Cevap ( 29 )

  1. arrogant
    7 yıl önce

    Mr. Hasta, Bana herhangi bi şekilde ulaşman mümkün değil. Zira sadece sanal olarak yardım yapıyor, mail telefon adres vermiyorum. Prensip gereği. Yapabileceğim bir şey varsa burdan yazabilirsin. Onun dışında cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar için enfeksiyon hastalıkları da üroloji de yetkili branştir. Kadın hastalar kadın hastalıkları uzmanına da gidebilirler. Hiç bir sorun yok. Bu testleri hemen hemen her doktor isteyebilir. Çünkü etkileri herkesi ilgilendirir. Ancak ilaç yazma ve testi doğru yorumlama açısından enfeksiyon hastalıkları ve üroloji yetkili servistir ;)

  2. mrhasta
    7 yıl önce

    O halde buraya soruyorum. Şüpheli ilişkimden yaklaşık 1 haftga sonra penis başında ağrı. 5 hafta sonra yaşadığım belirtiler şunlar: Sümkürürken kanama, 3-4 gün şiddetli hemoroid kanaması, 3-4 gece terlemesi, bazen şiddetli başağrısı, halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, iştahsızlık, kilo kaybı, kol ve bacaklarda dermansızlık, boyunda ağrı ve şişlik, lenf bezi şişlikleri, dilde beyazlık, geniz akıntısı, dalakta büyüme hissi, el uyuşması, nefes darlığı, konsantrasyon ve dikkat eksikliği. 31. gün ve 60. gün hiv negatif. 60. günde HBsAg negatif, Anti HCV negatif, EBV VCA IgM negatif, Toxo IgM ve Toxo IgG negatif, idrar tahlili normal, kanda WBC 5.9, NE% 76.5, MONO% 3.3, CRP<1. Bunlar dışında hangi CYBH'lere baktırmalıyım? Bunun dışında eşim de benimle temasından sonra çok şiddetli grip geçirdi ve kolunu kıpırdatamayacak haldeydi. Ki az önce buna benzer bişey yazdın ve mahvoldum. 90'da test olucam ama sonucunu gidip alacak cesaretim olacağını sanmıyorum. Bir de, HTLV 1/2 de bu semptomları yapıyor imiş, doğru mudur?

  3. arrogant
    7 yıl önce

    Mr Hasta sana uzun bi yazı yazıcam biraz beklemeni rica ediyorum.

  4. mrhasta
    7 yıl önce

    Beklerim, umarım hayırlı bişeyler yazarsın arrogant. Psikolojim bitmiş durumda zaten, önümüzdeki 1 ayı kalp krizi geçirmeden atlatabilir miyim bilmiyorum. Suçluluk, pişmanlık, korku, kaygı, stres, ne ararsan var. Sırf bu yüzden 90'ı beklemeyip 75'te de bir ara test olayım diyorum. Oof of 5 dk'lık zevk uğruna mahvolan hayatlar...

  5. Kenan
    7 yıl önce

    Bende bu yaziyi bekliyorum belirtilerimiz ayni

  6. arrogant
    7 yıl önce

    Öncelikle sakin ol. 75. Gün test yaptırman anlamsız. Eliza denilen antikor testi için 90. Günden sonrası bizim için anlamlı. Normalde verdiğin kan değerleri normal. Ancak hastane hangi birimde çalışmış onu bilmiyorum kağıdında N olarak gözüküyorsa bunlar normal. WBC dediğimiz şey vücutta enfeksiyon durumunda artar aids durumunda düşer. Bunun dışında lökosit eritrosit ve lenfosit sayılarına da bir baktır. Bunlar normal ise sıkıntı yok demektir. Ayrıca senden eşine geçen grip hemen etki etmez. Yani en az 9 gün geçmesi gerekir. Eşin hemen hasta oldu ise daha öncesinden bir hastalık geçmişi vardır ve son olay onun ortaya çıkış yolu olmuştur. Hiv belası 2 ile 6 hafta arasında belirti verir. Bazen bu süre daha düşüktür ama birkaç gün diyemeyiz. O yüzden hemen aklıma hiv gelmiyor. Uzun süreli usutmus olabileceğin, sigara alkol kullanımın da mevsimsel geçiş ve kronik alerjilerde bunu etkilemiş olabilir. Onun dışında sifiliz, hepatit, herpes, klamidya ve bel soğukluğu için tam idrar tahlili ve kültür testi yaptır. Belki başka bi enfeksiyondur. Ancak verdiğin Mono ne ve WBC değerleri açıkçası bunları da düşündürmüyor bana. Normalde değerlerin bunlar iken yaşadığın şeyler bana anlamlı gelmedi. İdrar tahlili de normal demişsin. Evet htlv 1 2 grup kanser lenfoma dediğimiz grupta da benzer etkiler vardır. Çünkü viral gruplar bağışıklık ve sinir sistemini zayıflatır. Dolayısı ile bu etki ortaya çıkabilir. Her yazılan hayatını karartmasın. Normal bi grip de geçirmiş olabilirsin. Usuttugun soğuk aldığın kötü beslendiğin üzüntü stres yaşadığın anları hatırla, bu anlar çok işe belki de yaşadığın şeyler basit bir vücut savunmasizliginda gelişmiş olan şeyler olabilir. Yazdığım ve yazılan şeyler sende stres baskı telaş yapmasın. Zor biliyorum ama sabret ve 90. Günü bekle. Testlerin normal olduğu için kesin ifadeler ekleyemedim. Başka sormak istediğin anlatmak istediğin detay vermek istediğin bir şey var ise yaz...

