Bir kombinasyon, ya da dördüncü nesil test HIV antikor ve antijenler hem arar. Antijenler bağışıklık sistemi aktive neden yabancı maddelerdir. Antijen virüsün kendisinin bir parçası olan ve akut HIV enfeksiyonu sırasında mevcut (insanlar bulaşmış hemen sonra enfeksiyon aşamasında ama onlar HIV antikorları gelişmeden önce). Eğer HIV ile enfekte ediyorsanız, bir antijen p24 antikorları geliştirmek bile önce üretilen çağırdı. Tarama testleri Kombinasyon artık laboratuvarlarında yapılan testler için önerilen ve Amerika Birleşik Devletleri'nde daha yaygın hale gelmektedir. Mevcut hızlı kombinasyon testi şimdi var. Bu bir kombinasyon, ya da dördüncü nesil, HIV tespit test için yeterli antijen ve antikor yapmak için bir kişinin vücut için 2 ila 6 hafta (13 42 gün) sürebilir. Bu pencere dönemi denir. Eğer pencere döneminde negatif kombinasyon test sonucu alırsanız 3 ayda bir olası maruz kaldıktan sonra yeniden test edilmelidir.

Cevap ( 5 )

  1. Gökhan17
    7 yıl önce

    Snowbros sen bilgilisin kardeşim bana bir akıl ver ben bir bayanla 3 yıl önce ve 6ay önce 5-6defa ilşkiye girdim bazılarında korundum bazılarında korunmadım son ilşkimden itibaren en sonuncusu 6.ayda olmak üzere 7 tane çeişitli elisa testleri yaptırdım hepsi negatif çıktı bayanda 4 tane yaptırdı onunkilerde negatif bu testler benim 3 yıl önceki ilşkimide kapsarmı hıv yok diyebilirmiyiz süre geçtiği için antikorların kaybolma ihtimali var mı bana akıl ver kardeşim nolur

  2. snowbros
    7 yıl önce

    Hiv kesinlikle yok sende. Kilavuzlarda bile cok ozel rahatsizligi olanlar icin en son 6 ay denilir. En son oldugun testle hayatindaki butun riskleri ekarte etmis oldun.

  3. Gökhan17
    7 yıl önce

    Yani 3 yıl öncesinide kapsar demi kardeşim antikorların kaybolma gibi bir durum yok demi

  4. snowbros
    7 yıl önce

    Pozitif arkadaslar ilac kullanarak ancak negatife dusuyorlar. Oyle bir durum yok yani icin rahat olsun. Kafani baska seylere ver.

  5. Emre042
    7 yıl önce

    Gökhan kapat artk konuyu cok uzattın

Cevap yazmak için yapınız.