PEP vs kullanmaya gerek olur mu?

dertsahibi

Merhaba, Cumartesi gecesi bir ilişkim oldu.ilişki anal yolla gerçekleşti ve ben verici konumundaydım. İlişki sırasında korundum ve boşalma olduktan sonra meni prezervatifsiz içinde duruyordu ve gözle görülen herhangi bir patlak, yırtık veya akıntı yoktu. (Sonra detaylı kontrol ettiğimde de herhangi bir sorun gözlemlemedim) aynı zamanda korunmasız oral ilişki oldu ben yine verici konumundaydım ve herhangi bir kan vs gözlemlemedim. PYD aradığımda riskin çok düşük olduğunu belirtti ama çok şüpheye düştüm acaba doktora gidip PEP vs kullanmaya gerek olur mu? Konuyu kapatmalı mıyım? Yardımlarınız için teşekkürler.

Cevaplar

Çok teşekkürler, korunmalı olduğum için anal ilişki kısmını eliyoruz di mi? Sabahtan özel bir hastanede enfeksiyon bölümüne randevu aldım, doktorun yorumlarına göre hareket edeceğim.

dertsahibi

Tekrardan çok teşekkürler detaylı açıklamalar için maalesef biraz takıntılı bir yapım olduğu için bu olayı da kafama taktım. Yazıları okudum aslında çok net her şey ancak belirttiğin gibi test sonucu görmeden insan rahatlayamıyor. Buraya yazma sebebim en azından zaman varken alınabilecek bir önlem varsa onları almaktı.

dertsahibi

Evet korunmadan (anal ve vajinal) hiçbir ilişkiye girmiyorum. HPV olma ihtimali olabilir, tekrar çok teşekkür ederim yorumların için, iyi akşamlar.

dertsahibi

Homo arkadaşlar mutlaka kondom kullanmalı en tehlikeli ilişki. Bu bir gerçek. Heterolarda keza kullanmalı ama anal yolla bulaşı oranı daha yüksek. Kadınlarada genellikle biseksüellerden geçiyor. Korunun!

royalpisman2

arkadaşlar lütfen yardımcı olun, pep ilacını eczaneden reçetesiz satın alabilir miyim?

Paronayak
Cevap yaz Üye Ol Soru Sor Arama Yap