  7. mrhasta
    7 yıl önce

    Teşekkürler arrogant, pek rahatlamadım açıkçası. Hatta 90'da pozitifleşeceğimden emin olmaya başladım. Lökosit zaten WBC değil midir? Eritrosit RBC ise 5,30 gözüküyor. LYM ise 1,1.

  8. arrogant
    7 yıl önce

    WBC lökosittir. Ama ayrı ayrı değerlerine bakılır. Bazen bir kaç puan WBC yüksek iken lökosit normal olabiliyor. Bak Lym söylememiştin, Ki senin LYM yerlerde. Moralini bozma ama LYM düşüklüğü de hiv belirtisi. Tabi lym referans araligi hastanenin sistemine gore normal olabilir. Benim araligima gore cok dusuk. Gene TABİİ Kİ tek düşüren hiv değil aman diyim kendine birsey yapma. Sadece kendine dikkat et ve makul zamanda en kisa zamanda uzmana görün tam tetkik ve ileri tetkikler yaptır.

  9. arrogant
    7 yıl önce

    Değerlerinin tek etkisi hiv değildir belki. Birçok etmen var değerleri değiştiren. Bu nedenle karamsar olup hastalığı çağırma başına. Düzgün dur zamanı gelince en kisa zaman içinde doktora görün. Mutlaka yeniden yaz. Geçmiş olsun . DualarıM seninle.

  10. mrhasta
    7 yıl önce

    Bittim ben.

  11. misto
    7 yıl önce

    arrogant peki hiv 2 bakılmadıysa durumumu anlatmıstım türkiyede hiç hiv2 vakası görüldümü acaba?bir daha testle falan uğraşmak istemiyorum çünkü psikolojik olarak yıpratıyor beni belirti falan hiçbirşey yok grip olan biri bile degilim kardeşim allahıma şükür..

  12. misto
    7 yıl önce

    ne yapayım kardeşim sence?

  13. misto
    7 yıl önce

    benimkisi 9 sene önce olan birşeydi şüpheli ilişkim yani testlerimi bu sene içersinde 1 aile sağlığı merkezi 2.devlet hastanesi olmak üzere yaptırdım..anti hiv elisaydı..

  14. misto
    7 yıl önce

    senin hiv 1 hiv 2 muhabbetin üzerine konuyu hortlattım tekrar aklıma kurt düştü...

  15. mrhasta
    7 yıl önce

    Herkese, özellikle arrogant'a çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin arkadaşlar. Hayat buraya kadarmış demek ki. Bundan sonrasını düşenemiyorum. Çok araştırdım konu ile alakalı ama malesef iyi şeyler görmedim duymadım. Evet hiv ile yaşanıyor ama....

  16. arrogant
    7 yıl önce

    Mr Hasta sakin ol. Sakın ol önce. Korkma. Zor biliyorum ama böyle yazışarak tanı konmaz. Her ne kadar hekim olsam da fiziksel muayene etmedim görmedim. Sadece tahliline baktım. Sıkıntı yapma bi dokturuna git sadece. Başka bişi düşünme. Kimseye bakma. Biz burdan sadece genel fikir verici şeyler yazıyoruz. Tam muayene etmeden teşhis koymuyoruz. Sen dokturuna görün. Burdaki bilgiler genel her yerde yazan şeyler. Orda mısın

  17. mrhasta
    7 yıl önce

    Burdayım. Dalak büyümesi de hissediyorum. Farenjit de geçmedi. Herşey belli aslında. 31. gün hiv duo'da çıkmaması demek ki p24 antijeninin 28. günden sonra kaybolması yüzündenmiş. 60. gün'de çıkmaması da p24 zaten yok, antikorlar da daha oluşmamış. Vay anasını ya.

