Herkese Merhaba Öncelikle pozitif arkadasların hepsine geçmiş olsun . Kronik bir hastalık olan HIV+'in en kısa sürede tamamen tedavi edilebilmesini umuyorum . Burada olmamdaki amac son günlerde yasadıgım fobilerin aslında ne kadar gereksiz olduğu anlatmak ve hiv fobi sahibi arkadasları biraz rahatlatmak . 4 ay önce vucudumda baş gosteren ürtikerlerin kronikleşmesinin sonucunda alerji uzmanına gözüktüm ve IGE testim istendi . IGE en yüksek değer 60 olmasına rağmen benim sonuçlarım tam 50 katı yanı 3000 lerde geziyordu. sonrasında internet üzerinden bu konuyu araştırmak gibi bir hataya düştüm , yüzlerce yerli yabancı makalede alerji harici HIV'de IGE 'nin yükselebileceği yazıyordu . en son HIV testimi geçen yıl yaptırmıstım ve sonrasında 1 yıl içerisinde normal gorustugum bir cok kadınla cinsel birlikteliğim oldu bunların yarısı korunmasızdır ( istediğiniz kadar kendinizi eğitimli görün , HIV konusunda bilgi sahibi olun , sperm kana karışınca hata yapabiliyorsunuz ) . Daha sonrasında son 15 günde kendimde bir cok belirti aramaya başladım , olmayan belirtileri kendime kanıtlamak istedim . İshal oldum , lenf bezlerimin buyudugune inandım ve alerjiden yukselen IGE'nin HIV yüzünden yükseldiğine artık emindim. En sonunda bugun tekrar cesaretimi toplayıp HIV 1&2 Elisa ve P24 Antijen testlerimi enfeksiyon hastalıkları uzmanı doktorum gozetiminde gerçekleştirdim ve negatif sonuclarımı aldım. Soylemek istedigim bu kadar stresle yaşayacagıma keske hemen test olsaydım , beklemeseydim. Daha dogrusu keşke butun bunları düşünmek yerine kondomsuz ilişkiler yaşamasaydım . Tek yaptıgımız hata "kesin karsımdakinde hastalık yoktur" düşüncesi . Hastalık hepimizde olabilir herkesin karsısına cıkabilir , gözlemle buna karar veremeyiz.Kız arkadasınız erkek arkadasınız olsa bile muhakkak korunun veya beraber test olun , tek eşliliğinizden emin olun ve sonrasında atın kondomları bir kenera. İşin özeti dogru zamanda yaptırdıgınız testlere güvenin ve her şüpheli ilişki sonrası interneti sakın okumayın direk test olun . ama en önemlisi kendinizve partneriniz için muhakkak korunun . Pozitif arkadaşlara tekrar geçmiş olsun ve test sonuclarını bekleyen arkadaslar umarım en kısa zamanda güzel haber alırsınız . Kalın sağlıcakla

Cevap ( 5 )

  1. Steam
    4 yıl önce

    Yalnış negatif çıkma ihtimali varmı eliza testinin

  2. Wolly
    4 yıl önce

    Selam Steam Açıkçası yalancı pozitif duydum ama yalancı negatif duymadım dogru zamanlarda yapıldıysa. ( olabilir cok iddalı bir şey yazmayayım ) Ayrıca cok kafaya takılan bir durum varsa benim bugune kadar anladıgım 90.gun elisa ve / veya 28 gün P24 Antijen yaptırıp konuyu kapamak ruhsal olarak en saglıklı olanı .

  3. Steam
    4 yıl önce

    Wolly eliza için 6 ay uygunmu

  4. Wolly
    4 yıl önce

    Steam , Saglık personeli değilim ve kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama benim okuduklarımdan anladığım, doktorlardan aldıgım geri bildirimler sonrasında 3 ay yeterli .

  5. volkand
    4 yıl önce

    Steam senin belanı sikeyim ben. Lan şerefsiz herif buraya gelip amcık amcık sorular sorup milletin kafasını karıştırıyorsun. 6 ay mı kaldı oğlum. 90 gün sondur ve o da 3. nesil testler içindir. Her konunun altına girip milletin kafasını karıştırma siktir git artık.

Cevap yazmak için yapınız.