Test Sonuç Birim Referans Değerleri HIV DUO ULTRA Anti HIV 1/2 0.06 NEGATİF < = 0.24 NEGATİF > = 0.25 POZİTİF p24 ANTİJEN 0.00 NEGATİF < = 0.24 NEGATİF > = 0.25 POZİTİF 4. Jenerasyon VIDAS HIV DUO ULTRA testi çalışılmıştır. Test sonucu değerlendirilirken; hastanın öyküsü, bulaş riski ve olası bulaştan sonra geçen süre dikkate alınmalıdır. HBsAg 0.00 NEGATİF < = 0.09 NEGATİF > = 0.10 POZİTİF VIDAS HBsAg ULTRA testi çalışılmıştır. Test sonucu değerlendirilirken; hastanın öyküsü, bulaş riski ve olası bulaştan sonra geçen süre dikkate alınmalıdır. Anti HCV 0.07 NEGATİF < 1.00 NEGATİF > = 1.00 POZİTİF VIDAS Anti HCV testi çalışılmıştır. Test sonucu değerlendirilirken; hastanın öyküsü, bulaş riski ve olası bulaştan sonra geçen süre dikkate alınmalıdır. VDRL - RPR NEGATİF NEGATİF TPHA NEGATİF NEGATİF ( T. PALLIDUM IHA) HSV Tip 2 IgG 5.11 NEGATİF < 9.00 NEGATİF 9.00 - 11.00 SINIRDA > 11.00 POZİTİF HSV Tip 2 IgM 0.33 NEGATİF < 9.00 NEGATİF 9.00 - 11.00 SINIRDA > 11.00 POZİTİF HIV-1 RNA PCR SAPTANMADI IU/mL NEGATİF SAPTANMADI copy/mL NEGATİF Dün HIV PCR testinin sonuçlarını yazdım herşeyiyle. 15. gün yaptırdım. Korunmasız vajinal ve anal ilişkiye girdim. 1. haftadan sonra bende sürekli karında kramp ve tuvalete girme isteği oldu. İshal değildim ama normalde kronik kabızlık çekeriö. Günde 5-6 kez tuvalete girdim ve çok rahat şekilde sert olmayan bir dışkı yaptım. Sonra lenf bezimde şişme oldu ama dişimde de çürük vardı. Çekilmesi gerekiyordu, doktor 1 ay öncesinden çekilmesi lazım demişti. Beni 3 gece uyutmayan sadece geceleri gelen bir diş ağrısıyla boğuştum. Lenf beziyle mi alakalı bilmiyorum. Antibiyotik yazıldı geçti, 2 gün sonra. Aynı dönemde istanbulda yaşayanlar bilir, 2 gün önce şiddetli bir yağmur yağdı, ve grip oldum ama ateşli değil. Neye bağlamam gerek bunu bilmiyorum tabi, yağmura mı hastalığa mı. Hiç bir fikrim yok. Cumartesi saat 17.30 da sonuçlar geldiği için laboratuvarı da arayıp soramadım. Kapatmışlar. Şunu merak ediyorum. Testte saptanmadı diyor. Referans değeri olarakta negatif yazıyor. Bu sitede benim gibi mavi lab da yaptıran biri saptanmadı yanında da negatif yazması lazım diye yazmış. Ama negatif referans değerde yazıyor ve saptanmadı yazanda benim sonucum. http://www.webunya.com/saptanamaz-hiv-yuku sitesinde; O halde “saptanamaz” ifadesi HIV negatif anlam?na gelmiyor. Bu ifade bize mevcut tedavinin başarılı olduğunu ve HIV’in baskılandığını anlatır. Yoksa HIV’in ortadan tamamen kalktığını ya da vücuttan tamamen atıldığını söylemez. HIV’in aktif olarak çoğalmasını durdurduğunu ama hücre içinde saklı kaldığını söyler. Burdan sonrası alıntı değil; Yani burda söylediği şey. Birşekilde bu virüs evet sende var. Ama çok düşük ve bulaşmama ihtimali %95-97. Siteyi tam okursanız daha iyi anlarsınız. Lütfen birisi bunların ne anlama geldiğini açıklasın. Test süresi çok mu erken.

Cevap ( 3 )

  1. maxpayne59
    4 yıl önce

    Kusura bakmayın ben sonuçları hep alt alta yazmıştım ama forum otomatik düzenlemiş.

  2. selciero
    4 yıl önce

    Selam , rna pcr testinin yakalayabileceği belli bir kopya sayısı vardır . O kopya sayısının altı saptanmadı (negatiftir) . Yeterli sürede yapılıp saptanmadı sonucunu aldıysan hiv 1 açısından konu kapatılır . Tedavi alan hastalarda rna açısından negatifi düşer ancak antikor testleri pozitiftir ...

  3. maxpayne59
    4 yıl önce

    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Gecenin bu saatinde sokağa çıktım yürüyorum sıkıntıdan. İçime su serptiniz. Aşırı gazdan bahsetmeyi unutmuşum yazıda. Bununla beraber diğer semptomları da gösteren yazılar okudum bu forumda. Klamidya olduklarından bahşediyor. Bende çok şiddetli yanma olmuyor ama böbrekte baskı, karın ağrısı guruldaması, lenf bezi şişmesi... böyle bir hastalıktan bile haberim yoktu. Yarın gidip onu da yaptırıcam. Devlet hastanelerinin acili yapıyor mudur acaba. Özel hastane 90 lira dedi. En azından örneği alır sonucu göstermeye giderim doktora.Yarın bakıcaz artık. Ama tekrar çok teşekkür ederim içime su serptiniz.

Cevap yazmak için yapınız.