Arragonant bi bakabilirmisin

Öncelikle kusuruma bakma sana danışmam gereken bir konu var yardımcı olabilirsen çok sevinirim ben 88 ve 109 da test oldum Anti hiv Kemilüminesans diye bu test nasıldır süreler yeterli mi genel olarak bir belirti yaşamıyorum ama son bir kaç gündür dilimde küçük Afv çıktı diş Eti'mde de küçük beyaz nokta var sigara kullanıyorum. Hiç mevzunu akıldan atamıyorum testleri yapmamış olabilirler diye kuşkulanıyorum test çıktılarında değer var ve uZman laboratuvar sorumlusu imzası var bi fikir verebilirmisin

An
Antihivvv
9 yıl önce Genel Konular

Cevaplar

22 Cevap
#1
ar
arrogant 9 yıl önce

hiv Kemilüminesans molekül ayrımı ve incelemesi konusunda Eliza testinden biraz farklıdır. Ancak tamamen güvenilirdir. Orada bir sorun yok. Ancak test merkezi hakkında bir şey söyleyemem. Zira nasıl olduklarını kim olduklarını bilmem. Öyle rast gele yapacaklarını sanmam. Bu iş ciddi bi iş. Pozitif tanısı konduktan sonra, sağlık bakanlığında kaydınız olur yani bir bildirim gerekir. Çünkü yayma potansiyeliniz vardır. O yüzden öyle test yapmadılar falan gibi bir şey düşünmeyin. Gene de bir devlet veya üniversite hastanesinde yaptırın bunları. Kullanılan yöntem hızlı sonuç vermesinden dolayi tercih edilir. Son derece gelişmiş ve güvenilir testlerdir. Hiv ile ilgili bir durumunuz yok bana göre. Hastanede bir Eliza testi yaptırın negatif çıkacaktır. Aft ve benzeri durumların başka sebepleri vardır. Ağız deformasyonu, sigara, STRES, vb. gibi değişik sebeplerden de meydana gelir. Vücut bağışıklığı düştüğü zaman Aft olur. Bunu stres de etkilemiş olabilir. Kafanıza çok taktığınız için bu durum olmuş da olabilir. Ama son derece gelişmiş testleri olmuşsunuz. Hiv yoktur süreleri de uygundur bana göre. Karbonatlı tuzlu su yaparak ağızda gargara yapın. Aft geçmez ise bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve de akabinde bir cildiye uzmanı görsün sizi. Geçmiş olsun.

#2
An
Antihivvv 9 yıl önce

Hocam testi özel hastanede oldum labaratuvar değildi stres konusunda haklısınız çok fazla takmış durumdayım resmen belirti arıyorum testler konusunda değerler yazdığı için yapılmama durumu olmaz diye düşünüyorum ama açıkçası aklımdan da çıkmıyor düşünmemeye çalışıyorum ama bi garip şu aralar peki tekrar test olmayı önerirmisiniz

#3
mi
misto 9 yıl önce

arrogant kardeş birşey soracağım bu aile sağlığı merkezi ve devlet hastahanesinde yapılan anti hiv elisa testlerinde 1/2 şeklinde bakılıyordur degilmi sadece hiv 1 yada hiv 2 ye bakılma gibi bir durum varmıdır?

#4
ar
arrogant 9 yıl önce

Antihivv 180. Güne kadar bekle. Sonra yaptır. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Negatif ini gör sonra konuyu kapat. ;) sağlıcakla kal...

#5
ar
arrogant 9 yıl önce

Genelde 1 2 beraber bakılır misto. 1 daha önemlidir daha yaygındır. 2 daha çok Afrika bölgesi. Ve hiv 2 nin aids e dönüşmesi daha uzun süre alır. Gene de bunlar kesin ve ayırıcı bilgiler değillerdir. Dolayısı ile 1 2 ye birlikte baktirmada yarar vardır.

#6
An
Antihivvv 9 yıl önce

Abi 180 dedin içine kurt düştü yine Volkan Korten 90 gün için son diyor genel yabancı makaleler 12 hafta son diyor ben belirti aramaktan yoruldum bu noktada önerebileceğiniz bir ilaç varmı kafaya takmaktan çok yoruldum bazen teste tamam diyorum aklımdan çıkaracam diyorum ama şeytana keyf gerek ufak bişey geliyor en başa dönüyorum 180 de olsa kafadan atamayacam gibi

#7
ar
arrogant 9 yıl önce

Anti yazımı anlamamissin. Ben de 90 tamam diyorum. Ama gene de çok ısrar edersen dedim 180 e kadar bekle. Çünkü bu sıralar test önerir misin demişsin. İlla olacaksan 180 bekle dedim. 90. Günden sonra kesinlik yüzde 96, 180. Günden sonra yüzde 99.9 dur. Kaba tabiri ile bu. Bizde bunu uzatmaz ve 90. Günden sonra tamamdır deriz. Kafana takma. Bir psikiyatri uzmanı değilim. Onların alanına girerek ilaç öneremem. Bi uzmana görün. O yardimci olur. Ancak kafana takma. Bi sorunun yok.

#8
mi
misto 9 yıl önce

yani kan vermeye gittiğimizde bunu özellikle belirtmemiz mi gerekirdi onu anlamaya çalışıyorum ben oldum hem aile sağlığı merkezi hemde bir devlet hastehanesinde negatif aldım..anti hiv elisa testi ile hepatitler vs olmak istiyorum dedim tedbir amaçlı oldum...bu testi her yaptırmaya giden uzman degilki kardeşim hiv 1 hiv 2 beraber bakın desin...böyle bir şüphe yaşayana direkt olarak bütün ihtimaller degerlendirilmeli diye düşünüyorum..

#9
An
Antihivvv 9 yıl önce

Hocam teşekkür ederim son bişey daha belirtilerle ilgili ne Zaman endişe etmek gerek ben ufacık şeyde kafayı bozuyorum kedi şeyini görmüş yara sanmış misali gerçi 90 dan sonra kapat demişsin eme evliyim ve çocuk var sıkıntı im ve stresim bu yüzden normalde yaptığım bişey değildi arkadaşın gazına geldim ve korunmadan oldu hiç bir belirti yaşamadım kronik sinüzit var 10. Haftada onu yaşadım o da senede bir kez oluyor bende 2-3 gün sürdü geçti Ateş filanda çok aşırı olmadı son bi yorumla kapatayım güzel söZlerinizi bekliyorum

#10
ar
arrogant 9 yıl önce

Misto tam tahlil yaptırmak her şeye bakılmasını istiyorum demen yeterli. Gerisi uzmanın bilgisine ve ilgisine kalmış.