Lenf Sorunu

Arkadaşlar merhaba. Eskilerden olanlar varsa beni tanırlar. Yaklaşık 10 aydır içine düştüğüm bataklıktan tam çıktım derken bedenimde oluşan farkliliklar ve oluşturdukları psikolojik sorunlar peşimi bırakmıyor. 2019 temmuz sonunda temas oldu ve hayatımın en büyük pişmanlığını yaşadım. Hem maddi hem manevi birçok sorun yaşadım. Tam atlattım derken boynumdaki ikinci lenf nodunu yakaladım. Yaklaşık 5 aydır sol bademcigimin üstünde 27*13 boyutunda reaktif lenf var. Ve boyutunda hiçbir değişiklik olmadı. Bir hafta önce ise boynumun sağında diplere doğru nohuttan biraz küçük şişlik farkettim. İşin güzel tarafı lenflerde herhangi bir ağrı yada sızı yok. İşin korkunç tarafı ise herhangi bir rahatsızlığım yada diş problemim olmadan öylece duran lenflerin varlığı. Ve sağ kasığımda bacağın birleştiği yerde arada sızlayan ve dokununca hareket eden kas gibi bişey var. Sol ayak basparmagimda mantar ve yaklaşık 2 aydır göğsümün kıllı yerinde deride karartı oluştu hemen altinda ise deri mantarına benzer küçük kabartili kızarıklık var ve göğsüm her gece kaşınıyor. 47. Gün ile 144. Gün arasında 10 test yaptırdım. 72 Diyarbakır eğitim araştırma ve son test 144. gün dijle Memorial hiv1/2+p24 antijeni. Şimdi benim testlerinin süreleri oldukça iyi ve bunun farkındayım. Paşa Göktaş, şafak kaya, mücahit yemisen gibi birçok doktorda bana kapat dedi fakat şu sessiz dönemde oluşan tek belirti lenflerin varlığı olduğunu biliyorum. Şimdi gidip kart test bile yaptırmaya korkuyorum. Konu benim için kapandı biliyorum ama psikolojim ve elimi attigimda hissettiğim lenfler buna izin vermiyor. Şimdi siz diyeceksiniz ki git lenfleri araştır gerekirse biyopsi yaptır. Ama bişey çıkacak diye korkudan gidemiyorum. Yaşadığım durumları yaşayan yada bunlarla ilgili doktorlardan bilgi alan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

sıradanbiri2
5 yıl önce Genel Konular

Cevaplar

16 Cevap
#1
er
erayfobi 5 yıl önce

kanka ben de eskilerdenim bayaadır girmiyordum yazmıyordum. Senin mesajı görünce yazayım dedim. Lenf olabilir eline gelir bu normaldir nohut büyüklüğü de normal kabul edilebilir. Biyopsi yapmayabilirler bile. Git bi ultrason çektir check upa gir rahatla. Ultrason ile bakarlar zaten büyüklüğü alarm verici çıkmazsa ve reaktif çıkmazsa sorun yok. O kadar kurcalasan herkeste çıkar bunlar sonuçta tıkanıyor vs. Belki de lenf bile olmayabilir tiroid vs de yağ bezeleri yaparmış. Bende de var check up oldum baktılar sıkıntı yok. Yaptır unut. Hiv zaten yok kanka. Yapma bunu kendine

#2
Hy
Hymenoptera 5 yıl önce

@sıradanbiri o kadar zamandır araştıyorsun bu konuları da 45. Gün ve sonrasının kesin olduğunu ve hiv in belirtisinin değil testinin olduğunu öğrenemedin mi bu vakte kadar ?

#3
sıradanbiri2 5 yıl önce

@erayfobi merhaba. Sitenin eski yazılarından tanıdım seni. Yazmana sevindim. Ultrason cektirmistim aralık ayında 27*13 reaktif lenf bezi saptandı. Doktorda lenf olduğunu söyledi. Şikayetlerim bitmezse Yazın sonuna doğru İstanbul'a gidip check up yptirmayi düşünüyorum.

