arkafaşlar bu soruyu çok merak ettim bel soğukluğu kapsak mesela belirti ne zaman olur veya belirti olmayabilir mi illa ki o yeşil akıntı olmak zorunda mı birde frenginin ilk belirtisi ne zaman ortaya çıkıyor ve vdrl testi 21. Gün kesin mi

Cevap ( 5 )

  1. arrogant
    7 yıl önce

    Bel soğukluğu 1-6 hafta arasında belirti gösterir. Bazen belirti vermeyebilir. Yaygın olarak (koyu ve açık yeşil, sarı) idrar dışı iltihap, bazen berrak ama bulanık bir yapıda da olabilir. yanma kaşıntı ağrı olabilir. sık idrara gitme olabilir. bazen de hiçbirşey olmayabilir. tedavisi basittir. kalçadan tek doz 1 gram rocephin grubu antibiyotik ve o gün içinde 1000 mg azitromisin içeren antibiyotik tek seferde alınır. 2 3 gün içinde iyileşme olduğu kabul edilir. Frengi etkileri ise 3 haftadan 90 güne kadar çıkabilir. VDRL testi için gene en fazla 90 güne kadar uzayabilir ama 90 güne kadar negatif olması yüzde 99.9 negatif demek değildir. 90 gün sonra alınan negatif kesindir. Tedavisinde peniciline antibiyotikleri kullanılır, daha karmaşık ve zor tedavi edilir ayrıca bulaşıcılığı da yüksektir.

  2. Sebastien
    7 yıl önce

    Eyvallah kardeşim bel soğukluğu var gibi sanki Boğaza ve Göze yapıştı bu 8-9 aydır var bnde sanırım baktırayım böyle bi durumda vücuda yayılan Gonore mikrobunun tedavisi var mı

  3. arrogant
    7 yıl önce

    kalçadan tek doz 1 gram rocephin grubu antibiyotik (DESEFIN/IESEF/ROCEPHIN VB.) ve o gün içinde 1000 mg(500+500 toplam 2 tablet) azitromisin içeren antibiyotik(AZRO/AZELTIN/AZOMAX/ZITROTEK VB.) tek seferde ağızdan alınır. 2 3 gün içinde tamamen iyileşirsin.

  4. Sebastien
    7 yıl önce

    Teşekkür ederim frengi erkem evredeyse tek doz Penisilin ile tedavi edilebilir yazıyor zor mu yoksa aksine :)

  5. arrogant
    7 yıl önce

    erken evre komplike olmayan ise evet, komplike ve gelişmiş durumlarda ise biraz daha uzun. ama frengi daha ciddi daha kolay bulaşıcı daha tehlikeli o yüzden.

Cevap yazmak için yapınız.