Hpv Varsa Tehlikeden Korunmak İçin Neler Yapılmalı

Melih0

Merhaba millet hpvden şüpheleniyorumda biraz vücudumda varmı yokmu bilmiyorum . Ve biliyorsunuzki hpv bazen kansere neden oluyor ama kanserde erken evrelerde işi kurtarma şansımızda olabiliyor tabi. Vücudumda riskli hpv varsa bile kendimi güvence altında tutmak için neler yapmalıyım nerelere başvurmalıyım sizce ?

Cevaplar

Lütfen cevap verebilecek yokmu.

Melih0

Hpv varsa vardır dostum. Testleri çok zor ve net değil. Hpv kanser türleri çok az ve kanser yapma istimali %1 civarı. Yine de tedbiri elden bırakmamak adına bir üroloğa görünmek doğru olandır.

Nanelimon

Erkeklerde milyonda 1 kansere çeviriyor o bayanlara tehlikeli bayanlarda kanser çok çeviriyor erkekler 3 sene sonra hpv vucuddan atıyor

Pesimist

Tamamdır sağolun cinsel ilişkiden sonra boğazımda tuhaf değişiklikler olduda hpv şüphem oldu bu yüzden olabilme ihtimaline karşı önlemimi alayım dedim. Devlet hastanesindeki testleri oldum negatif geldi ama başka testlerde yaptırmam gerekli sanırım. Tükürük bezim sert biraz ,lenf bezim şişkin ,kulağım tam duymuyor ve boğazımda tuhaf bir görüntü var ne yapacağımı bilmiyorum doktor faranjit dedi ama 4 aydır aynı şekilde boğazım. Sizce başka ne olabilir bu fikriniz varmı.

Melih0
Cevap yaz | Soru Sor