14.gün vidas duo testinin geçerliliği hakkında çok bilgi kirliliği var. Bazıları yetersiz ve tamamen ticari anlamda olduğunu söylüyor, bazılarıda 14.gün yapılan testin daha pozitife döndüğünün görülmediğini söylüyor. Sizin fikriniz nedir? Ya da lab.lar bu konu hakkında ne diyor? Ben 13gün9saat sonra bu testi mavi lab.ta yaptırdım ve negatif aldım. Bu süre yeterlimidir? Cinsel birlikteliğimde 5sn kadar sürdü sadece penisimin baş kısmını sokup çıkarttım hastalık bulaşından korktuğum için. Yani negatif olduğunu düşünüyorum ama sizinde fikirleriniz ve bilginiz önemli benim için. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevap ( 5 )

  1. Sivaslı
    4 yıl önce

    Ben 21. Gun ben sonrasi diyorum ama 11.gunde yakaliyan makina sonucta vidas guvenmelisin tavsiyem 28den sonra gidip tamamen kapatman

  2. ist3434
    4 yıl önce

    Hayır 14 gün yeterli bir süre değil. Tabii ki olduğun test gereksiz demiyorum fakat asla yeterli bir süre değil. Aslında cevap veren Sivaslı doğru söylemiş 28.gün en doğru olanı. Bunun sebebi şu: Bu makine ile alakalı evet ama senin vücudunla da çok alakalı. Vücutta antijenin veya antikorun gözükebilmesi için belirli bir süre geçmesi gerekiyor ve bu her kişide aynı değildir. Mesela ben de antikor 25 günde oluşuyorsa sen de 30 günde olabilir bu makinenin güvenirliliğinden ziyade senin bağışıklık sisteminle alakalı. Fakat birçok cinsel sağlık siteleri 28.gün ve sonrasında yapılan 4.jenerasyon antijen antikor testinin çok yüksek doğruluğunun olduğunu sadece çok çok az kişinin 42 gün ve sonrasına uzadığını belirtmiş. Kısaca eğer tekrar test yapacak olursan mutlaka 28.günde olmanı tavsiye ederim veya sivaslının yazdığı gibi 21 ve sonrası.

  3. Brad11
    4 yıl önce

    İst3434, kullanılan cihazın alanında bir numara olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. Eğer vücut en ufak bi antijen ürettiyse bunu %98 oranında yakalayacağı çoğu kişi tarafından biliyor. İnsanların çoğunda antijen 10.gün ve sonrasında oluşuyor. Örnek veriyorum 10.gün 5 se 28.gün 500. Ve bu cihaz %98 oranında başarılı. 14. Gün alınan negatif sonucun insanlara en azından bir yol göstereceğini düşünüyorum. Mavi lab. daha önce 14.gün alınan negatif sonucun ileri ki dönemlerde pozitife dönmesi durumuyla hiç karşılaşmadığını söylüyor. Ki yıllardır bu işin içindeler, binlerce kişiye test yapılar ve işlerinde oldukça iyiler. Ben zaten bu teste güvenip bu konuyu kapatmayacağım, 28. Gün tekrarlayacağım ama en azından bana bi yol gösterdi ve içim birazda olsa rahatladı. Fikirleriniz ve düşünceleriniz benim için önemli, eminim buraya üye olan insanların hepsi derin bi araştırma içerisinde.

  4. ist3434
    4 yıl önce

    Elbette istediğin yerde yaptırıp istediğin kişilere güvenmekte özgürsün. Ben de mavi laboratuvarda zamanında çok test oldum. Ben sadece bilgim dahilinde yardımcı olmak adına yazdım. Keşke ilk günden itibaren virüsü direkt gören bir cihaz - test olsa da kimse bu kadar stres yapmasa. Umarım negatif gelir ve hayırlısıyla bunu atlatırsın. :)

  5. Brad11
    4 yıl önce

    Teşekkür ederim yardımın için. İnşallah burada ki herkes negatif alır. Belki de böyle olması daha iyi oldu, aklımızı başımıza aldık. Ders oldu. Eğer sıkıntısız atlatırsam şu süreci birdaha asla böyle birşey yapmıycam mesela. Böyle bişey yaşamasaydım devam edicektim. Allah herkesin yardımcısı olsun :)

Cevap yazmak için yapınız.