Belirtiler

bıldırcın

Merhaba arkadaşlar, Herkes gibi fobiklik seviyem yüksek benimde, ilk sorumu soracağım sonra pazartesi şehir değiştirip test olacağım. Ondan sonra 8 senelik macera mı anlatacağım. Bir türlü buraya üye olamıyordum, yaşadığım stresi azatlsın diye üye oldum. Arkdaşlar 12 temmuz 2023 de ürolojide kan verdim. Kardeşim yanımdaydı, kardeşime hemşire hasta yakını buraya gelmesin dedi. Tam o sırada masanın üzerinde iğnenin ucunu açık gördüm. Kan alınan vakumlu iğne ucu açıktı. Benim kafa senoryaları geri döndü. Benden önceki kişide kullandı felan. Tam olaydan 2 hafta sonra soğuk algınlığı geçirdim. ağustos 15 den beri midem bulanıyor. ağustos 30 da tekrar grip oldum. 23 Eylülde çok fena oldum bulantım kusmaya dönüştü. Şuan bile midem bulanıyor karın ağrım bi türlü geçmiyor. Strese bağlamaya çalışıyorum. Vakumlu iğneler tek kullanımlık diyorlar başka hemşireye sordum tekrar kullanılabilir dedi. Stres diyorum kendimi ovutuyorum. Bugün kusmam geliyor. Çok fena ishal oldum. Gücümü zar zor toparladım üye oldum. Başka şehire gidip test vercem. Kararımı anca böyle verdim.

Cevaplar

Tekrar kullanılabilir diyen hemşireyi sağlık bakanlığına şikayette bulun. İğneler tek kullanımlık olmak zorundadır. İnşallah negatif alacaksın sadece kötü bir tesadüf olduğunu düşünüyorum.

Birumut12

İğne tekrar kullanılır mı şaka mı yapıyor . Milletin sağlığıyla böyle oynayan ruh hastası tipleri sağlık bakanlığına şikayet etmek vatandaşlık görevidir. Sağlıkta şaka olmaz. Keşke o an sorsaymışsın ama insanın basireti bağlanıyor. İnşallah negatif alırsın birde salgın var bu aralar ben de aynı şekilde grip ve mide sorunları yaygın olan bir dönem geçirdim.

Birumut12

Basiretim aslında o iğneyi dememekle bağlandı yada ucu niye açık evet aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Tamda akut dönemde hastalanmam ve hala hastalığın sürmesi. Yok bu başka hemşireye sorduğumda tek kullanmaya imkan var mı. Yani tekrar kan alınabilir mi, o denilen tek kullanımlıktan, bilerek yapmak istese olabilir. Çünkü benim amaç kan pıhtılaşması olsa tekrar kan alınmaz. Yoksa tek kullanımlık direk atılıyor. Basiretim bağlandı resmen kardeşim intörn doktor o yanımdaydı. Ona gelme dedi buraya kardeşimde bağırdı sen nasıl böyle şey dersin iğne ucu açık kapaksız masadaydı. o hengamede değiş diyemedim erkekti hemşire, Kardeşim diyor öyle şey olmaz. Ama milyondan bir ihtimal ama ihtimal olunca insanlara da güvenilmiyor bu zamanda haberlerde görüyoruz. Bulunduğum şehirde de test olamıyorum. Poz durumu olsa bütün il öğrenir.

bıldırcın

@bıldırcın inşallah negatif alırsın kardeşim. Bence kötü bir tesadüf olmuş seninki inşallah öyledir. Süren iyi gibi ben de yarın olacağım 21.gün en azından fikir verir.

Birumut12

Yaşadığım kötü tesadüf diye umut ediyorum. İptal ettim randevuyu şu dönem iş dönemi kötü birşey gelse toprlayamam kendimi başka zaman test olcam. Evlilik olana kadar test olmuyacam. Kronik stres oluştu artık çözümü çok zor en iyisi psikolog, Her ihtimali düşünmek çok zor bu hayatta, benimki daha çok Hıv fobi, Kanser olmaktan korkuyorum. İleri derece okb yapabilir.

bıldırcın

@bıldırcın ben de aynısı aslında bu hiv anksiyetesi ben psikoloji öğrencisiyim ama ben de bu anksiyete ile 3 yıldır mücadale ediyorum. Bence içini rahatlamak için bir test ol en azından şüpheyle yaşamazsın. Ama belli bir noktada bunun önüne geçmek gerekiyor ileri evrelerde biriyle temastan sonra bile grip olsak gene aklımıza kaygı verici düşünceler gelecektir. Ben de terapi aldım 1 sene ama pek yol almadım. Sanırım güvenmeyi öğrenmek gerekiyor artık. İlerde evlensek grip olsak bu sefer eşimizden şüphe edeceğiz bunun sonu yok. Hayata güvenmek şart.

Birumut12

Evet bunun sonu yok, Ama işte öyle bir durum ki poz da gelebilir milyon bir ihtimal seni bulsa diyorsun. Test olmaktan vazgeçtim. İş hayatım biter. Kendimi toparlıyamam. İnsan oğlu her şeye alışıyor. Bana vakit lazım. Bunun için gelecek yaza kaldı benim test işi zaten seneye evlenmeyi düşünüyordum. Kitlenmiş durumdayım. İş hayatım için kararsızlık daha iyi bilsem negatif yarın koşa koşa giderim.

bıldırcın

Tekrar kullanılabilirler ama bu sadece iğneyi kullanan kişi için geçerli. Hemşire bunu söylemek istemiş

Olmasaydı

Arkadaşlar yarın teste gideceğim gözüme uyku girmiyor oral alıcı ağızıma cinsel sıvısı vs temas etmedi. Üstüme boşaldı dediğim gibi hiçbir açık yaram yoktu sıkılmış sivilcem vardı sadece. Etlerimi yoluyorum birde tırnaklarımdan o kadar ama elime her hangi bir şey gelmemişti sadece göbek kısmıma geldi göbek deliğinden bulaşır mı

Birumut12

Göbek deliği ve göğüs ucu aklıma hiç gelmemişti hayat cidden bitti şu an . 10 gün sonra grip olmam falan tesadüf değildi kesin.

Birumut12

Lütfen sakin ol. Bende bugün test olacağım ak mı kara mı belli olacak çok korkuyorum. İnşallah ikimizde güzel sonuçlarla geliriz buraya

Olmasaydı

Arkadaşlar selam test verdim 21.gün combo bilgi verir diye biliyorum. 28 den sonra kesin zaten 30 da tekrar olacağım ama bu doktorlar sinir bozuyor enfeksiyon testi istedik bir havalar sanarsın şarbonuz amk

Birumut12

Bu 2 ayda 2 kez grip olmam mide bulantısı, kusma ve ishal beni bitiriyor. Yaz vakti grip olmam. İlk gribin tamda 2. Haftaya denk gelmesi. Böyle saçma olaydan hemşirenin dikkatsizliği yada bilerek yapması düşüncesi aklımdan gitmiyor.

bıldırcın
Cevap yaz | Soru Sor