3 haziran günü escorta gittim(daha öncede başkalarına gittim full koruma) kondom vardı temizdi ayrıldıktan hemen sonra bir tuhaf oldum hiv geldi daha önce belgeseli filmini ilaçlarına kadar bakmıştım meraktan. Bende panik telaş başladı bilincim tuhaf oldu testi yaptırdım negatif çıktı ama hala içimde bir sıkıntı var nedense sivilce çıksa hiv diyorum cinsel isteksizlikte var(bu forumda aynı bu duyguları yaşayan biri varmış ondan yazdım bunu. Yaşayanda varsa lütfen yazsin bana) Asıl soruma geleyim ayın 22 tekrar yaptırayım mi yoksa direk eliza mi yaptırayım? Yada nasıl bir yol izlemeliyim hivli hastalarla konuştum psikonojik ve akut semptomlari değil dedi. Doktorda aynı şeyi söyledi Yanliz tahlilerimde sodyum düşük çıktı bununda söyleyeyim. :( çok canım sıkkın önceden gittim bu kadar panik yapmamıştım. Birde hem medikinet lityum ve dideral kullanıyorum (depresif bir hastayım) Şuana kadar hiv belirtilerim(siz karar verin) Bilinç bulanıklığı İshal(ilaçta yapabilir idk ama su gibi gelmiyor katı biraz) Baş ağrısı hafif emin değilim Bugün ağzım yara mi şişmiş mi bilmiyorum aynaya baktım bir şey yoktu(dış teli takıyorum onlarda sıkıyor) Uzun oldu ama yardım ederseniz çok çok mutlu olurum

Cevap ( 11 )

  1. Expert
    1 hafta önce

    Cevaplayacak insan yok mu bu konu hakkında deneyimli olan ? Lurfrn

  2. İntörn
    1 hafta önce

    Expert, vajinal veya anal ilişkide korunduysan zaten hiv geçişi olamaz, test olma işini bir tarafa koy, dideral ve lityuma gelince anladıgım kadarıyla panik bozukluk yasıyorsun şuan ilave teşhişlerinle beraber, hiv değilsin ve hiv olmayacaksın. Destek aldıgın psikiyatrınla iletişime geçip sen bu durumu obsesyon veya nosofobi haline getirmeden kontrol altına alın beraber. Ve yazdıgın belirtiler hivin akut belirtileri ile alaksı yok. Hiv hastalıgını da gözünde çok büyütme anlattıgın ilişki şekli ile sana bulaşmış olma ihtimali olmayan günde sadece bir tabletle normal hayata devam edilen bir hastalık. Sen acil olarak Psikolojik destegini git al. Çok ama çok kötü hissedersen, panik atak, taşigardi, intihar düşünceleri vs. kullandıgın ilaçlarıda baz alarak söylemeliyim ki acil den giriş yapıp durumunu anlatabilirsin.

  3. Eros
    1 hafta önce

    Dostum merhabalar bende 4 haziran günü odaya çağırdığım rus esortla korunmalı ilişki yaşarken kondom patladı ve bende haftaya pazartesi test olacağım sen testi çok erken olmuşsun hiv combo testi yaptırmalısın ve bu test ilişkiden en az 21 gün sonra yapılıyor ve sonucu büyük oranda doğru yaşadığın belirtilerin hepsi psikolojik ya da ilaç kaynaklı hiv sivilce gibi bir belirti vermez ayın 24ünden itibaren test ol negatif gelirse kapat konuyı kafaya takma ben bile çok yoğun anksiyete kaygı yaşayan bir adamım fakat prezervatif patlamasına rağmen kafaya takmadım ve haftaya test olup kapatacam bir belirtimde yok

  4. Expert
    1 hafta önce

    @eros bro geçmiş olsun öncelikle dediğin gibi belirti olarak bakarsam hapşurmam hiv olabilir şey yapicam galiba dediğin gibi 24 dünde gidicem 14.gunluk ilk teslim için(öyle hesapliycam bunda çıkmazsa ellemem daha elisa yaptırırım) yada temmuzun ortasında gidicem 2.hiv testimi yaptiricam. Bende kondom patlamadı ya hiç bir sızıntı da yok daha öncede gittim hay anasını nerden bunlar geldi aklıma. Kadına da sordum zaten yok dedi temizim zaten küçücük bir yer burda fazla insan yok. Dahiliye sodyum düşük çıkmıştı birde idrar tahlili için gidicem(kendi istedi veremedim ben) ona sorucam eğer hiç gelme derse gitmem herhalde. Elisa giderim oda 90 gün kurali varmış duruma göre.