  18. arrogant
    7 yıl önce

    Misto. Oğlum takıntılısın hea! 9 sene enfekte olsan şimdiye zaten aids olmuştun. Hiv ile kalmamıştın. Bana hiç baka gelmedi hayatımda sadece bir vaka gördüm o da tip 1. Tip 2 çok yaygın değil. Sen 9 sene önceden kalmış olsan şimdiye geri dönüşü olmayan yola girerdin. Sıkıntı yapma hicbirseyin yok.

  19. arrogant
    7 yıl önce

    Mr Hasta kafandan senaryo yazma. Beni de burda olduğum için pişman etme. Amacım yardımcı olmak. Herkes korkudan başına ne getiriyorsa getiriyor burda. Bi sakin ol. Hiv testleri normal ama diğerleri garip. Onların da başka etmenleri var diyorum sana. Sıkıntı yapma. Kesin tanı için bekle. Akıllı davran. Tek bir test veya değer bunda etkili olamaz. Tamam belirti şu bu var diyorsun ama sürekli yazıyorum bunlar sadece hiv in özgün etkileri değil. Milyon tane sebep var. Akıllı uslu dur kafanda komplo kurma. Bi doktora görün. Tam teşhis ve test alsınlar. Sonra düşünürsün. Aman diyim böyle yapacaksan bırakırım valla mesleği. Zan altında kalıyoruz böyle. Sana sadece diyorum ki belirtilerin doktora gitmeni söylüyor. Teşhis etmeni değil. Teşhis işi doktorun işi. Senin değil. Uzaktan buradaki insanların değil. Belirtilerini o yorumlayacak. Dalak büyümesi o bu şu doktor karar verecek? Anlaştık mi kardeşim. ? Umutsuz olmak yok ?

  20. misto
    7 yıl önce

    ya arrogant kardeşim biz trabzonluyuz trabzonun dağ havasını aldık okadar gerçi istanbulda yaşıyorum ama genler sağlam yani kolay kolay hasta olmuyoruz sülalede zaten bağışıklık sistemi sağlam kişilerde aids evresi dahi hastalıksız geçebiliyormus 15 seneyi bulabiliyormus yani ne bileyim kardeşim aklımdan atamıyorum..

  21. mrhasta
    7 yıl önce

    Hangi doktor? Enfeksiyoncu testlere baktı bişeyin yok psikolojik dedi yolladı. Daha iyi bir enfeksiyoncu ya da dahiliyeci ya da ürologa mı görünmeliyim? Umutsuz olmak yok diyosun da belirtiler vs herşey tek bişeyi işaret ediyor. Mesleği bırakma insanlara yardımcı olmaya devam et. Hangi şehirdesin?

  22. arrogant
    7 yıl önce

    Daha iyi bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına ya da üroloji uzmanına görün. Dedigim gibi prensip olarak adres şu bu vermiyorum ama sizin gibi arkadaşlarımı görünce üzülüyorum lanet ediyorum. Belirtiler tek bi hastalığı işaret etmiyor yapma allahın seversen. Kaç tane hastalık biliyorsun ki... sen sadece daha iyi bir uzmana git. Bak bi sır vereyim mi? Yürekten söylüyorum bunu. Hocanın dediği gibi sadece psikolojik de olabilir! Testler normal. Bi de lym değeri düşük ki onun da Onlarca sebebi var. Belki kendi kendinde hastalık ariyorsundur. İnan bana bilinçaltı yapar bunu. Tatmin etmeyecek biliyorum ama azıcık guvendiysen bana doğruyu söylüyorum. Belki de sadece kuruntu. ;)

  23. mrhasta
    7 yıl önce

    Moral vermek için söylediğini biliyorum ama yine de çok teşekkür ederim. Sen de eminsin aslında benim hiv+ olduğuma. Adres değil sadece bulunduğun şehri merak etmiştim.

