Ya arkadaş 65. Gün negatifim var, şüpheli iliski de 3 4 gün sonra 4. Ay olucAk. ama sürekli ağız içi ve dışında aft ve uçuklar çıkıyor. Sebebi nedir sizce ?? Şimdi stresten fobiklikten falan demeyin hiçbiri değil. HIV den falanda korkmuyorum artık :).

Cevap ( 11 )

  1. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Bak bir makale okumuştum. Bulup seninle paylaşacağım bekle;)

  2. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    STRES AIDS BENZER ETKİSİ Amerikan Tıp Birliğinin yayın organında 1999yılında yayınlanan bir makalede stresle AİDS'in vücut savunma sistemine benzer etki yaptıklarını belirtti. Ohio State üniversitesi ve 4 ayrı enstitü tarafından yapılan araştırmalarda stresin vücutta "Cytokine" maddesini azalttığı bulundu. Cytokine maddesi vücudun savunma sisteminde anahtar rolü olan bir maddedir.Vücut savunmasında T-lenfositlerin üretiminde önemli madde olan bu madde az üretildiğinde T hücreleri ölmektedir. Aynı etkiyi AİDS hastalığına yol açan "HİV" virüsünün de yaptığı, vücudun bağışıklık sistemini çökerttiği bilinmektedir. Ohio State Üniversitesinden Prof.Ronald Glaser sunduğu rapor stresin biyolojisine önemli aydınlık getirdi

  3. HivkolikTT
    4 yıl önce

    Belirsizsuye dogrulama ne oldu senin bi gelisme varmi kardesim

  4. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Yok henüz. Yarın gidip olay çıkarıcam hastanede.

  5. Dr. Veksus
    4 yıl önce

    Knka bu yazı ne anlatıyor anlamadım ? :)

  6. neleryaptımben
    4 yıl önce

    Bence stresten ziyade vitamin eksikliği neden oluyor aftlara vitamin lerine baktır. Ama vitamin ler neden yıllarca eksilmedi de şimdi eksiliyor bunu da doktorlara sor. Belirsiz üye eğer o makale doğru ise neden dışarı dan vucuda cytokin maddesi enjekte edilmiyor ya da böyle bir şey mümkün mü.

  7. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Belirtilerin hivden olduğunu takıntı yapmışsın. Makale diyor ki hiv ve aids aynı etkileri gösterir diyor. Sen negatif almışsın. Stres işte kabullen artık .

  8. Dr. Veksus
    4 yıl önce

    Tamam da bende stres Yok ki suan HIV olsam bile takmam. Bence başka birsey var diye düşünüyorum.

  9. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Olabilir neden olmasın ki? Hiv değilsin testlerin negatif zaten. Sadece şunu eklemek isterim. Stresli bir dönemden geçtiysen (şu an stresli olmasan bile) bu kendimi fizyolojik olarak gösterebilir .

  10. Dr. Veksus
    4 yıl önce

    İnsallah ya . Knka senin profile baktımda, seninkisi bence yalancı pozitiftir. Senin direk adam akıllı bir hastanede testlerinin yapılması gerektiğini düşünüyorum.

  11. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Bakalım western blot en güvenilir test . Israrla onun sonucunu bekledim bu güne kadar. Yarın da bişey demezlerse gidip adam akıllı başka yerde baktıracağım.

Cevap yazmak için yapınız.