Devlet Hastanesi mi Özel Lab mi?

Merhaba arkadaşlar, 28. Günde yaptırılan p24 sadece lablardami var? 28. Günde yapılan bu testi devlette bulabilirmiyiz? Devlet hastanelerinde hangi test araçları bulunmaktadır? Sizce hangisi?

vi
vivianas
6 yıl önce Genel Konular

Cevaplar

40 Cevap
#1
se
selciero 6 yıl önce

Kendini vidas duo ultra diye şartlama sonuçta hepsi aynı sonucu verecek aralaraların da en fazla 1-2 gün fark olur . Vidas o kadar abartıldığı kada iyi , diğerleri kötü olsa emin ol tüm hastanelerde vidas olurdu . Devlet hastanesinde herhangi bir hiv combo /combi test olabilirsin. Param var vidasa o parayı veririm dersende , tabiki vidası seçebilirsin . Vidas p24 yakalamada alanındaki en iyisidir . Roche markasıda antikorda çok iyidir

#2
vi
vivianas 6 yıl önce

Devlete giden çoğu arkadaşa elisa yapılmış. Hic rastlamadım combo yaptılar diyeni ondan bi şüphem var

#3
se
selciero 6 yıl önce

Sistemleri güncellememişler , ben özrlde olmustum elisa yazıyordu . Cihazı sordum cobas e 411 di , 4 nesil cihaz . Hastanenin labıyla görüşüp öğrenebilirsin . Devletin % 95 den fazlası 4. Nesil

#4
vi
vivianas 6 yıl önce

Peki devlete gittim varsayalim 24. Günde elisa doğru sonuç verir mi

#5
se
selciero 6 yıl önce

24. Gün hiç bir yerde % 100 doğrulukta değildir ama iyi bir işarettir . Burada alacagın sonuç extrem durumlar gerçekleşmezse dönmez . % 95 falan diyebilirsin

#6
Ka
Kaan1453 6 yıl önce

Selciro abi ben Malatya Devlet hastanesinde oldum şimdi sonucu bekliyorum merkez şehir hastanesi diye geçiyor Doktora sordum geçiştirdi bildiğini de sanmıyorum. Sonuçlar çıksın konuşalım dedi. Özele Hastaneye gittim önce yaptırdım da ancak laboratuvar a sordum p24 kiti yok dedi Yani Elisa 3 Jenerasyon. Bu yüzden şimdi Devlete geldim inşallah bu Elisa 4 jenerasyon dur .

#7
Ka
Kaan1453 6 yıl önce

Selciero abi %95 de eğer Elisa 4 jenerasyon dediğini bakarsak Malatya Büyükşehir Türkiye nin büyük kentlerinden sayılıyor hastane yeni yapıldı Merkez hastanesi diye geçiyor Bütün şehir buraya geliyor inşallah Ona göre para ayırıp Elisa 4 jenerasyon almışlardır.

#8
Ka
Kaan1453 6 yıl önce

Özel hastane deki Doktora söylüyorum genç siniz normal dır diyor koruyucu takmadım diyorum öyle hemen o vürüs geçmez diyor Ekipman yok nasıl değerlendiriyor o da ayrı bir konu Makinalarının Elisa 3 mü Elisa 4 mü olduğunu ben gidip laboratuvar a sorarak öğrendim kendisine söyledim Hiv Dünya da azaldı Türkiye de %100 Artış var denetim çok önemli Escortları denetlesinler Genel evleri açsınlar ve eskisi gibi Devlet kontrol etsin aksi taktirde bu Ülke çok büyük sıkıntı yaşar. Benim gibi bilgisizler çok bu güne kadar HİV bu kadar çittiye almamıştım.

#9
se
selciero 6 yıl önce

Neredeyse En ücra ilçelerde bile artık 4. Nesil testler var . Enfeksiyon hastalıklarına gidiyorsun değil mi ?

#10
Ka
Kaan1453 6 yıl önce

Üroloji abi