Uzun zaman sonra tekrar baktım ki ne göreyim? Fobikler artmış da artmış. Hayatı kendinize zehir etmeyin arkadaşlar. Bu hayata bir kere geliyorsunuz. Pozitifim ve gayet sağlıklıyım. Hatta bağışıklık hücrelerim çoğu sağlıklı insandan daha fazla. Hiv gelip sizi bulmasın tabi ki ama bulursa da panik yapmayın. Pozitifim. Sizi rahatlatacaksa buyrun deneyimlerimi sizinle yine paylaşmaya açığım. Ama önceden de belirttiğim gibi absürt sorulara kapalıyım. Bana nasıl bulaştığı ve cinsel tercihlerim kimseyi ilgilendirmez. Sağlıcakla... :)

Cevap ( 58 )

  1. Dostum yaşadınmı bilmiyorum ama bu lenf şişmesi çok mu ağrılı oluyor sabah farkettim koltuk altımda aynı kas ağrısı gibi hafif bi ağrı vardı ancak hareket ettirdikçe ağrıyordu ama hafif ve kırmızı bordo gibi kırmızı lekeler vardı kabartı yoktu bu lenf şişmesi örneği midir acaba?

  2. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Ben çene altında belirgin olmayan lenf şişmesi yaşadım. Lenflerden yüzeye yakın olanlar şişerse kendini dışarıdan gösterir. Ama benimki içeride olduğu için ve hafif şiştiği için belirgin olmadı. Lenfler kızarıklık sebebi değildir. Sadece şişerler. Lenf şişmesinin düzinelerce sebebi vardır. Herhangi bir akut enfeksiyon bile lenf bezlerini şişirir. Çünkü lenfler vücutların antikor fabrikasıdır. Vücuda giren enfeksiyona karşı antikor üretirler. Sana tavsiyem eğer test sonucun negatifse geniş çaplı bir check up yaptırman.

  3. 46. Günde test yaptırdım negatif bu gün 68 ancak dün bi arkadaşımı kaldırdım yürüyemiyordu kucağıma aldım birazda ağır geldi zorlandım acaba damar falan mı yırtıldı ben lenften şüphelendim direk bide kırmızılıklwr hep kasların üzerinde

  4. Aydın06
    4 yıl önce

    Idrarın penisin ucu ile teması ile hiv bulaşır mi

  5. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Senol1455 17. günde yaptırdım ve 1.33 anti hiv sonucunun ankarada doğrulanmasıyla tedaviye başladım. Tedavi dediğim şey ise günde içtiğim bir tablet.

  6. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Supheleniyorumben sana söyleyebileceğim tek şey var. Hiv+ değilsin. Ama bu şikayetlerin için doktora gitmelisin. Bunun teşhisini ben koyamam.

  7. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Aydın06 bu şekilde hiv bulaşma ihtimali çok düşük de olsa var. Çünkü cinsel sıvılarda hiv virüsü bulunur. Ama panik yapma. O sıvının senin kanına temas etmesi lazım. Yoksa böyle bir bulaş katiyen söz konusu değildir. Anal ilişkilerde özellikle kılcal kanama olduğu için meni kana temas eder ve bulaş olur. Ama dışarıdan herhangi bir temas ile bulaş söz konusu o la maz.

  8. antihivvvv
    4 yıl önce

    Hos geldin belirsizüye kardeş, tedavinin iyi gitmesi bizleri mutlu etmekte, umarım en kısa zamanda kökünden tedavisi bulunur ve kurtulursunuz bu illetten. Kardeşim bende nisan ayında şü0heli ilişkim olmuştu, hivin çoğu belirtisini yaşadım, faranjit oldum ki 3 ay boğaz ağrısı çektiğimi biliyorum, koltuk altımdaki lenf bezlerimde ağrı oldu, kas ağrıları yaşadım, ellerimde ve yüzlerimde deri döküntüleri dahi oldu ki halen ara ara devam ediyor, kaşıntılarda aynı şekilde ara ara devam ediyor ama buna rağmen 8 testimin 8ide negatif geldi ki en son 100üncü gün yaptirmistim devlet hastanesinde test, anlam veremediğim durumlar oldu, bi mikrop kaptım ama o mikrop ne bi onu çıkartamadım ortaya :)

