Testi süreleri hakkında

Arkadaşlar son zamanlarda testim dönermi soruları çok artmaya başladı . Test süreleri ile ilgili 3 adet dönüm noktası var . 28. Gün -45 . Gün , 90. Gün ... herhangi bir 4 nesil testen ( combi , combo, duo ultra , antijen -antikor) 28. Gün alacağınız negatif sonuç çok iyi bir işarettir . % 98 oranında değişmeyecektir. Hatta bazı uzmanlar nihai sayarlar . Gelelim 45. Gün testine . Cdc 45 . Gün son der . Yani 4. Nesil testlerde 45. Gün alacağınız sonuç cdc ye göre nihai dir . 45. Gün negatif alan , who nun dediği 90. Gün testine güle oynaya gidebilir . Sonuç değişmeyecektir . Who diğerlerine göre biraz daha garanticidir . Bu nedenle 90 günü düşürmediler ama yakında onlarda 45 e indireceklerdir . Sadece antikor bakan 3. Nesil testler muhakkak 90. Gün kontrol edilmelidir . Bulaş hiv 1 de olsa hiv 2 de olsa . Alt grup b de olca c de olsa cdc yada who num tanımladığı sürelerede kesin sonuç verecektir.

se
selciero
6 yıl önce Genel Konular

Cevaplar

16 Cevap
#1
ka
karmaakkarısık 6 yıl önce

Bu süreleri ezberlemeyen kaldı mı? Çok merak ediyorum. Karşı tarafa testte yaptırsak emin olamıyoruz. 90 beklemekten başkanyapıcak birşey yok

#2

Abi tam 28 mi olması lazım 28+ dahil midir ben 30 da oldum mesela o sayılmaz mı demek

#3
ka
karmaakkarısık 6 yıl önce

@selciero aslında insanların merak ettiği bir diğer konu şu tarihlerle ilgili örnek veriyorum; diyelim ki bir insan 28-40 tarihi arasında test olmadı direk gidip atıyorım 50. Gün oldu bu geçerli mi?

#4
se
selciero 6 yıl önce

50. Gün herhangi bir 4. Nesil test için nihaidir . 28. Gün süresi için ise negatifi ne kadar geç alırsan o kadar daha iyidir . 30 daki negatif 28 deki nehatiften daha iyidir . Ama şunuda söyleyeyim 90. Gün bu sonuçları teyit ettirmekte yinede fayda var . Ama sahip olunan tecrübeler 45 deki negatif 90 da değişmez diyor

#5
ka
karmaakkarısık 6 yıl önce

@selciero inan ben o kadar çok yere danıştım ve araştırdım ki inanmazsın. Bu 4. Nesil testlerin amacını özel kadıoğlu hastanesindeki tıbbı doktor anlattı bana aynen şunu söylüyor 4. Nesil testler o 90. günde ki 1 kişiyi bile kaçırmamak için tasarlanmıştır vs vs..

#6
ka
karmaakkarısık 6 yıl önce

4. nesilde biz direk virüsün kendisiyle ilgileniyoruz dedi. Antikor oluşur yada oluşmaz virüsün tespiti kişi kim olursa olsun 21. gün yakalanıyor dedi beni rahatlatmak için söylemedi bunu genel öyle ayaküstü bir sohbettii anlayacağın.

#7
se
selciero 6 yıl önce

1- her insadan antijenler 21. Gün sonunda sayılabilir seviyeye ulaşmayabilir . 2- nadirde olsa hiv 2 de antijene bakılmaz . Bu nedenle 45 ve 90 gün süreleri tanımlanmıştır . Yoksa tüm kuruluşlar 21. Gün % 99,99 derdi

#8
ka
karmaakkarısık 6 yıl önce

@selciero abi o zaman bunca belirsizlikler varken bizler boşu boşuna mı bu testleri oluyoruz? Antijende kişiden kişiye değişiyorsa napıcaz biz?

#9
se
selciero 6 yıl önce

Boşu boşuna test olmuyorsun . 45. Gün negatifini aldın . Rahatla . Sonucun dönmeyecek . Tedbiri elden bırakmamak adına rahat rahat git 90. Gün son testini ol konuyu kapat . Sen konuyu çok uzattın . Araştırmayı bıraak artık . 21 yada 28 negatif almak güzel işaret . 45 dede sen bunu onaylattın . Artık takma kafana

#10
ka
karmaakkarısık 6 yıl önce

Seni yormak maksadında değilim burda endişe içinde olan herkes okusun kafasındaki soru işaretleri gitsin diye soru soruyorum.