20 gündür devam eden faranjit ve öksürük sebebi?

Arkadaşlar merhaba ben şüpheli ilişkiden yaklaşık 2 hafta sonra 3 gün su gibi ishal oldum daha sonra boynumda kollarımda küçük küçük sivilceler bacaklarda gezen yanmalar daha sonra ise faranjit oldum öksürük boğazda kızarıklık ve kabarcıklar var.. Şüpheli ilişkimden 65 gün civarı geçti ilişkiden 2 hafta sonra ishal olunca ve 1 ay devam edince 21 gün antibiyotik tedavisi oldum ve yine de geçmedi 2 aydır devam ediyor diyebilirim.. 62 veya 63. Gün de şehir hastanesinde elisa oldum negatif geldi.. Pozitif yaşam ve pozitifiz i aradım 45.günden sonra test olduysan belirtilerin için farklı bir hastalık ara diyorlar.. Ben antibiyotiğin antikor oluşumunu geciktirdiğini düşünüyorum fakat bu dernekler öyle birşey yok 20.günde antikor oluşur 45. Günde elisa kesin yakalar diyorlar fakat inanamıyorum çünkü belirtiler inanılmaz. Faranjit ve öksürük te yaklaşık 20 gündür devam ediyor. Sizce ne yapmalıyım teşekkür ederim..

Ko
Korkanadam34
6 ay önce Genel Konular

Cevaplar

13 Cevap
#1
ha
haseluyo 6 ay önce

@korkanadam birader otoimnun hastalık değil otoimnun hastalık için kullanılan bağışıklık baskılayıcı antiviral, hatta bana hsv için antiviral verdiler etkilemez testini dedi bütün doktorlar direk hiv için antiviral etkiler testini ek olarak antikor yoksa antijen vardır 4. Nesil test zaten yakalar belli bir günden sonra.

#2
ha
haseluyo 6 ay önce

@baynimbus kanka dün doktor tpha da negatif dedi ama syphilis total (cihazda çalışılan) diyor direk tpha yazmıyor hangi test bu nasıl öğreneceğim ben bunu, 58. Günde şehir hastanesinde yapılan testte direk tpha yazıyor mesela

#3
Ps
Psmanlk 6 ay önce

Arkadaşlar bana ne bulaşmış olabilir mavi lab sdt20 testi yaptırdım.normal hastanelerde testler yapıldı.chekup yaptırdım senenin başında ama gün geçtikçe daha kötüye gidiyorum.cildimde geçmeyen sırtımda döküntü vardı hala devam ediyor ve şimdide vücudumun her yerinde küçük küçük kümeler halinde sivilceler çıkıyor ve çok kaşınıyor 1 yıl oldu kimseyle birlikte olmadım.kasik ve çene altında lenfler şiş,ağız içinde diş etimde beyaz yara gibi ama kanamayan yerler oluştu vücudumda yağ diye birşey kalmadı bacaklarım gucsuzlesiyor yurudugum mesafeleri zorlanıyorum artık.cildiye,dahiliye,kulakburunbogaz,enfeksiyon birçok doktora gittim hepsi hayatını yaşa diyor birşeyin yok ama ben günden güne gucsuzlesiyorum.yemek yemem yerinde çokta iyi yiyorum ama kilo kaybım devam ediyor.ben geçen sene kilo vermek için spor salonuna yazıldım kilo veremedim ama geçen sene Kasım ayı kadının bana oral yapmasından sonra birseyler oldu ilk ciltte başladı mantar dediler ilaç kullandım geçmedi sonra testler yaptırdım birşey çıkmadı sonra kemerde farkettim zayıflamaya basladim.bu sene Şubat ayı gibi ağız içindeki diş etimde beyazliklar başladı çene ve kaşık lenfleri şişti.daha sonrasında gucsuzlukler başladı yurdugum mesafeleri artık yuruyemiyorum.geceleri çok uyanıyorum ve son olarak ta 3 gündür vücudumda küçük sivilce kümeleri oluştu ve çok kaşınıyor ne yapacam bilemiyorum artık.

#4
ac
acare 6 ay önce

Bende trv ile korunmalı alıcı verici oral ilişkiye girdim ayın dordünde sonraki gün enf doktoruna gittim testler yaptı sifiliz olmuşum sonrasında evde abimden soğuk algınlığı kaptım düzelemiyorum acaba hivmi kaptım diye düşünüyorum ilişki sonrası trv nin iliski öncesi penisimi sildigi ıslak mendille sildim başka bişey olmadı. böyle bulaş varmı bay nimbus kardeşim sinüzit rahatsilgim neden geçmiyor.

#5
ac
acare 6 ay önce

Bay nimbus öpüşme olmadı bu ayın dordünde oldu bir gün sonra gittiğim enf dokturu hivede baktı negatif ondan önceki oral korunmaliydi ikibucuk ay önceydi.ayın dördünde ki prezervatif ile alıcı ve verici korunmalı oral kardeşim.

#6
ac
acare 6 ay önce

Bay nimbus yanlış anladın kardeşim OKB kaygı rahatsızlığı ve bazende panik atak oluyor bende sorum hiv ile ilgili korunmalı oral ilişki ve sonrasında trv nin elinin değdiği ıslak medille penisimi sildim hiv ile ilgili riskim varmı diye sormak istedim.

#7
ac
acare 6 ay önce

Tedaviye devam ediyorum bir iğne kaldı cuma günü vurulcam nimbus.

#8
ac
acare 6 ay önce

Evet yoğun kolonya kokuyordu mendil elindede cinsel bir sıvı görmedim.

#9
Ka
Kaancan 6 ay önce

Baynimbus 6 Aralık'ta elisa testi oldum devlette. İğneyi değiştirmiştir muhakkak. Hemşirenin O esnada değiştirip değiştirmediğini görmedim. 16. Gün HIV duo ultra yaptırsam konuyu kapatabilirmiyim.

#10
Ka
Kaancan 6 ay önce

@bay nimbus