Merhaba herkese, başka bir hesaptan geçen hafta sormuştum, şifreyi yenileyemedğimden yeni hesap açtım. Kısaca hiv pozitif birey ile vajinal ilişki sırasında prezervatif yırtıldı. Rusya'da yaşıyorum, 22. Gün bugün ve test oldum, sonuç negatif geldi. Dil problemi yüzünden kafamdaki soruları tam soramadım. Kağıtta 'ifa hiv' hızlı test yazıyor. 30 dakikada sonucu verdiler. Aralık ayında tekrar geldi doktor. Sonuç olarak hangi testi oldum? Güvenirlik yüzde kaçtır?

Cevap ( 11 )

  1. alfonso
    5 yıl önce

    Hiv1 antikoruna bakılmış. 4. Nesil bir cihaz yok mu orada?

  2. Polka
    5 yıl önce

    Normalde tercümanımız var ama, bu işte kullanmak istemediğim için kendim halletmeye çalışıyorum. Gittiğim yer devlete bağlı aids hastanesi, sadece cinsel yolla bulaşan hastalıklara bakıyorlar. Cihazı sordum ama ya doktor anlamadı ya ben anlatamadım). Cihazın 4. Nesil olma ihtimali yok mu? 3. Nesil cihazların güvenirliği %95 olarak aklımda kalmış, doğru mudur?

  3. selciero
    5 yıl önce

    Hiv 1 antikor , epey eski bir method . 22. Gün pek anlamlı değil. 4. Nesil bir test olabilsen bu günlerde % 95 den fazla doğrulugu var .

  4. Polka
    5 yıl önce

    Tekrar gideyim en iyisi ben.

  5. selciero
    5 yıl önce

    Patladığını ne zaman farkettin ? Birde hiv pozitif birey tedavi alıyormu ?

  6. Polka
    5 yıl önce

    Sesi duydum önce, anlam veremedim, maksimum 10 saniye içinde jeton düştü, kontrol için baktığımda yırtıldığını gördüm. İlişki öncesi bilgim vardı konudan. Tedaviye yeni başladığını söyledi. Bilgisizliğim ilk 72 saat içinde tedaviye başlanabileceği konusunda oldu. 72 saatten sonra öğrendim böyle bir tedavi olduğu, profilaksi sanırım. Bilseydim mutlaka başlardım. Bence bu konuyu çoğu insan bilmiyor. Daha fazla insan bilgilendirilmeli.

  7. selciero
    5 yıl önce

    Himm , tabiki bu şans işi ama her vajinalde bulaş olmuyor zaten , seninkisi çok kısa süre.. umarım bulaş olmamıştır . En az 1 aylık tedavi alıyorsa iyi haber , 1 ayda rna sayılamaz seviyeye geliyor nerdeyse ..

  8. Polka
    5 yıl önce

    Şans hakikaten, çok fazla partnerim oldu, çok sayıda ilişki yaşadım, ilk defa prezervatif yırtıldı ve o da en olmayacak kişiyle oldu. Pazartesi hastaneye tekrar gidip diğer testlerden yaptırmak istediğimi söyleyeceğim. Teşekkürler cevaplar için.

  9. abone55
    5 yıl önce

    selam,olduğun test 22.gün için güvenilir bir test değil,selciero nun dediği gibi epey eski bir method.yerinde olsam,eğer durumun musaitse ki çok tutacağını sanmam aşağı yukarı türkiye ile aynı fiyat hatta daha da ucuz olabilir,rusçan yoksa google translate kullanarak tıp laboratuvarı nın çevirisini yapar yaşadığın şehri de rusça olarak google a yazıp,senin bulunduğun şehirde bir laboratuvara giderdim.neden diyorum çünkü hepsinde 4.nesil testler vardır orada muhakkak,hastanelerde olmayan testler özel lab.larda oluyor genelde.hem lab.da seni test ve tarih konusunda da bilgilendirirler,yardımcı olacaklarını düşünüyorum.bu yolu da deneyebilirsin aklında olsun.

  10. Polka
    5 yıl önce

    Teşekkürler abone, tekrar gideceğim pazartesi bu hastaneye, belki bir Rus arkadaşımı da alabilirim yanıma. Eğer hastanede aradığımı bulamazsam, bulduğum bir laboratuvar var oraya gideceğim. İlginiz için teşekkürler. Pazartesi yeniden yazacağım.

  11. Tomas
    5 yıl önce

    Merhaba herkese, abone55 tekrar gittim hastaneye ve 34. Günde pcr rna testi oldum. Sonuç negatif. 90. Günde tekrarlayayım mı testi?

Cevap yazmak için yapınız.