Test için kan verdiğimiz de kan uzun süre bekletilirse ve ya uzak bir yere gönderilirse bu durum testin güvenilirliği ni etkiler mi? Yani kan ne kadar süre bekletilebilir ve saklama koşulları nasıl olmalı.

Cevap ( 15 )

  1. Mst
    5 yıl önce

    Bekletilme süresi hiç bir şeyi etkilemez. Ancak sorunu okuyunca aklıma şöyle bir şey geldi. Misal 14.gün kan verdin pcr testi için. Ama adamlar test için 5 gün beklettiler. Ben 14.gün mü yaptırdım pcr ı 19.gün mü ilginç :)

  2. Asd12345
    5 yıl önce

    Saçmalamayın lütfen kanı verdiğiniz süre neyse odur sonucun çıktığı gün önemli değildir ayrıca tüp kan başka yere gönderildiğinde başka şekilde inceleniyor sizin aklınıza gelen şekilde mikroskobu 2 damla damlatiliyor değil.. eğer gönderme işi zaten uygun olmazsa sağlık bakanlığı bu olaya bir durun derdi yada hastane bashekimleri bunun eğitimini almış insanlar var onların işine kollarınızı sıvamak istiyorsanız okulunu okuyun

  3. Asd12345
    5 yıl önce

    Ayrıca bu soruyu testi yaptığın yere neden sormuyorsun yada yapacağın yere?

  4. Yalnızadamm
    5 yıl önce

    14. Gün yaptırmış olursun. Ben bundan 1,5 ay önce Ankara Düzen lab da hiv duo ultra oldum. Kanımı sabah 8 de verdim ama testi akşam 6 da yaptılar. Orada aklıma gelmedi ben zaten oradayım ne zaman testi yapacak isen o zaman kan vereyim demek aklıma gelmedi. Acaba testim yanıltıcı olmuş mudur. Kuşkuya düştüm.

  5. Yalnızadamm
    5 yıl önce

    Asd sen sağlık bakanlığı yetkilisimisin. Hastanelerde lablarda kimse tatmin edici konuşmuyor insanı deli ediyorlar. Bir şeyin yok diyor lar sırtını insanın sıvazlıyorlar gönderiyorlar. Ondan sonra belirtiler artarak devam ediyor.

  6. fobikcan
    5 yıl önce

    Etkilemez tüpler koruyucu . Ayrica 1gün bekletilen kan daha net ve dogru sonuc verir. Biyolog arkadasim soylemisti kulaklari cinlasin :)

  7. Asd12345
    5 yıl önce

    Tartışmaya gerek yok sana sadece şunu söyleyeyim her test yanlış yapar dersen işin içinden çıkamazsın boşver testlerine güven ben güveniyorum nasıl ki iliskisinden kısa bir zaman sonra elisa yöntemiyle çalışılan antikor arayan test yakaliyorsa illaki yakalardi devlet hastanelerine gönderilen cihazları devlet gönderiyor çünkü her ne testi olursan ol sadece içini rahatlatır en son teyit önemli bu benim fikrim tabiii herkes yaşının oldugunlugunda karar senin

  8. Mst
    5 yıl önce

    14.gün verdiğim kanı 5 gün bekletip 19.gün test cihazına aldılar. 23.gün sonuç geldi. Düzen laboratuvarındaki doktora sordum. Pcr testi ni 14.gün mü 19.gün mü yaptırdım dedim o bile cevaplıyamamıştı. Hiç kimse bence bir şey bilmiyor. Neyse siktir et ya. Beklerse birşey olmaz dostum.

  9. fobikcan
    5 yıl önce

    Mst biz cevapladik kardesim

  10. Yalnızadamm
    5 yıl önce

    Fobikcan sen sağlık bakanlığı nda çalıştığını belirttin. Sana göre en güvenilir kesin sonucu alacağım testi nerede olabilirim.

  11. fobikcan
    5 yıl önce

    90 dan sonra olacaksan nerede olacaksan kacinci nesil olacaksan ol. Bana sorarsan devlette ol universite hastanelerinde 4.nesil combo hepsi makinalari cobas son nesil . Cobas ve vidas kacirmaz . Ben özelde oldum ama gizli olsun diye sonucta saglik bakanliginda memurum arkadaslar ister istemez bakar diye olmadim yoksa para vermezdim farki yok

  12. okocha9
    5 yıl önce

    Testleri adamlar ona gore sakliolardir.yani kafalarina gore tamam kani aldik dursun surda demiolardir.yoksa hiv gibi hassas bi konuda herkesin sonuclari yanlis cikardi sikinti olurdu bence

  13. Yalnızadamm
    5 yıl önce

    Anadolu da bir kentte 4. Nesil cihazlar ı olması na rağmen 3. Nesil çalışıyorlar antijen e bakmıyorlar. Dediğin gibi 6.,8., 13.,14. Hafta larda üniversite ve eğitim Araştırma Hastanesi nde anti hiv kemiluminesans 3. Nesil 10. Hafta duzen duo ultram var. Şimdi istanbul dan pcr bekliyorum kanım gönderildi. Ama çok büyük belirtiler var.

  14. Yalnızadamm
    5 yıl önce

    Teşekkürler okacha. Yani hiv konusunda titiz ve doğru çalışırlar değil mi? Ben yaşadığı m belirtiler yüzünden testlere güvenemiyorum.

  15. selciero
    5 yıl önce

    Uygun koşullarda birşey olmaz

Cevap yazmak için yapınız.