Ameliyatta kullanılan enjektör ve cerrahi aletlerden hıv bulaşma olasılığı

furkan1907

Merhaba 2014 yılında solunum sukıntımdan dolayı burun ameliyatı geçirdim.Ameliyattan 6 ila 9 ay sonra dil uyuşması ağızda ve dilde aft geçmeyen kronik ishal veya kabızlık el ve ayakta uyuşma unutkanlık kafa karışıklığı saç dökülmesi kepeklenme vücutta ve yüzde kırmızı lekeler deri döküntüleri tırnakta sararma şekil değişikliği kronik halsizlik ve yorgunluk sürekli uyuma isteği lenf bezinde şişkinlik,kas güçsüzlüğü serebral palsi hastasıyım ama yürüyebiliyorum ama şimdi yürümem daha kötü çleşti eklem ve kas ağrıları kaşıntı mevcut Dahiliyeye gittiğimde wbc değerinin yüksek çıktığını d vitamini eksikliğinin olduğunu söyledi.Tekrar test yapıldığında wbc değerim normal çıktı.Benim sorum ameliyatta kullanılan enjektör veya cerrahi aletlerden hıv vürüsü bulaşma ihtimali nedir. Tabi ki gerekli önlemler alınır ama yine de sormak istedim

Cevaplar

Boşa evham.Yaşadığın belirtilerin hivle alakası yok. Ameliyattan da hiv bulaşma ihtimali yok bile. Niye diye sorarsan o aletler daha önce uygun koşullarda dezenfekte ve sterilize ediliyor. Hala hiv olduğunu düşünüyorsan profesyonel psikiyatrist yardımı alabilirsin.

Alpha Wolf

Şöyle söyleyeyim böyle bir durumda hiv kapma olasılığın neredeyse 10000000/1 oda hiv pozitif biri senden yaklaşık on dakika önce aynı aletlerle ameliyat olucak ve hemen ardından aletler steril edilmeyecek ve sen ameliyata girecen arkadaşlar gerçekten bu kadar hayal gücünüz geniş olmasın sağlıklı günler dilerim.

Midas
Cevap yaz | Soru Sor