  9. ultras1925
    4 yıl önce

    Belirsizuye kardew bir sorum olck. Gecen elimi kestim hastanenin enfeksyon bolumunde. Parmagim yarildi dikis attik. Hastanenin kapisi kesti. Doktorda cogu kisinin o kapida elinin kesildigini soledi. Acik yarama baska hiv hastasindan gecmis olabilir mi tesekkurlerr

  10. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Antihivvv güzel temennilerin için teşekkür ederim. Ben de en geç 5 yıl içerisinde tedavinin bulunacağını düşünüyorum. Aşılar zaten patent aşamasına geldi. Senin gibi bana şikayette bulunan o kadar çok kişi var ki. Hepsine de aynı cevabı veriyorum. Hiv insan bağışıklık yetmezliği virüsü demektir. Bu virüs insanın bağışıklığını yıllar içinde (bak hemen demiyorum yıllaaaar içinde) çökertir. İnsanın bağışıklığı zayıflamaya başlayınca belirli semptomlar görünür. Geçmeyen aftlar, boğaz ağrıları, candida, lenf bezleri vs. Bu semptomları yaşayan sizler googledan araştırıp bunun sebeplerinden birinin hiv olduğunu görüyorsunuz. Cinsel hayatın da var da hemen teşhisi koyuyorsunuz. Testlere güvenmiyorsunuz. Basitçe grip virüsünden bahsedelim. Grip virüsü sürekli mutasyon geçiren bir virüstür tıpkı hiv gibi. Dolayısıyla öncekilerden farklı mutant bir grip virüsü vücuda girince lenflerin hemen antikor üretemiyor . Çünkü bu virüs ilk kez vücuduna giriyor. Vücudun yabancı kalıyor. Lenfler uygun antikoru üretene kadar virüs vücutta yayılıyor. Sonuç: bağışıklık zayıflaması. Sonra lenfler üretici için şişiyor, boğaz ağrısı geçmek bilmiyor. Halsizlik had safhada. Özetle bağışıklık zayıflatan tek virüs hiv değildir. Testlerinize güvenin. Testler son teknoloji. Eğer geçmeyen şikayetleriniz bu türden işe bağışıklık hücrelerini besleyen besinlere yönelin. Gerekirse diyetisyene gidin. Check up yaptırın. Rutin taramalardan geçin. Buradaki arkadaşların çoğunun bağışıklığı zayıf olduğu için bu semptomları yaşıyorlar. Cinsel ilişkilerinizde tek eşli değilseniz de korunun.

  11. ozzzy
    4 yıl önce

    Slm belirsizuye1 geçmiş olsun... kardesim 13 gün berberde yüzüme ağda yaparken berber ciragi agdayi çekerken Yüzümdeki ufak olan et beni kanadı ... Berber çırağı ise o kanı eliyle sildi. BERBER çırağın elinde gozle görünür sekilde kan veya herhangi bir yara gormedim. Bu sekilde böyle hiv bulaşır mı. ? HİV TEST OLMAMA GEREK VARMİ. ?

  12. antihivvvv
    4 yıl önce

    Eyvallah kardeşim.

  13. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Ultras1925 hiv virüsü dış ortamda çabucak ölen bir virüs. Kapıda taze kan olması lazım bulaşması için. Kapıda taze sıvı kan olmadığını varsayarak hiv bulaşma ihtimalinin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim sana.

  14. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Ozzzy hiv virüsünün bulaşması için kan transfüzyonu (aktarım) şart. Ben elimi kessem senin de elinde yara yoksa ve kanıma dokunursan sana bulaşmaz. Yani öyle kolay kolay bulaşan bir virüs değil. Kolayca bulaştığı tek bir yol var o da cinsel ilişki ve içeride orgazm olmak.

  15. ultras1925
    4 yıl önce

    Kardeşim tam da buna deginmek istiyorum. Taze kan diyorsun ya, tam olarak taze kan ne demek? Ne kadar süre kalıyor? Taze kan ı acıklar misin?

  16. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Katılaşmamış sıvı halde bulunan kan. Kan belirli bir süre sonra kristalize olur.

