Herkese merabalar.. Yardımcı olursaniz çok sevinirim, tarihini tam animsayamamakla birlikte 27 -28 ocak tarihi gibi yani ortalama 34 35 gün önce korunmasız anal eşcinsel bi ilişki yaşadım aktif rolde olduğum toplasan 30 saniye sürmeyen bi ilişkiydi.. Devamında 21 ve 28nci gün 2 tane test oldum mavi laboratuvarda, Vidas hiv duo ultra, iki testim de negatif çıktı.. Bu testlerin sonucu itibariyle kendimi güvende hissedebilirmiyim, bunu çok merak ediyorum.. Eğer cevaplarsanız çok sevinirim..

Cevap ( 49 )

  1. Oilk
    6 yıl önce

    Fiyatı neydi. Ve kargoyla kan kabul ediyorlarmı

  2. jakobel
    6 yıl önce

    Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar size zahmet bilgilendirme yaparsaniz cok sevinirim..

  3. Nasıl 35 gün önce ilişki yasadinda 21 ve 28 test yaptırdım

  4. Ya arkadaşlar gerçekten paranız çok geldi galiba lablara para harciyosunuz 1 ay sonra devlet hastaneleride yapiyo ve bu testler 4. Jenerasyon testler tabiki güvenebilirsiniz teyit amaçlı 90 günde elisa yaptır eminim negatiftir

  5. jakobel
    6 yıl önce

    Iliskinin yaşanma zamanı 35 gün toplam süre oldu.. Ben iliskiden sonra gecen 21ve 28nci günde iki tane test oldum onu demek istedim yanlis anlasildi heralde..

  6. WoDoo
    6 yıl önce

    Escinsel anal iliski cok riskli bir davranistir. Pasif dahada risklidir. Sen aktif oldugun icin bir nebze risk duser. Ama hiv en kolay escinsel iliskiler ile bulasir. Sana tavsiyem partnerini test edebilirsen daha iyi olur. Edemezsen veya etsen bile 3 ay periyodlarla 1 yila kadar anti hiv elisa ile baktir. Partner pozitifligi kesin vede anormal belirtilerin var ise yilda bir 10 yila baktirmani oneririm. Hivin en buyuk handikapi korunmaktir. Korunmadi isen infekte oldugunu dusunuyorsan en erken sekilde tani almaktir. Ne kadar erken tani alirsan okadar konforlu bir normal negatif gibi yasamini surdurursun. Gecmis olsun

  7. WoDoo
    6 yıl önce

    Bu arada sakin lablara para harcama tip fakulteleri veya egitim arastirma hastaneleri 4. Kusak anti hiv combo test yapar. Hiv duo icin bosuna 200 250 lira para odeme kardes gecmis olsun.

  8. jakobel
    6 yıl önce

    Peki 21 ve 28nci gün yaptırdığım hiv duo ultra testlerin bi geçerliliği yok mu yani ikiside negatif geldi ama..

  9. WoDoo
    6 yıl önce

    Tabi ki var ama biliosun escinsel arasinda hiv cok yayginlasti malesef senin iyiligi icin soyluorm bunu. Oldugun test zamani iyi fakat istisnalari atlamak icin soyluyorum. Thsk hiv tani rehberini okuyabilirsin istersen internette thsk hiv rehberi diye arat tani kismi oku :)

  10. jakobel
    6 yıl önce

    Tabiki anlayabiliyorum seni ama şöyle bi durum söyleniyor ya alınan duo ultralardan sonra negatiften pozitife dönmez diyorlar o sebeple diyorum.. Yoruyorum seni de ama kusura bakma lütfen..

  11. Boyka
    6 yıl önce

    Partnerin pozitif olsa dahi 21-28 arasında yaptığın duo test yüzde 99 gibi bi güvenilirlige sahiptir bu günden sonra dönen olmadı diyor lablar

  12. WoDoo
    6 yıl önce

    Benim bir tavsiye ve tecrube hic kimse donsede bsey demiyecek. Ama sen yinede bunu bilerek tedbirini al. 3 ay diyen doktorda var 6 ay diyen doktorda ama Turkiye halk sagligi kurumu 3 ay der. Nadir durumlarda bir yila kadar uzar diye uyayir. Cogunluk tani alan kisiler oldugun testte ilk 6 haftaya kadar tani alirlar. Istisnalar 1 yila uzar karar senin. 3 ayda kapatabilirsin. Ama tam icim rahat edecek diorsan 1 yil baktir derim. Thsk rehberide bunu diyor.

