3 ay alkol p24 antijeni

bobydong123415

Bi şey gördüm alkol 3 ay diye verilen süreyi etkilermi böyle önceki gün içmek filan değilde ay da 1 kere filan alkol almak 3 ay verilen süreyi uzatırmı? Ayrıca p24 antijeni bütün hiv 1 in alt türlerinde bulunurmu? hiv in hücre cekirdeginin içine saklanıp p24 çıkmaması diye bir durum varmi ? İyi günler

Cevaplar

Kesinlikle mümkün değil. Alkol, antibiyotik, kortizon gibi hiçbir ürün p24 antijenini etkilemez ve hiv çoğalmasını durduramaz. Neler etkiler: 1 - Romatizma ilaçları, 2- Kanser tedavisi ilaçları, radyoterapi ve kemoterapi, 3 - Kişide bulunan bağışıklık sistemi sorunları yani otoimmün direnç hastalıkları (sende olsaydı emin ol bilirdin) 4 - PEP, PrEP tedavisi almak p24 oluşumunu etkiler. Bunun dışında dediğin gibi alkol etkileseydi demekki alkol hiv hücre oluşumunu engelliyor olurdu ve hiv tedavisi için ilaç değil her akşam 2 tek için derdi doktorlar. Hiv öyle hücreye saklanıp plan kurup sonra aman hadi ortaya çıkayım diyen akıllı bir virüs değil. Tek bantlı ilkel bir retro virüs. Ayrıca P24 antijeni Hİv1'in tüm alt gruplarında bulunur. Hiv2 ise çapraz reaksiyonla p24 bandının pozitif olmasına neden olurki bununla ilgili 2015 tarihli Fransada güzel bir çalışma var. Türkiye de ise 1995'den bu yana toplamda 3 hiv2 vakası görüldü. Vakaları açmıyorum kafalar boşuna karışmasın.

Babun

Eger hücrede kalip saklanma özelligi olmasaydi HIV tedavisi coktan bulunurdu ki 3li haplar zaten virusu yok ediyolar Babun. Mesela, ilk bulasida PEP ve PrEP tedavileri (ki bu haplar diger hiv Pozitiflerede veriliyo) vucuttaki virusu kirmakla görevliler amac, virusun lymphocyte hucrelerine ulasmadan yok edilmesi. Yada HIV pozitif plan biri viral charge i cok aza düsüyo sadece hücrenin icindekileri buluyo testler (sanirim). HIV, hucrede devamli uretiyo ama tedavi baslarsa uretme duruyo bu tedavi durdugundada uretme yeniden basliyo. Sanirim yeni arastirmalar var, amaclari bu hiv nin saklandigi hucreleri yenilemek.

Nyx

Ve okudugum kadariyla, HIV her bagisiklik sistemi hücrelerine girmiyormus. Sadece bagzilarina ve girerken de iz birakiyor olmasi, ileride o hucreleri bulup yok edebilmek yada sadece o hucreleri yenilemek gibi fikirler ortaya cikartmis. Felan filan

Nyx

@Nyx Maksadın bana ders mi vermek? Arkadaşın sorusuna cevap ver bana ders vermeye çalışma. Yazdığımda bir hatamı var anlamadım. Bana neden PEP, PrEP tedavisini anlatıyorsun? Ayrıca senin öğrenmeni isterim viral yük kanda ölçülüyor hücrede değil. Demek istediğin şey sanırım rezervler. Hiv vücuda girince rezervlere yerleşiyor. Rezervlerin neresi olduğu tamamen bilinmiyor. Klinik çalışmalar virüsün omurilik sıvısı, lenf bezleri gibi yerlerde olduğunu gösteriyor. Kanın lineer olarak geçemediği yerlerde (kan beyin bariyeri gibi) rezerv bulunduğu düşünülüyor. Bu noktada PEP ve PrEP tedavilieri ile aynı sürece sahip olan Hiv ilaç süreçleri kandaki hücre oluşumunu engelliyor. Böylece kanda hücre oluşmadığı için Viral yük düşüyor ve CD4 artıyor. Nyx'in anlatmaya çalıştığı şey ise CRSIP. Yeni nesil bazı çalışmalarda CRISP tedavisi ile gen dizilimi değiştirilerek çözüm aranıyor. Ayrıca hiv CD4, CD8 gibi hücrelere saldırıyor ve bağışıklığı düşürüyor. Bundan dolayı uzun süre hiv pozitif yaşamış ve tedavi almamışların CD4'leri 500'ün üstüne pek çıkmıyor.

