Merhaba arkadaşlar. İstanbulda özel bir labda test oldum. Vakumlu iğne ile kanımı aldı. Ben kadının iğne ucunu değiştirdiğini asla görmedim. Alırken oldukça dikkat ettim ama farketmedim. Kadına sordum değiştirdiniz mi diye evet dedi geçti. Sonuçları aldım negatif geldi. Fakat Aşırı ötesi şüphelendim. İğneyi değiştirmedi diye. Vakumlu iğnelerde sanırım vakumlu kısım değişmiyor ama iğne ucu değişiyor. Bu kadın değiştirmedi unuttu farz edelim. Vakumlu oldugu için iğneyi takar takmaz kan tüpe akıyor. Şırıngalı iğneler gibi değil. Şırıngada içindekini damarıma itebilir. Fakat vakumlu iğnede iğneyi takıyor sonra tüpü tüpü takar takmaz tüpe akıyor. Böyle bir şey oldu farzedelim. Unuttu diyelim. İğne ucunun içindeki kan tüpe akardı haliyle. Ve benim tüpteki kanıma karışmaz mıydı? Benden önceki hiv+ olsaydı benim tüpümde pozitif çıkmaz mıydı? Gerçekten geberdim stresten. 5 gündür ne halde olduğumu hiç bir insan anlayamaz bilemez. İşten istifa edecek duruma geldim. Hayattan zevk almıyorum. Ortamlara girmiyorum mutsuzum. Ramazan ayı ama iftarda bir lokma ancak yiyiorum. Görüşleriniz değerlidir.

Cevap ( 6 )

  1. zaman.1
    5 yıl önce

    Yaşadığınız psikolojik durumu çok iyi anlıyorum aynı durumdayız. Bu sadece beynimizin bize oynasığı bir oyun internettte gezerken bir doktorun mesajına denk geldim. Yrd. Doç. Dr. Serhat BİRENGELEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Berberde değiştirilmeyen ve kan bulaşan jilet sonraki kişide 5-10dk içinde kullanılıp kişiyi yaralarsa bulaşabilir. elektrikli cihazla, kaza olup da üzerine kan bulaşmadıkça geçiş olmaz. hiv dış ortamda çok çabuk kaybolur, yere taze kan dökülse 10dk.da ölür. Yani sıkıntı Yok değiştirmesede birşey olmaz virüs olmüştür.

  2. Kurtuluş
    5 yıl önce

    Peki vakumlu iğnedeki kan tüpe geçseydi test pozitif vermez miydi acaba? Yarım damla bile olsa tüpe girdiğinde testin sonucu değişir miydi? Bu konuda bilgi sahibi biri var mı acaba?

  3. Namlike33
    5 yıl önce

    Kardeş harbiden kafayı yemişsiniz lan ölümden bu kadar korkmayın öyle bir ihtmal olabilir mi amk salağı iğne ucu değiştirmekle mi uğraşacak hemşire o iğne dediğin şey kaç kuruş 200tl test oluyorsun hayatta kafana takacak başka uğraşlar bul.

  4. Buglemm
    5 yıl önce

    Seni çok iyi anlıyorum banada enjektör değişmemiş gibi gelmişti çok kötü olmuştum kaç gün kafama taktimm

  5. Kuruntusuz
    5 yıl önce

    Test mi oldunuz sonra?

  6. Kuruntusuz
    5 yıl önce

    21gün daha bekleyip test olacaz ama kim bekleyecek stresli bir 21gün daha. Günler geçsin diye uyuyorum artık

Cevap yazmak için yapınız.