  13. jakobel
    6 yıl önce

    Evet boyka kardeşim doğru söylüyorsun bir çok yerde bunları duyuyorum açıkçası az da olsa rahatlatıyor beni ama insanın içindeki kuşku herşeye bedel inan, hepimiz için geçerli sanırım bu durum.. Ben bu aldığım negatifleri kesin sonuç olarak değerlendirsem ve geri dönüş olmaz desem doğru karar mi vermiş olurum acaba..

  14. Boyka
    6 yıl önce

    O kuşku bi kere geldi mi daha gitmez buralarda takılma tek tavsiyem,gidip 45.gunde devlette elisa ol kapat uzaklas

  15. Boyka
    6 yıl önce

    Millet elisada 6.haftada pozitifi alıyor senin olduğun test ilk 2-3 hafta içinde pozitif çıkıyor

  16. jakobel
    6 yıl önce

    42 de bi test daha oliyim diyorum duo ultra orda bi sürprizle karşılaşma ihtimalim var mı peki sence ?

  17. Boyka
    6 yıl önce

    Var negatif alacaksın sürpriz olacak

  18. jakobel
    6 yıl önce

    Kardeşim iyi niyetin düşüncen için teşekkür ederim, umarım pozitife dönmez..

  19. Dark
    6 yıl önce

    @jakobel şu bi gerçek ilişki tarzın en tehlikeli sınıfa giriyor pasif olmadıgından bir tık daha sansın var smdi asıl konu ise inanamicagın kadar doktorla görüştüm sırf hıv için ben hıc makale okumadım yurt içi veya dışı kaynaklar ben 18 test oldum hıvden yana diger cybhleri saymıyorum prof Serhat ünaldan şu doktor sitesindekilerin çoguyla yüzyüze ve daha birsürü doktorla hepsinin dediği şuydu 28 de baktır antijende sıkıntı yoksa yuzde 90 hıv senden uzaktır 90 da sadece bir hıve elisayla baktır standart bir elisa yaptır oda negatifse hıv sana hic ugramamıstır, ee bşz naptık kafaya taktık basından bir sene baktırıcaz diye tabi doktorlara inanmadık test olduk oldulca inanmadık daha cok belirti yasadık dha üst testler olduk daha arttı kaygılar elisa testleri degerlerine takıldık rest sonucunu poztifti negarif verdilere takıldık takıldıkta takıldık hee su bar belirtide yasamdıkmş ciddi anlamda yasadık halada bar yasadıgım brseyler oldu wuccutta brseyler ters gitti bu dogru ama bu hıv degildi yani kısacası ( 28 deki negatif cok rahatlatır 90 ise can kurtarır) sanslıymıssınki 21,28 . Günü atlamamıssın antijenin eger varsa tam saptanacagı günde testini olmussun 28 in önemi cok buyuk oldugım makinede gününe göre cok iyi bilyrum orda 4 testim yapıldı benimde bnce yüzde 90 negatifsin ama 90 muhakkak standart elisa yaptır bu hıvdeki altın kuraldır . Bir önerimde lu 90 da negatifini aldıktan sonra bu hikayeni sakın unutma bir daha bukadar sanslı olmassın

  20. jakobel
    6 yıl önce

    Peki son bir soru ďaha sorayim rahatsız etmezsem seni.. Bu gelen 2 negatif testimin ardından pozitife dönme sansi var mıdır yoksa alınan negatiften sonra pozitife dönmez tezi doğru mudur ?

  21. Dark
    6 yıl önce

    Ben şahit olmadım orda dönene o makina üreticileri kendine cok güveniyor vidas dönen yok diyorlar ama who ve diger asıl dünya otoriteleri yani hıvın cıktıgı günden bugune kadar tek altın kural 90 elisadır cok cok az ihtimalde olsa yaptır 90 da testini kurtul

  22. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Sonucun % 99 negatif . Yüksek riskli bir aktivite yapmıssın bu nedenle 90. Günde testi tekrarla konuyu kapat. Yada paran varsa pcr rna yaptır . 90 gün yoğun stresle fobiklik oluşabilir . Ben beklerken çok zor günler geçirdim ...

