Merhaba , yaklaşık bir yıl önce burda yaşadığım olayları o zaman sizlerle paylaştım. İnanılmaz derece de stres yaşadım. Burda ki birçok insanın yaşadığı korkuları. Test zamanı geldiğinde test yaptırıp negatif sonuç aldım çok şükür . Bu süre de psikolojik destek aldım. Doktorum bana eğer sonucun negatif gelse bile bir süre sonra bunu tekrar yaşayacaksın dedi. Evet gerçekten durum bu oldu zaman zaman bu fobiyi tekrar yaşamaya başladım. Size tavsiyem gerçekten test sürenizi tamamlayıp güzel sonuç alıp bu fobiyi yaşamaya devam ediyorsanız psikolojik destek almanızı öneririm. Bu stres ve kaygıyla başa çıkılamıyor. Şunu da farkettimki bazı arkadaşlar inanılmaz Bilgi sahibi okumuş öğrenmiş Ve insanlara çok güzel bilgiler veriyor(özellikle @babun)helal diyorum. İnanın bazı hastaneler de doktorlar bile bu kadar Bilgi vermiyorlar.detaya girmiyorlar. Tekrar bu fobi konusuna gelirsek bunu yaşamak ve gün içerisin de aklınıza her geldiğin de yaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum. Ben bu sürede panik atak bile geçirdim. Hayattan bezdim o süre zarfında. Psikolojik olarak bu sürede her belirtiyi yaşadım vücudumda ve sonuç sonrası anladımki doktorumun sayesinde beynimin bana oynadığı bir oyundu. Size tavsiyem testi olmanız gereken sürede olduysanız ve sonuç negatif geldiyse konuyu kapatın ve bu konularda daha özenli dikkatli davranın. Test süresine kadar Ve test sonucunuz negatif geldiyse hayatı kendinize zindan etmeyin.

Cevap ( 8 )

  1. Blue_man
    4 yıl önce

    Teşekkür ederim. Yani çoğunun yaşadığı hıv belirtileri ama hepsi tamamen psikolojikmiş. Gece terlemeleri vücudumda çıkan en ufak sivilceyi bile bu olaya bağlamam vs. ama hepsi stres kaynaklıymış. Bir çoğumuz yaşadığımız stresten bu belirtileri yaşıyoruz. O yüzden test süresine kadar sabırlı olmayı bilmek öğrenmek gerekiyor.

  2. Babun
    4 yıl önce

    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Süreci atlatmana çok sevindim. İnşallah buradaki diğer tüm arkadaşlarda atlatır ve bir an önce rahatlarlar. Bilgi konusunda teveccühüne teşekkür ediyorum. Doğru stresten dolayı çok okudum ama bu beni daha strese soktu. Detaylarını arkadaşlarıma fobi oluşturmamak adına yazmayayım. Şimdi sürecim dolana kadar bildiğim konular olursa buradaki arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir süre daha destek olacağım. Bende @Lujo ve @Sivaslının bilgi dolu paylaşımlarını okuyorum. Tekrar geçmiş olsun.

  3. Blue_man
    4 yıl önce

    Teşekkürler Babun. Evet burda ki arkadaşlar da süreci atlatır ve hayatları normal seyrinde devam eder rahatlarlar. Çok okumak da aslında kafa karıştırıyor bu konularda. Farklı hocaların farklı makaleleri var bu konularda. Bu fobi başa bela yorumun da dikkat ettim sende negatif gelmişsin ama bu fobin devam ediyor. Bu kadar Bilgi sahibisin bence sende çok stres yapma. Benim olayım bambaşkaydı yalancı pozitif durumu. Çok şükür sonucum iyi geldi. Temennim burdaki Herkesin sonucunun iyi gelmesi . Burada Destek olmaya çalışan herkese teşekkürler.

  4. Blue_man
    4 yıl önce

    Pcr testi süresi hakkında çok Bilgi sahibi değilim bu yüzden bu konuda bir yorum yapamam.

  5. Sivaslı
    4 yıl önce

    6 ay oldu 22 32 50 64 77 80 100 6 ayda kendi meslegimden enfeksiyon doktorluguna yatay gecis yapacak kadar okudum ama ben bile kanullenemiyorum ! Bu fobi baska fobi ne yukseklik Korkusu nede karanlik korkusu bu bela illet bi fobi poz arkadaslardan beter halimiz arastirdikca batiyorsun !!!

  6. Blue_man
    4 yıl önce

    Haklısın bu fobi beter. Bence konuyu kapatmalısın bu kadar test negatif gelmiş. 90 dan sonra negatif aldıysan bence daha da uzatmamalısın. Bu sonuçlara rağmen fobin devam ediyorsa destek al bu konuda sana önerim @Sivaslı

  7. Sivaslı
    4 yıl önce

    135te gittim doktor ogrencilerinin onumde kovdu bendeki belirtu burun akintisi hapsuruk geniz akintisi gecmeyen faranjit tek bir test ile bitiricem fakat cesaret edemiyorum cesaretimi topladigimda kurtulucam.

  8. Blue_man
    4 yıl önce

    Bence boşuna zaman harcama ve bu konuyu kapat gitsin. Ferah ol 90 dan sonra negatif geldiysen. Dedikleri gibi sende okumuşsundur dünya sağlık örgütünün 90 dan sonraki yorumunu

Cevap yazmak için yapınız.