  17. Aydın06
    4 yıl önce

    Kardeşim bende 26 gün 4 nesil parmaktan alınan combo test aynı gün anti hiv 40 gün hiv duo ultra yaptırdım hepsi temiz konuyu kapatayim mi

  18. Baydelici909
    4 yıl önce

    KARDEŞİM BENIM 2 AYDIR BOGAZIMDA AĞRISIZ LENF BEZELERİ VAR. 21,40,55,70,84 VE 95.GÜNDE ELİSA ANTI HIV TESTLERI OLDUM HEPSI NEGATIF.BU TESTLER YETERLİMI SENCE?

  19. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Aydın06 gönül rahatlığıyla kapatabilirsin.

  20. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Baydelici909 testlerin yeterli. Bir dahiliye ve kbb uzmanına görünmeni tavsiye ederim.

  21. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Rustyjames enjektör oraya ne zaman atılmış bilmediğimiz için risk elbette var. Bizim foruma da yazmıştın seni hatırlıyorum. Enjektörler iç delik kısmında kan barındırırlar. Test olup konuyu kapatabilirsin. Zira o enjektörün hiv+ birisinde kullanılmış olma ihtimali çok çok düşük. Dont panic.

  22. Draga13
    4 yıl önce

    Lütfen saçma gelmesin genital bölgeye ağda yaptırmakla virüs bulasır mı hastalıklı vajınal sıvı veye kan ağdayla gecenılır mı hayatımda gecırmedgım oshalo gecırdım ve tekrarlıyor boyle dıyenler genelde bu tanı konulıyormus

  23. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Draga13 hayır bu şekilde hiv bulaşmaz :) Kaldı ki ağdalar tek kullanımlıktır başkasında kullanılmaz. Neden böyle bir düşünce içerisine girdin merak ettim doğrusu:)

  24. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Rustyjames elbette kurur ama ya oraya yeni atıldıysa? O yüzden test ol negatif sonucunu al ve hayatına devam et. Ama bu benim için milyonda bir ihtimal. Ben olsaydım bunlar aklıma gelmez ve test olmazdım. Senin kafanın rahatlaması için test ol diyorum:)

  25. mehmettrgt1
    4 yıl önce

    45. Gün elisa testi yeterlimidir ? Korunmasız oral verici için ?

  26. Draga13
    4 yıl önce

    Tek kullanımlık agda degılkı

  27. Draga13
    4 yıl önce

    Kutu ıcındekı sıvı sıcak sey agda herkese uygulanıyor genıtalede uygulanıyor spatulanvar onsekılde sürülüp uygulanan

  28. leight16
    4 yıl önce

    @Belirsizuye1 kardeş ben devlet genelevinde cinsel ilişkiye girdimmi girmedimmi bilmiyorum korunmasız oldu heyecandan penisim kalkmadı 3cm flandır herhalde kadın diğer türlü deneyelim dedi girdimmi girmedimmi vajinasına pek bilmiyorum 5dk falan denedik hiç geçmiş olabilrmi ?

  29. Holydreamz32
    4 yıl önce

    Merhana belirsizuye saglikli gunler ben 2 hafta once bir hayat kadinina oral yaptirdim korunmazsiz sizce gecme ihtimali varmidir pozitif yasam dernegi gerek yok beyfendi o sekilde bulasmaz dedi sizce bir test yaptirmalimiyim?

  30. Holydreamz32
    4 yıl önce

    Mehmet dostum oral korunmasiz bende yaptirdim ve bana pozitif yasam teste bile gerek yok dedi sen neden bu kadar panik yaptın belirtilerdenmi? Bende hic belirti yok stressten mide kasilir ve kendini ishal sanirsin sadece o var.

  31. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Mehmettrgrt1 yeterlidir. Yeni nesil cihazlar 14. Günde yakalıyor.

  32. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Draga13 ağdadan hiv bulaşmaz. Ağda deri ile temas eden bir şey. Diyelim ki ağda herkeste kullanıldı ama ısıtma cihazının içinde virüs zaten ölür. Biraz saçma geldi bana ama neyse...

  33. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Leight16 genelevde çalışan seks işçileri rutin olarak sağlık taramasından geçerler. Ama işi şansa bırakmamak gerek. Genital ilişki yaşandı ise ve korunmadın isen tüm doktorlar test yaptırmanı önerecektir.