#4
sıradanbiri2 5 yıl önce

@hymenoptera inanki çok haklısın kardeşim ancak o kadar araştırdık ki saçma sapan bilgileride okuduk ve beynimizin bir yerinde yer edindiler. Yok antikor gecikmesi, yok antijen antikorun aynı seviyede olduğundan ölçülememesi yok inmeyen lenflerin gizli hive sebep olması vs. Aslında herşeyin farkındayız ancak beynimiz bize oyun oynuyor. Neyse şimdilik kapatıyorum konuyu ve güzelce bı sağlık kontrolünden geçtikten sonra sonsuza kadar kapatıp evlenicem inşallah:)))

#5
Hy
Hymenoptera 5 yıl önce

Antijenle antikorun aynı seviye ye gelme mevzusunu şehir efsanesi olduğunu söyler Dr.Handsfield ve dr.Hook. Antijen yoksa antikor antikor yoksa antijen mutlaka vardır. 45. Günden sonra öyle bir durum risk Yok %100 kesin derler aynı zamanda da. Bir bildikleri var ki öyle söylüyorlar bence.

#6
Ma
Mahmutfobi 5 yıl önce

Siradanbiri kardeşim merhaba seni görünce bı yanım üzüldü bı yanım sevindi. Aynı zamanların fobikleriyiz galiba. Bende belirti vs kalmadı ama ilk 3 ay yaşadıklarım hayatımda daha önce yasamadigim olaylar olduğu için kafamı halaen kurcaliyor ve ara ara buraya bakıyorum. Alışkanlık oldu sanirim. 43 günden 165 güne 7 testim var benimde. 6 ay diye hep direten doktorlarım bile kapat dedi konuyu. Ama ben %100 kapatmış değilim. Neden 180 de olmadım da 165 te oldum falan filan saçma sapan şeyler. Allah yardımcımız olsun. 10 aydır kafayı yedik

#7
Ha
Handsfield 5 yıl önce

@Mahmutfobi kardeşim bu kadar düşüneceğine hala bu sitede takılıp kendine eziyet edeceğine gitsene bi psikoloğa yada psikiyatriste ilaç tedavisi veya psikoterapi başlasın sana aşılmayacak birşey değil, utanılacak birşey değil sonuçta.

#8
sıradanbiri2 5 yıl önce

@mahmutfobi kardeşim merhaba. Çok sevindim yazmana :)) sen kapat konuyu kardeşim. Aslında bende kapattım ama şu inmeyen lenflerim canımı sıkıyor. Ayrıca işin güzel tarafi ben temastan sonra bir kere bile hasta olmadım. Çok saglikliyim. Bu arada askerede gittim kışın ortasında 20 gün kaldım burnum bile akmadi. Normalde bademciklerim soğuk su içsem bile şişerdi ama temas olduktan sonra nezle bile olmadım.

#9
Ma
Mahmutfobi 5 yıl önce

Çok şükür kardeşim benim bende sevindim. Bende sigarayı ve alkolü bıraktım 10 ayda 9 kilo aldım :) bu arada o lenf menf senin normalde hiç umrunda olmazdı hatta belkide lenf nedir onu bile bilmezdinn ben bilmiyordum mesela :) her zaman olan şeylerdir aslında yani demek istediğim. Çok dikkat ettigin için gözüne carpti ve doktora gittin çıkarttın belkide hepimizde vardır bı yerlerde :) Allah büyük umarım bize yaşattığı bu dönem bir sinavdi.

#10
sıradanbiri2 5 yıl önce

Haklısın kardeşim belki önceden de sisiyordu biz farketmeden. İşte işin boku burda çıktı. Lenfin yada diğer belirtilerin ne demek olduğunu önceden bildeydik belki böyle olmazdık :))) Allah sonumuzu hayreylesin