EVET ARKADAŞLAR BAŞLIKTANDA ANLAYACAĞINIZ GİBİ PEP TEDAVİSİNE BAŞLADIM. HAFTASONU OLDUGU İÇİN DOKTORA DANIŞAMADIM BENDE İNSTAGRAM ÜZERİNDEN POZİTİF YAŞAM DERNEĞİ İLE İLETİŞİME GEÇTİM. BANA HEMEN PEP TEDAVİSİNE BAŞLA DEDİLER. ÖNERDİKLERİ İLAÇLAR TRUVADA İLE TİVİCAY ADLI İLACI YA BİRLİKTE AL YADA GENVOYA ADLI İLACI ALMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER 30 GÜN BOYUNCA. FİYAT BİLGİSİDE VEREYİM TRUVADA 1100 TL TİVİCAY 2045 TL GENVOYA 2864 TL. PAZARLIK ETMEMİ SÖYLEDİLER BENDE ECZACIYA DURUMU ANLATTIM GENVOYA ALDIM 1700 TL YE KADAR DÜŞTÜLER SAĞOLSUNLAR. ŞİMDİ 30 GÜN BU İLACI KULLANACAĞIM AMA 28. GÜNÜNDE P24 ANTİJEN&ANTİKORA BAKTIRACAĞIM KESİNLİKLE. BİRAZ OLSUN STRESLERİM AZALDI GİBİ SİZ SİZ OLUN KORUNUN ARKADAŞLAR 5 LİRALIK PREZERVATİF TAKMAZSANIZ HEM SAĞLIĞINIZ HEM PARANIZ GİDİYOR. İLACI KULLANIRKENDE YAN ETKİ VS BİŞEY YAŞARSAM SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM YİNE. HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM. SORUSU OLAN VARSA CEVAPLAYABİLİRİM

Cevap ( 12 )

  1. İlk belirtileri nasıl başladı sizde

  2. Sivaslı
    4 yıl önce

    Gecmis olsun dostum yardimlutfen adam korktugu icin onlem almis sanirim iliskiye girdiginiz kisi kesin hivmiydi?

  3. adanalibirbey01
    4 yıl önce

    kardeşim belirti falan yok bi anlık cahillikle korunmasız travesti ile ilişkiye girdim. sonradan şüpheyle yaşayacağıma test günlerini bekleyene kadar kafayı yememek için ilk 72 saat için uygulanan pep tedavisini kullanmak istedim. karşı tarafın hiv olup olmadıgını bilmiyorum sadece şüphe. ne demişler şüphe öldürür o yüzden sivaslının dediği gibi önlem aldım.

  4. Sivaslı
    4 yıl önce

    İyi yapmissin suphe bizi 7 ayda bitirdi kardesim..

  5. adanalibirbey01
    4 yıl önce

    Allah kimseye yaşatmasın , yaşayanlara da bi an önce sağlık sıhhat versin umarım kökten çözümü bulunur.

  6. Şifacı55
    4 yıl önce

    Adanalıbirbey01 sana pep olmanı dün yazan bendim zaten geçmiş olsun ha travesti ha gay en çok hiv taşıyıcı kişiler dikkat edin anlık zevk uğruna hayatlar kararıyor....

  7. Supheliizmir
    4 yıl önce

    Arkadaslar bu pep tedavisiyle ilgili merak ettigim bir sey var bunu test suresini etkiliyor mu? Bir de bu ilacin yada ilaclarin etkisi varsayalim iliskiye girdigin kisi hiv sana bulas olmasi durumunda etkisi yuzde kac?

  8. Hatam
    4 yıl önce

    Sadece Truvada Kullanman yeterli ben 1000 TL aldım saatini kaçırma ilacı tok yada aç karnına Alman konusunda ne dediler

  9. adanalibirbey01
    4 yıl önce

    @hatam tok karnına alacaksın bol su ve gıda ile ilacı içeden önce kalsiyum ve vitamin içeren şeyler yemiceksin

  10. Balkania
    4 yıl önce

    geçmiş olsun

  11. Nyx
    4 yıl önce

    Vallahi simdi bise dicem korkuyorum tepkinizden Ama yinede yazicam. okudugum her yerde PPE ninde 3lü tedavi oldugu yaziyo tipki VIH pozitiflerin antiviral tedavileri gibi yaziyo. Ki mantikli zaten, VIH pozitifler 3 lu tedavi alirken, acil durumda virusden korunmali icin tam o ilk birinci ayda neden sadece truvada alinsin? (truvada iki molekul var) Bisey mérak ettim devlet karsilamiyomu acil tedaviyi?

  12. Nyx
    4 yıl önce

    Supheliizmirli ; sordugun sorunun cevabi zormus, Ama cogu yerde %80 virusden korunulabilindigi yaziyo. Geri kalan %20 likte tam olarak VIH pozitif de degil. Insanlari takip etmek zormus o dönem, yada Yan etki sebebiyle birakiyorlarmis. Yada ilk négatif test d'en sonra birdaha test olmaya gelmedikleri icin (3 . Ay ce 6 ay) kesin bir sonuc olarak yazilamiyomus arastirmalarda . Ama bu tedavi bilimsel olarak VIH dan korunmanin tek yolu hernekadar arastirmalar %100 demesede. (%80 bile cok yuksek bir umit bence). Herne olursa olsun alinmali!!

Cevap yazmak için yapınız.