  34. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Holydreamz oral seks ile hiv bulaşmaz çünkü tükürük denen salgıda hiv bulunmaz. Çünkü tükrükte yaşayamaz. Tek yaşam alanı kandır.

  35. Holydreamz32
    4 yıl önce

    Cevap verdigin icin tesekkur ederim test yaptirmama gerek yok yani dimi cunku cok pahali testler 20 gundur uyuyamiyorum nişanliyim 2 ay sonra dugunum var hayat arkadasimdan kaciyorum sence kapatmalimiyim bu konuyu ilgin ve alakan icin tesekkurler saglikli gunler dostum.

  36. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Holydreamz32 gerek yok. Mutluluklar. Tek eşli olmaya özen göster. :)

  37. mehmettrgt1
    4 yıl önce

    Belirtiler yüzünden hocam ishalim 15. Gündür günde 1 kere. Boğaz ağrısı çektim 3 gün. 28 günde negatif aldım ancak 45. Günü bekleyip kapatıcam. Anti deprasan içiyorum 2 haftadır belki o ilaç yapıyordurr bilemem ama içim rahat edicek 45. Günden sonra

  38. suras1905
    4 yıl önce

    @Belirsizuye1 öncelikle geçmiş olsun, ayrıca bizlere verdiği danışmanlık içinde ayrıca teşekkür ederim. Ben 15., 30., 42. ve 63. gün hiv duo ultra ve combo testleri yaptırdım, sonuç negatif. Yabancı ve türkiye deki forumların hepsi 90. gün muhakkak teyit etmek gerektiği söyleniyor fakat doktorla konuyu kapatmamı söylüyorlar, senin görüşünü rica ediyorum, teşekkkürler.

  39. Holydreamz32
    4 yıl önce

    Mehmet Dostum bak ben herkese sordum burda bile ayni cevap oral ile bulas olmaz dediler 40 yillik dernek bile teste gerek yok dedi oral ile bulasmaz dendi sendekide bendekide psikolojik bence bitir bak belirsiz kardes bana teste gerek yok bile diyor.

  40. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Suras1905 bunu demelerinin sebebi dünya genelinde bir insanda yaşanan bir vaka. Bu insanın kanında 90 gün kuluçkada yatmış. Ama bu milyarda bir gerçekleşen tek vaka. Konuyu kapatabilirsin.

  41. suras1905
    4 yıl önce

    @Belirsizuye1 cevabın, ilgin için teşekkür ederim.

  42. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Hiv duo testi ile 22. Günde test sonucu yüksek çıkardı. 1in bayağı üzerinde. Evet hiv+ olup tedavi olmayan birisiyle ilişkiye girersen pep tedavisi uygulanır. 3 gün tablet alırsın ve virüs yayılmadan ölür. Bu porno starların da uyguladığı rutin bir şey.

  43. leight16
    4 yıl önce

    @Belirsizuye1 kardeş ben askerim test yaptıramıyorum yaptırırsam birliğime gider ilişkimin üzerinden 7 gün geçti hiç bir şikayetim yok stressliyim halk sağlığını falan aradım haftada 2 kez yapıyoruz sıkıntı olmaz dedi diğer arkadaşlarımda 1 ay öncesinden kondomsuz yapmışlar onlarda herhangi bir belirti görülmedi yardım et

  44. Tövbekar0606
    4 yıl önce

    Kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin cesaretine hayran kaldım helal olsun. Ben yaklaşık 6 ay önce bir hata yapıp ecortla vajinal ilişki yaşadım içine boşalma olmadı o günden sonra hayatım kaydı. 21,38 ve 115.günlerde anti hiv kemula testi yaptırdım anlara şehir hastanesin de negatif geldi ama belirtiler beni hayattan soğuttu. Burda herkesin bahsettiği lenf dil sarılığı, kas eklem ağrıları ciddi boyutta yaşadım. Dış eti çekilmem durdu, miğde guruldaması 2 gündür yok ama fena şekilde terleme yatağa komple ıslatacak şekilde, ayak soğukluğu, dışkılamada bozukluk, bacak kas ağrıları ,dil sarılığı,ne devam ediyor. Bana önerebileceğin bir şeyler var mı kardeşim?

