Anti hıv elisa veya bunun türevi testlerde oran dışına çıkan sonuçlar var. Ama çok küçük çıkışlar. 1.3 veya 1.6 gibi. Bu antikorlar hangi durumda vücutta ortaya çıkıyor? Sadece hıv kaptığımızda mı ortaya çıkan bir antikor?

Cevap ( 16 )

  1. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Anti hiv değerin 1 üzeri mi çıktı?

  2. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Genelde 1-2 arası yalancı pozitif çıkıyormuş. Yani başka bir enfeksiyon kapıyorsun ve makine yanılıyor.

  3. ven112
    4 yıl önce

    Evet, 2017 de yaptırdığım testte 1.4 çıkmıştı. Bu yıl elisa ve kemiluminesans testleri oldum yine 1.3 ve 1.4 çıktı. Sonuç kısmında pozitif bile yazmıyor nokta var sadece

  4. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Romatizmal bir hastalığın var mı? Doğrulamaya göndermeleri gerekiyor prosedür gereği. Yalancı pozitifliğe neden olan bir sürü hastalık var. Doktorlar bunu doğrudan bilemiyor. Tek tek araştırılması lazım.

  5. ven112
    4 yıl önce

    Şikayetim olmadı romatizma gibi şeylerden. Yok sanırım. Galiba kesin sonucu gidip western yaptırarak öğreneceğim.

  6. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Daha önce western negatifi aldıysan bir daha almana gerek yok. Takıntı yapmamalısın.

  7. ven112
    4 yıl önce

    Daha hiç western olmadım

  8. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Bu imkansız. Arka arkaya iki test yapılmış . Yasal olarak western blota göndermek zorunda doktorun. Bu yasal bir zorunluluk ya da sen sallıyorsun.

  9. ven112
    4 yıl önce

    İkinci testin sonucu daha yeni düştü e tahlil e. Doktordan randevu aldım gidip göstercem sonuçları. Sonuç çıkar çıkmaz yaka paça western e mi götürülüyor..

  10. ven112
    4 yıl önce

    Yaptırdığım testlerde pozitif yazmıyor, negatife yazmıyor ama. Bu şüpheli anlamına mı geliyor

  11. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    1 üzeri çıkarsa kan örneği western blota gönderilir bakılır. Hiv var mı yok mu diye. Ama bu düşük değerler büyük oranda yalancı pozitif çıkıyor .

  12. ven112
    4 yıl önce

    Anladım, yani şuan westerne gönderildi bile kanım değil mi? Gidip tekrar kan vermem gerekmiyor

  13. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Biraz daha ayrıntı verirsen anlaşılır. Çünkü hikayen tuhaf geldi. Birincisi pozitif sonuçlar internete yüklenmez. Doktor yüzyüze söyler. İnternete yüklenmesi tuhaf geldi. İkincisi 1.2 ve 1.4 anti hiv değerleri olarak mı görünüyor?

  14. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    Bir diğer soru ise 2017de yapılan anti hiv testin 1.4 çıkmış o neden western blota gönderilmedi? Gönderilmemesi yasal suç. Tahminim o testin tekrarlanıp negatif çıktığı yönünde.

  15. ven112
    4 yıl önce

    Değerler yazmıyor e nabızda. ilkini doktordan öğrendim ikincisini hastaneyi ararwyrwk öğrendim. Fakat her iki testtede e-nabızda sonuçsuz (negatif pozitif yazmadan) mevcut. Diğer 2017 de yaptırdığım testin farkına bu yıl vardım gerçi, o dönemler yalancı pozitif olduğunu düşünerek ilgilenmemiştim. O dönem ikinci bir test olmadım yani. Bu yıl yaptırdığım ilk testi doktora gösterdim zaten ikinci bir test istedi oda yeni geldi.

  16. Belirsizuye1
    4 yıl önce

    2017 den bu yana hiv olsaydın değerlerin çok yüksek çıkardı. Doktorun western blota gönderecek. %99 negatif gelecek. O yüzden evham yapmamanı ve doktoruna gidip 2017 de olan test sonucunu göstermeni tavsiye ediyorum. Geçmiş olsun:)

Cevap yazmak için yapınız.