Babun

Teşekkürler

bobydong123415

Babun kusura bakma ama aklıma yerleşti Hiv virüsü lenflerdeki rezervlere gitiyorsa kanda da virüs bulunuyormu yani antijen nasıl tespit ediliyor kanda da bulunması gerek değilmi ya merak ettim kanı sonuçta kandan aliyorlar

bobydong123415

Virüs hem kanda bulunuyor hem lenfte bulunuyor. Testler kandan yapılıyor ve ilaçlarda kanı temizliyor. Lenfi temizleyebilen bir yol bulsalar hiv tarihe gömülecek zaten.

Babun

Adetmi oldun kardesim bu ne ? VIH hucrelere saklanmaz demissin, aksine saklanabildigi icin yok edilemiyo dedim ve anlatabilmek icin örnekler vererek actim biraz. Kim daha fazla biliyo sitesimi bura ? Yoksa bilgi paylasimimi? Rezervleri gidip okumussun iste ( Buda ilk mesajindaki yanlisini duzeltmek icin okudugun anlamina gelir tebrik ederim). Hiv nin girdigi hucreler bilinmiyo... Diyerekte baska bi yanlis bilgi.. abi hiv nin yok etmeye basladigi sistem hangisi ? Bagisiklik sistemi.. burda hangi hucreler bulunur? Yada söyle soriim CD4 NE ? Veya VIH nasil cogaliyo ? Bilgini paylastikca gaza gelip sacma sacma konusma. Ikinci mesajim Gayet iyi anlatiyo reserve dedigin seyi.

Nyx

Cd4 ve cD8 de protein abi hücre degil. Lymphocyte hücrelerinin proteinleri.. yani ezbere ogrenince böyle oluyo komiksin harbi ne biliyosan Salla gitsin.. (yazdiklarinda mantik yok ezberci degilim anlamaya calismiyorum kusura bakma)

Nyx

Arkadaşlar burası kavga etme yeri degil lütfen herkes birbirinin eksiğini düzeltmeli cevaplarınız icin teşekkürler

bobydong123415

Nyx soru sorana cevap ver, bana laf yetiştirme. Benimle Vih virüsü bilgisi yarıştırma.

Babun

Hiv değil Vih. :)

Babun

Şimdi önce babun kardeşim severim bilgisi ve üslubu değerlidir nyks de bizim yurt dışından gelen kardeşim şimdi Pep tedavisi veya Prep tedavisi p24 baskılayacağı yazılmış ben buna katılmıyorum nedeni ise Prep %98 varan koruma sağlar virüs kancaları atar fakat Truvada içindeki etken madde hücre zarına kayganlık verir ve virüs hücreye tudulamaz o zaman zarfında bulaşmaz ama Truvada karşı dirençli virüs hücreye tutunur ve çoğalı p24 de hiv1 ise salgılanır yani Prep in koruması neredeyse %100 dür Drenç geliştiren virüs hariç

Hatam

Yani p24 antijeni sadece direnç gelişiminde oluşur onun haricinde Prep de oluşmaz

Hatam

@Hatam bende onu yazıyorum yukarıda. Soruda p24 oluşumu gecikmesi sorulmuş . PEP ve PrEP tedavilerinde P24 gecikmesi oluşabilir. Bundan dolayı şüpheli olaydan sonra 1 ay süresince alınan PEP tedavisi sonrası hiv testi için tedavi sonrasından başlamak üzere 45 gün süre verilir. Malesef PrEP %100 koruma sağlamaz. Fobi oluşturmamak adına linkini vermeyeyim ama başarısız PrEP örnekleri internette var.

Babun

Aslında Nyx ile gereksiz tartıştık. Herkesin maksadı bilgisi ve araştırması dahilinde yardımcı olmak ve Herkes siteden bir süre sonra ayrılacak.

Babun

Anladım Şimdi paylaşımını başarısız Prep örnekleri illaki olacak ama onlarda zaten hep ya Direnç oluşturan virüs yada 30 gün boyunca alınmayan ilaç rejimi prep çıktığında yüzde oran bu kadar verilmiyor du fakat Prep kullanım oranları arttıkça ve koruma oranları gözlemlendi ama yinede Prep kendi başına Kullanılmamalı Kondom ile birlikte kullanılmalı Kondom patladığında ikinci bir bariyer muhakak olmalı iki korumaya karşı yinede hiv bulaşırsa insanın vicdanı biraz olsun rahatlar

Hatam
Cevap yaz | Soru Sor