  45. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Leight16 hiv virüsü herkeste belirti vermez. Aids aşamasına gelip de hiç bir belirti yaşamayan arkadaşlarımız var. Özel laboratuvarlarda kimlik bilgileri alınmadan kodlu hiv testi yapılır. 250 ₺ civarında bir ücreti var. Eğer şüpheli ilişki yaşadıysan özel labda test olmanı öneririm böylece medulla sistemine kayıt edilmez.

  46. leight16
    4 yıl önce

    Benim bulunduğum şehirde özel lab yok terhis olduğumda 71 gün geçmiş olacak ilişkimin üzerinden hangi testi yaptırayım devlet hastanesinde

  47. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Tövbekar0606 hiv+ olmadığın konusunda hemfikiriz. Dediğin gibi bunlar hiv belirtileri olmakla birlikte aynı zamanda zayıf bir bağışıklık sisteminin habercisi. Yani zayıf bir bağışıklık sistemin var. Bunun için bir dahiliye uzmanına git ve sıkı bir diyete başla. Bağışıklık güçlendirici besin takviyesi al. Bol bol çiğ sebze tüket etleri haşlama olarak ye. Bağışıklık sistemin güçlendikçe bu şikayetlerinin zamanla yok olduğunu göreceksin.

  48. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Leight16 panik yapacak bir durum yok. Sende hiv var mı yok mu bilmiyoruz. Ben hiv bana bulaştıktan 65 gün sonra tedaviye başladım. Üstelik bağışıklık sistemin hiç bir zarar görmemişti. Sadece ateşlenmiştim iki gece. Korkacak bir şey yok. Terhis olduktan sonra hemen testini olursun :)

  49. Reabozy
    4 yıl önce

    Merhabalar ben yaklasik 70 gün once hayat kadınıyla korunmali ilişki yaşadım dilimin arkada tarafinda sari tabaka ve siğil gibi oluşumlar vardi ornek alindi be patoloji yapıldı dilde papillom diye sonuç çıktı skuamoz papillom yaziyor internetten baktığımda hpv den baska bisey cikmiyor hpv kapmış olabilir miyim korunmali ilişkide ve hiv riski var mi

  50. Draga13
    4 yıl önce

    Benımde atesım cıkmostı cok kprkutprum kafayı yıcem

  51. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Reabozy hpv ile hiv farklı şeyler. Herpes yani hpv virüsü dünya genelinde insanların %80inde bulunan bir virüstür. Havludan en çok bulaşır. Dolayısıyla hpv ve hiv arasında bir bağ kurmak çok mantıklı olmaz.

  52. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Draga13 neden test yaptırmadığını sorabilir miyim?

  53. Draga13
    4 yıl önce

    Ekonomık durumum misait degil saglık ocagıda 90 gün dedı buşasmamstr demı ya ates ishal parmak ucu yanma bunlarınyasadım ben

  54. emretr
    4 yıl önce

    Merhaba Belirsizuye1 bende bu konularda tecrübesizim, geçen benimde yanlış bi davranışım oldu. Bi eskortla korunmasız vajinal ilişkiye girdim 1 dakikadan az sürdü. Boşalıp çıkınca hemen ıslak mendille temizlendim. Herhangi bi kanama falan olmadı zaten anladığım kadarıyla, evham yapmak istemiyorum ama yine de sorayım dedim sıkıntı olur mu diye.

  55. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    @Fobikk anlamsızca durduk yere ateşlendim. Sonra serum ile geçti.

  56. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    @emretr korunmasız ilişki yaşadıysan test yaptırmalısın. Kanama olup olmadığını bilemezsin. Kanama gözle görülür olmaz her zaman. Ufak çaplı kılcal kanamalardan bulaşıyor zaten. Mendille temizlemek de buna bir önlem değildir. 2 hafta geçti ise test yaptırmanı öneririm.

  57. ozzzy
    4 yıl önce

    Slm belirsizüye kardesim.. ben 16 gün önce berberde yüzüme ağda yaparken berber ciragi agdayi çekerken Yüzümdeki ufak olan et beni kanadı. Berber çırağı ise o kanı eliyle sildi. BERBER çırağın elinde gozle görünür sekilde kan veya herhangi bir yara gormedim. .. Hiv testi olmama gerek varmi. ?

  58. emretr
    4 yıl önce

    Testleri nerde yaptırabiliriz duyurmadan yer ismi verebilir misin

Cevap yazmak için yapınız.