https://i.hizliresim.com/5N8QGA.png bu benim 55. gün testim ve cihazın adı yazıyor araştırmama göre 4.nesil bir cihaz ama fakat hiv1 hiv2 gibi bir ibare yok tek sonuç oda anti hiv neden sizce?

Cevap ( 13 )

  1. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Negatif çıkmış sonucun.

  2. mendebur
    4 yıl önce

    @belirsizuye1 biliyorum kardeşim negatif olduğunuda 4.nesil cihazlar hiv1 hiv2 bakıyor diye biliyorum yani burdan okudugum kadarıyla arkadasların paylaştığı hiv1 hiv2 sonucu negatif geldi diyenler falan var ya benimkide 4. nesil bi cihaz ama tek sonuç yazıyor anti hiv sadece o kafamı karıştırdı

  3. mersin325
    4 yıl önce

    bazi testlerde bildigim kadariyla tek sonuc yaziyor toplam gibi sonuc negatif

  4. Rainboww
    4 yıl önce

    Testin standart kanda antikor ariyon anti hiv elisa testi. 4.jenerasyon testler agni zamanda kanda antijen yogunlugunuda saptar. Antijenleri ajan olarak, antikorlarida vucudun savunmasi olarak dusunun. Antijen ilk evrede antikor sonraki evrede gorulur. 55 gu de sadece antikor baktirdiginizi dusunursek 3. Ayda tekrar test yaptirin zira vucut henuz antikor uretimine baslamamis olabilir.

  5. mendebur
    4 yıl önce

    @Rainboww kardeşim ama cihaz 4.nesil cihaz bak orda cobas e601 yazıyor buda 4.nesil bir cihaz.

  6. Olanoldu
    4 yıl önce

    4. Nesil testlerin hepsinde antijende dahildir. Yoksa 3. Nesilden farkı kalmaz. 3. Nesil testte önceki testlerden farklı olarak m antikoruna da bakılır. 4. Nesilde hem g hem m antikoru ayriyeten antijene de bakılır. Tamam 55. Güne kadar antikorun üretilemedigi vakalar var kabul ediyorum ana sadece antikor bakan testle 23. günde tanı alan adamlar da var.

  7. mendebur
    4 yıl önce

    @Olanoldu kardeşim benim yaptırdığım cihaz combo mudur? heryerden araştırdım cihaz 4.nesil cihaz cobas e601 sizde bakabilirsiniz hatta ama tek sonuç yazıyor o yüzden kafam takıldı?

  8. Olanoldu
    4 yıl önce

    Kombo testlerde zaten tek sonuç yazar.sadece vidasta antijen antikor ayrı ayrı sonuç verir. 2016dan itibaren nerdeyse Türkiye de 3.nesil cihaz kalmadi ama yine de en saglikli bilgiyi laboratuardan alırsın. Doktora sorma çünkü drlarda bi boktan çakmıyor. Adama cihazın özelliklerini soruyorum bana diyorki laboratuari arayıp bi sorayım. Ben böyle bir disiplinsizlik görmedim. Adam bi merak etmez mi hastanemde hangi cihaz var hangi kitler var.

  9. mendebur
    4 yıl önce

    @olanoldu kardeşim teşekkür ederim süre güzel ama değil mi ? combo test için 30 da olmustum negatif geldi birde 55 de oldum oda negatif geldi?

  10. Rainboww
    4 yıl önce

    Güzel kardesim zaten testin basliginda yazildigi gibi anti hiv degerin verilmis bu antikoru temsil basligidir. Combo testler tek sonuc verir ancak basligi hiv ag+ab olarak tanimlanir ve antikor+antijenin sinjrlar icinde olup olmadigini tek bir degerle ifade eder. Bahsettigin bu model duzen lab dahil bir cok ozel labdada bulunmakta ve bu cihazla hiv antikor yani sira hepatit b c frengi sifiliz testleride yapilir evet cihaz 4.nesil makro elisa ciha, idir.

  11. Olanoldu
    4 yıl önce

    Abicim emin olsam ben de takılmazdım buralarda. Birbiriyle çelişen çok fazla yorum var. Ama bana mantıklı gelen 28. gün combo yeterli. Mantıken 28 e kadar antijenin kanda muhakkak saptanabilmesi lazım. Oldu antijen yok kendi kendine uçacak hali yok antikor maskelemiştir. O zaman antikor olumlu gelir testte. İnternete hiv window period yaz görselleri incele bana hak vereceksin. Bu dediğimi söyleyen çok az doktor var. Geneli 28 combo yüzde 95 der. 90 da herhangi bir antikor testi yüzde 100 der. E madem 90 da sike sike test olacaz niye daha öncesinde test oluyoz amk onu ben de anlamadım

  12. mendebur
    4 yıl önce

    @Rainboww kardeşim çok soru sordum farkındayım teste güvenebilirmiyim bu cihazla bana combo testi uygulanmış birde bunları cevaplayabilirmisin?

  13. mendebur
    4 yıl önce

    @rainboww az önce yanlış sordum, bu testte bana combo test mi uygulanmış diye soracaktım?

Cevap yazmak için yapınız.