bu süreçte. Kaç bin lira gitti takip bile edemedim. Sen PCR yaptırdın mı sivaslı?

  14. @Rigormortis sen ne için MR ve Ultrason çektiriyorsun? Senin sıkıntın nedir abi?

  15. Şifacı55
    4 yıl önce

    Pişmanlıktan ölmek kardeşim hiv 1 yada hiv2 sana bulaş olsa 6. Ayda yaptırdığın testte muhakkak çıkar çünkü hivin alt gruplarıda Eliza yöntemiyle yapılan testte çıkıyor Türkiye'de proflara sorabilirsin Paşa Göktaş gibi hiv2 nispeten hiv 1e göre daha hafif ve yavaş bunun aids safhası baya uzun yani testte yoksa yoktur kardeşim en basit hemogram testinde bile değerler oynar ve durumu belli eder başka hastalıklara baktır özellikle hpv ebv cmv gibi bunlara baktır hivi unut geçmiş olsun

  16. RigorMortis
    4 yıl önce

    Kısadan anlatıyım.. 3 haftadan itibaren başlayan bağırsak problemi, baş ağrısı baş dönmesi kesintisiz.. böyle vücutta kan dolaşımını hissedebiliyor gibiyim..hareketli birşeyler var birşeyler karıncalanıyor gibi..gözlerimden ağrılar da çok şiddetli.. bunlar bende bilinç bulanıklığı yapıyor..diğer belirtileri de saymayayım moralim bozuluyor.. aslında ben kabullenmiş durumdayım o derece sağlığımı istiyorum ama belirti ile tedavi alınmıyor işte.. o yüzden pcr yaptırdım ..yaşam kalitemi bozmadan devam edebilsem her türlü kapatırım konuyu

  17. İnşallah dediğiniz gibidir şifacı kardeşim. HPV testi erkeklere yapılmıyor diye biliyorum. Kaç yeri aradım sadece kadınlara yapılıyor dendi bana. EBV ve CMV testi yaptırdım. İkisini de daha önce geçirmişim. Ama doktor özellikle CMV'yi insanların %80-90'ı geçirmiştir dedi. Her şekilde bulaşabilir dedi. EBV için de insanların yine %50-60'ında vardır dedi. Çocuklukta da geçirmiş olabilirsin, çocukların çoğunda olur bunlar dedi. O yüzden CMV ve EBV'yi daha önce geçirmiş olmam bir şey ifade etmiyormuş yani. İnşallah şu HIV işini de tamamen arkamda bırakabilirsem harika olacak. Adak adadım. Bu arada senin HPV'yi erkekler için yapan bildiğin doktor var mı? Çünkü HPV kan testiyle belli olmuyormuş. Sadece enfekte bölgeden sürüntü alarak anlaşılabiliyormuş. Bundan dolayı erkeklerde eğer belirti yoksa yapmıyor diye biliyorum doktorlar.. Lenf bezlerinin de alakası yok HPV ile diye düşünüyorum çünkü bildiğim kadarıyla HPV'nin böyle bir belirtisi yok.

  18. @Rigor kardeşim inşallah PCR da negatif gelir. Nerede yaptırdın PCR'ı? Aslında hiç kafanı karıştırmak istemem ama söylediklerin okuduğum bir şeyi hatırlattı. Tabirimi mazur gör, eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi olacak ama, HTLV diye cinsel yolla bulaşan bir virüs varmış, o bilinç bulanıklığı falan yapabiliyormuş diye okumuştum. Muhtemelen yaşadıkların psikolojik ama, insan emin olmak istiyor işte. Biz ne büyük eşeklik etmişiz. Ne büyük bir hatadır bu. Senin şüpheli ilişkin neydi? Korunmalı ise hiç aklına bile getirme hastalıkları.

  19. RigorMortis
    4 yıl önce

    Üstadım belirti bir tane değil ki ve saymadıklarım da var. Bazıları psikolojik olabilir. Ama çoğu değil bundan eminim.. ilişki olayı birden fazla bende çoğu korunmalı, korunmasız da var.. İYE geçirdim ben ondan sonra başladı zaten..PCR için Düzen’e numune gönderdim. Önümüzdeki hafta sonu sonuçlanır..84 günde 7 test yaptırdım 2 farklı hast. 3 lab... Beni bu kadar olumsuz etkileyen birşey mutlaka çıkardı.. kaldı ki her türlü testi yaptırdım birinden biri yakalardı. dediğim gibi şu takipler bi sonuçlansın heralde sorunu başka yerde ararım..o yüzden sordum 2 için tecrübelerine ihtiyacım olabilir.. Htlv konusunu da araştıracağım üstadım sağol..

  20. Şifacı55
    4 yıl önce

    Arkadaşlar hepimiz belirti yaşadık ve halen daha yaşıyoruz bu kadar belirtiye rağmen negatif almamız normal değil o zaman herkes farklı şehirde bir hastane labaratuvar yanlış yapsa bu sayfada farklı şehirlerden bi sürü insan var muhakkak birinde çıkar pozitif olan nasıl çıkıyor hemen kısa sürede belli oluyor birde bu hastalık aids aşamasında bu kadar belirtiye sebep olur ortalama 8 10 yıl bizler kısa sürede acayip belirtiler yaşıyoruz bakteri mantar yada farklı bi mikrop yada virüs olabilir yada aşırı psikolojik bozukluk sebebi yani vücutta olanı kanda tespit edilir kaçarı yok geçmiş olsun arkadaşlar

  21. Sivaslı
    4 yıl önce

    Pismanliktan ben pcr yaptirmadim tanida kullanilmaz diye okumustum ama 22.gunde bana antijen pik yapar demislerdi arastirmam sonucu hiv duo Ultra yaptirmistim aslinda sonra 32.abboot 50 aboot 64 aboot arthitech 4.nesiller sonra devlette 70 80 100 yaptirdim

Cevap yazmak için yapınız.