Herkese merhaba. İnternetten araştırma yaptım kafam daha çok karıştı sizleri rahatsız etmeyeceksem bir iki hususta bilginizi almak isterim. Korunarak vajinal ilişki ve korunmasız verici konumda oral ilişkim oldu. Kondomda bir yırtılma vb görmedim oral yolla da partnerimin ağzında kan görmedim. Sizce hiv bulaşı riskim nedir? İlişkiye 21 gün önce girdim ve iki gün önce ensemde çıban/sivilce tarzında bir şey çıktı dokununca acıyor gün içinde de acıyor. Sizce hiv virüsüne dayalı bir lenf bezi şişmesi midir? Yanıtlarsanız minnettar kalacağım iyi geceler

Cevap ( 7 )

  1. cokyoruldum
    5 yıl önce

    Riskiniz yok denecek kadar az, 21 gün geçtiyse bir combo yada duo ultra yaptırabilirsiniz rahatlamak için.

  2. svavelvinter
    5 yıl önce

    @cokyoruldum teşekkür ederim yanıtın için. Doktora gittim bugün risk yok ensendeki de lenf değil sivilce dedi tavsiyene uyup combo yaptıracağım : )

  3. cokyoruldum
    5 yıl önce

    Doktorun öyle demesine sevindim kardeşim, ilk testi yaptırıp sonra test çıkmazına düşmezsin umarım. Bu konudaki yorum farkları insanları paranoyak ediyor çünkü. Geçmiş olsun.

  4. svavelvinter
    5 yıl önce

    Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Test konusu hem muamma ama genel kanıya itaat edip bahsi sonsuza kadar kapatacağım. 28.günden sonra combo testi olup bir daha test olmayacağım oldukça bilgili birisin belli ki sence 28.günden sonra yanlış negatif verebilir mi?

  5. Kafayı yicem
    5 yıl önce

    Kardeşim bak 13 ve 35 PCR oldum aklım çıktı işte bulamadı edemedi kesin dönecek dün 55 gunumdu gittim aynı doktorun yanına hocam işte teste geldim ne işin var burda ben sana demedim mi kapatcan diye işte neyse p24 testi oldum çok şükür negatif dediki daha gelme 90 sani bekleme 90 en kotu testler icin 90 sen en kalitesini yaptın zaten demek istedigim günümüzde 42 sondur kardeşim dönen olmamış

  6. Kafayı yicem
    5 yıl önce

    28 den sonra vidas PCR p24 testlerinin yalnis vermesi zor ihtimal bu testlerin pozitifliği 11 ile 21/28 gün arasi

  7. cokyoruldum
    5 yıl önce

    Valla araştırmaktan bu hastalık konusunda gereğinden fazla bilgi edindik ama her doktorun farklı yorumlarda bulunması insanların psikolojisini bozuyor ve çıkmaza sürüklüyor. 28 gün ve sonrası combo test için çok çok güvenilir bir zaman. Riskinizde çok düşük. Genel kanı 90 da günde teyit amaçlınson kez yapılması yönünde ama bunu okb ye dönüştürmeden beklemek gerçekten çok zor umarım sende öyle olmaz kardeşim.

Cevap yazmak için yapınız.