  5. Benzginbedevi
    1 hafta önce

    Merhaba ben dün berbere gittim tıraş makinesini kulağıma degdirmis ve çizmiş mukoz tabaka görünüyor ve kolonya sürünce aciyor tıraş makinesinden hiv kapma olasılığım var mı acaba ?

  6. Eros
    1 hafta önce

    Benzigin bedevi eğer traş ettiği makinada senden önce traş olan insanlarda yine aynı senin dediğin gibi kanattıysa ve o kan senin yarana temas ettiyse bulaş söz konusu olabilir ama çok düşük bir ihtimal yani senden önce ettiği adamı traş ederken kanatacak o adamda hiv taşıyıcısı olacak adamın kanı makinaya bulaşacak ve traş ederken senin yarana temas edecek adamın kanı.Neredeyse yok denecek kadar az fakat bu tür olaylar olabiliyor traş manikür pedikür vs gibi yerlerde bir tanıdığımın başına gelmişti traş olurken hiv kaptı

  7. Expert
    1 hafta önce

    Gençler ve bilgili arkadaşlar son bir yardım istiyorum oda test nasıl olmalıyım Şimdi ben erken oldum 21.gunden sonra gidip hiv combo mu olayım yoksa başka bir test mi söyleyeyim ? Diğer sorum 90.günde mi eliza testi olmam gerek ? Sonra bu gönderiyi kapatıcam ver herkese çok çok çok teşekkür ederim.

  8. Eros
    1 hafta önce

    Experf 21.günden itibaren hiv combo ol negatif gelirse konuyu kapat çünkü son nesil ve güvenilir testler 90 gün elizayı beklemene gerek yok 21 günden itibaren ol sonucuna güven eğer testten sonra hala içinde kuşku varsa 60.günde tekrarla

  9. tedas8712
    1 hafta önce

    Arkadaşlar şüpheli ilişkiden 63 gün sonra bütün testleri yaptırdım(sifiliz,hiv,gonore,hepatit) negatif geldi geri dönmez değil mi ? İntörn veya başka bilen arkadaşlar yardım lütfen

  10. OLMEKISTEMIYORUM
    1 hafta önce

    Şüpheli temastan sonra 14.gün HIV DUO ULTRA (Negatif) 46.gün ELİSA (Negatif) testlerim bulunmaktadır fakat verdiğim kan tahlillerinde bazı değerler çok garip geldi ve hepsinin HIV ile alakalı olduğu yazıyor internette psikolojim alt üst olmuş durumda konu ile ilgili birisi açıklama yapabilirse çok sevinirim. NOT Sigara kahve tüketimi çok yüksek yaş 23 Lütfen cevaplayın saygılarımla. Tahliller: Sodyum (Serum/Plazma) 135 mmol/L 136 - 146 LYM# 4.21 10-uL 0.6-3.4 NEU# 4.15 uL 1.82-7.42 RDW-CV 11.14 % 11.5-14.5 Eritrosit (Mik) 18 HPF 0 - 3 MCH 29.97 pg 27-34 MONO 0.7 10^3 0.1 - 0.6 Sodyum (Serum/Plazma) 135 mmol/L 136 - 146

  11. Expert
    1 hafta önce

    @OLMEKISTEMIYORUM Hocam sizin degerleriniz gayet normal üyelerin dediği gibi eğer pencere döneminde bir şey çıkmamışsa daha hayatta çıkmaz 90 gün elisa yaptirsanis garantilersiniz. Sodyum(Na) senin gibi 135 çıktı ama bunun hiv uzağı bırak ay la marş gibi alakasız doktora sağlık ocağına İnternete baktım yok düşük geldi ve 1 baz düşük çok dert etmeyin kaldı ki elle olmuş buluşacağıni sanmam. Daha gitmeyin gene giderseniz asla twiterdan gitmeyin riski çok yüksek olur. En iyisi hiç gitmeyin. KBB görünün kesinlikle antibiyotik yazabilir virüs varsa(hiv değil) direnci kırar ve yok eder. Peniselin gibi çarşamba vurdurcam bende.

Cevap yazmak için yapınız.