"ben evlilik icin 15 gun once kan tahlili yaptim hiv pozitif cikti tabi ikinci kez kan verdim ilkinde suphe ikincisinde hiv pozitif dediler ama bende bu belirtilerin hic biri yok kendimi gayet iyi hissediyorum kilo kaybim yok hatta 2 gundur 1.300 gr kilo almışım istahim yerinde sizce gercekten hiv virüsü varmidir bende ? Acil cvp lütfen" Bu arkadaş hic bir belirti yaşamamış ve pozitif almış Kafam öyle bi karisiyorki... Hastalanmamak ANTİKOR OLUŞUMU ile alakalı mi acaba diye düşündürüyor?? Sizce boylemidir?

Cevap ( 6 )

  1. Diego48
    6 yıl önce

    Sen bu işin fikrini çözebilmis degilsin dostum.Zaten antikor olusutugu icin hiv baskilaniyor ve 6 haftadan sonra bu yuzden ASLA BELIRTI GORULMEZ!diyoruz bize inanmiyosunuz.Al iste bu arkadasta bunun canlı örnegi.Hiv 2-6 hafta arasinda insanlarin yuzde 35'inde grip benzeri bi belirti yapar.Bazilari bunu cok siddetli hisseder.Ondan sonra hiv antikorlarla baskilanir.Ama hiv bu antikorlarin direkt kendilerine saldirir.Sonra uzun donemde belirti verir.O da en az 1 yıl falan.Siz takmissiniz belirtiye bosuna zaman kaybi arastirin durun işiniz mi var..

  2. ZamaN1
    6 yıl önce

    İste Diego kardesim aslında konu su mu? Hastalıklarlar veya belirtiler bizde devam ediyor o zman antikor oluşmadığı icin testlerdemi çıkmıyor..6. Haftaya kadar diosunya 12./haftaya kadar devam ediyorsa ya da bazı arkadaşlardan belirti 6 aya kadar devam ediyorsa.. Yani antikor oluşsa o belirti geçecek mi? Oylemi saptanacak antikor ? Benim buranın altını cizdim..

  3. Diego48
    6 yıl önce

    Yav hayir arkadasim lafi neresinden anliyosun ya.SENDE HASTALIK VARSA 90. GÜNE KADAR KESİN TESTTE BULUNUR DIYORUM!hivin belirtisi yoktur testi vardir!Makinelerin antikoru bulamamak gibi bi sanslari yok bu cihazlarin ozgullukleri yuzde 99.99 lan!42. Gunden sonra antihivden 21. Gunden sonra combodan aldiginiz sonuc yuzde 99.99 KESİN!.Tıpta yuzde 100 diye bisey yok zaten!Sen testini gereken zamanda oldun.Ve negatif ciktiysa Belirtiler PSIKOLOJIK YADA BASKA BIR NEDENDEN KAYNAKLANIYOR! ikisinden biri!Ama KESINLIKLE HIV DEGIL!Bunu anlamak bu kadar zor mu anlamiyorum vallahi ya?

  4. ZamaN1
    6 yıl önce

    Yaw güzel kardesim burda kimsenin kavga edecek hali kalmamıştır derdimiz bize yeter bi sakin ol.. Anlatmak istediğimi anlamaya Çalis halen hasta olduğumu iyilesemedigimi acaba antikor üretilemediği için iyilesemedim die düşündüm sadece olay bu.. Derdimiz bize yeter artar.. Burda kavga dövüş küfür e gerek yok.. Zaten başımıza geldiğini düşündüğümüz şeyin acısı yetiyor..

  5. Diego48
    6 yıl önce

    Bak bende diyorum ki sana 21'den sonra combo test olduysan unut yok belirti melirti.6 haftadan sonra olan belirtileri zaten unut belirti olursa yuzde 90 ilk 10 gun sonra basliyo zaten.42 gunden sonra antihiv negatifse yine ciddi bir rahatsizligin yoksa yuzde 95 unut!Bu 3 durumun en az 1'i sende mevcutsa belirti falan arama kendinde.Cunku hastalik varsa bu uc durumda da kanda cıkar zaten!Hiv'in belirtisi yok.Gecenlerde kendin soyledin herkes yasiyo bu belirtileri diye evet herkes yasiyor ama herkes negatif aliyor.Bu da zaten belirtilerin tek nedeninin stres oldugunu kanıtlıyor!

  6. ZamaN1
    6 yıl önce

    Bende belirtiler 3./hafta başlayıp 11. Haftaya kadar devam ediyor.. İshal boğaz iltihabi halsizlik karin şişliği. Kas eklem ağrıları.. 10. Hafta elizalarda negatif 6.7. Haftalarda combolarda negatif.. Ama halen yaşıyorum sıkıntıları.. Birşey var ama ne olduğu belli deil.. Tum hastalıkların testini oldum..

Cevap yazmak için yapınız.