  24. arrogant
    7 yıl önce

    Mrhasta. Ben sana daha kendimi anlatamamışım. Sana doğruyu söyledim. EMin filan değilim. Olamam da. Uzzaktan görmeden tetkik incelemeden belirtileri göz ile görmeden nasıl emin olabilirim? Allah aşkına biraz mantıklı ol. LYM değeri istediğimiz bir yerde değil; ama diğerleri fikir vermiyor. Belirtilerden önce testlerdir bizim baktığımız. çünkü kişi kendinde kuruntu yapıyor olabilir. Moral vermeye çalışmıyorum öyle bişi yok. üzdün beni. ankaradayım. ama artık yazmıcam kimseye bişi. sağlıcakla kal. umuyorum ki pozitif değilsin. ömrün uzun olsun.

  25. mrhasta
    7 yıl önce

    Lütfen benim yüzümden buradaki insanlara uzattığın yardım elini geri çekme. Tamam anlıyorum seni, elbette ben de umuyorum ki negatifim.. Buradan gidersen ben de kendimi suçlu hissedeceğim. Dediğini dikkate alıyorum, umudumu kaybetmiyorum, vakti gelince test oluyorum; tamam mı? Bilginle, eğitiminle, tecrübenle bana ve buradaki birçok insana ışık tuttun, lütfen benim yüzümden bundan vazgeçme.

  26. misto
    7 yıl önce

    ya mrhasta kardeşim bir lym düşüklüğünü getirdin hiv pozitif tribine soktun kendini kardeşim bi ton şeyden olabilir o 60da negatif almıssın 90 dakinin de negatif olma ihtimaline çok yaklasmıssın ..git 90da testini ol allah yardımcın olsun takma kardeşim..

  27. mrhasta
    7 yıl önce

    ben de ankaradayım. aslında yüzyüze konuşmaya çok ihtiyacım var ama prensip gereği bunu yapmazsınız anladığım kadarıyla. herkes hayırlı sonuçlar alır umarım.

  28. arrogant
    7 yıl önce

    Sen de kendinden vazgeçme. İletişim nosu yazamıyorum site kuralları gereği, ancak takip edeceğim seni mutlaka. ara ara yaz. inan bana moral vermiyorum o benim işim değil; ama yazılanlar insanda kaygı seviyesi yaratıyor benim veya bir başkasının yüzünden olumsuz olup hayata küsersen, sadece burayı değil mesleği de bırakırım.!! Umut et test ol. enfeksiyon hastalıkları aptal değil. hiv pzitif birine hadi psikolojik bunlar deyip gönderemez yayılma durumundan dolayı risk alır böyle bişi denmez. o yüzden belki onun dediği gibidir. kesin testleri olmadan ahkam kesmek komplo üretmek plan yapmak strese girmek doğru değil. her grip olan dalağı ameliyatla alınan terleyen şu bu hasta olsun o zaman? yok öyle bir şey. Beni pişman etme lenfosit değerini söyle dediğim için ve yorumladığım için. ben burda sadece bilgi olarak hekimim, kimseyi görmediğim tanımadığım testlerini yapmadığım muayene etmediğim için doktor değilim. Verdğim bilgiler de her yerde mevcut. sadece daha geniş bakıyorum hepsi bu. yazılanlara çizilenlere aldırma. herşey herkeste görülmez, her görülen de her şey demek değildir! Valla kimseye yazmayacağım artık birşey...

  29. arrogant
    7 yıl önce

    Evet prensip gereği bunu yapmıyorum sadece yol gösteriyorum buradan yazacağım son şey kimse uzaktan vaka anlayamaz ve çözemez!!! günü gelince uzmanına git ters yaptır. Bİ lym düşüklüğü ve bahsedilen belirtiler illa da hiv+ yapmaz!!! başka şeyler de mümkün. şimdi adlarını yazmıyorum onları da kuruntu yazarsın. bişi çıkmayacak merak etme!!! İnan bana. sanmam bişi çıkacağını ki enfeksiyon hastalıkları da psikolojik demişse bişi çıkmaz. kanaatim bu yönde. esen kal. uzmanına görün. internet yalan dolan ve abartı ile dolu. araştırma yapma. benim bile söylediklerim kulağında abartı yapıyor olabilir. takma. biz doktorlar bazen internette okuyup yada birinden duyup gelen ile dalga geçiyoruz. Yani internete göre ben de kanserim mesela? o yüzden salla. benimkileri de dikkate alma. uzaktan sadece yönlendiriyorum seni doktora gitme konusunda. başka bişi zaten yapamam buradan ahkam kesemem. doktora görün sonra konuşalım ;) anlaştık mı?

Cevap yazmak için yapınız.