  23. jakobel
    6 yıl önce

    Tesekkur ederim cevabin icin Bugs bunny, Pcr rna hangi sürede yaptırayım peki ?

  24. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Şu an olabilirsin .

  25. jakobel
    6 yıl önce

    Peki sence o testi olduğumda bi sürprizle karşılaşma ihtimalim var mıdır yoksa negatiflerime güvenmeli miyim, tabiki sende doktor değilsin bilemezsin ama tecrüben dahilinde araştırmaların dahilinde bilirsin belki diye sordum..

  26. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Bana mavi labda 28. Gün testi % 99,98 güvenilirdir dediler . Geriye kalan % 0,02 den hemen emin olmak için pcr testi olabilirsin . İstatistiklere göre sürpriz yaşamazsın , testin sonucunu al rahatla

  27. jakobel
    6 yıl önce

    Yaptiracagim pcr rna bana kesin sonuç mu verecek peki konuyu kapatmak üzere yoksa onu da 90 da teyit etmem mi gerekecek..

  28. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Kesin sonuç . Ama bu sadece hiv1 bakar , hiv 2 bakmaz bilgin olsun .

  29. jakobel
    6 yıl önce

    Arkadaşlar bi sorum daha var cevaplarsanız sevinirim.. Bugs buny, dark, boyka.. Gün hesaplamalarında ilişki günü de dahil mıdır yoksa bir gün sonrası itibariyle mi sayıyoruz acaba ?

  30. Dark
    6 yıl önce

    Önemli birsey değil o takılma okadar birgüne.

  31. jakobel
    6 yıl önce

    Yarın test olmayı düşünüyorum yeniden 36 37 gün falan oluyo pcr mi yaptiriyim yoksa bi önerin var mı dark kardeş ?

  32. Dark
    6 yıl önce

    Yaptırabilceğin en üst düzey test pcr rna dır direk virüsün kendisine rna sına bakar gününde uygun yaptır pcr zaten hıv duo yaptırmıssın

  33. jakobel
    6 yıl önce

    Söylediğin gibi pcr rna yaptıracağım umarım bu iki hiv duo negatiften sonra pozitif sürpriziyle

  34. jakobel
    6 yıl önce

    Söylediğin gibi pcr rna yaptıracağım umarım bu iki hiv duo negatiften sonra pozitif sürpriziyle karşılaşmam..

  35. jakobel
    6 yıl önce

    Dark kardesim sana ulasabilicegim bi iletişim alanı var mı acaba mail adresi, facebook vs.. Bi kaç soru sormak istiyorum sana da burayı işgal etmiyim diye dedim..

  36. jakobel
    6 yıl önce

    Bugs buny kardeşim Iyi akşamlar.. Bi sorum var sana.. Stres yaptim yuksek derecede yeniden baş ağrım var bugun basladi, karnimda gun boyu agridi, yarın test olacağım nedir önerin pcr yaptır diyenler oluyor sen ne dersin.. Geri dönüş yaparsan sevinirim çok..

  37. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Kardeşim 28. Gün test sonucun çok iyi bir işaret . Yinede 90. Günde konfirmasyom testi olman lazım . Ama sende benim gibi fobikleşecen anlaşılan 90 gün bekledikçe :) bence pcr yap , negatifi al kurtul .

  38. jakobel
    6 yıl önce

    Kardeşim inan hiç iyi değilim sana ulasabilicegim bi iletişim alanı var mı acaba mail adresi facebook vs bi kaç bisey sorsam.. Rahatsız etmezsem tabi, sakıncası yoksa..

  39. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Buradan yaz cevaplarım kardeş . Bu platform dısında konusmuyorum pek hesap şifreleri hanımda var , yakayı ele vermeyek

  40. jakobel
    6 yıl önce

    Sorun yok canın sağolsun haklısın tabiki.. Dark ve seninde söylediğin gibi yarın pcr yaptırmayı düşünüyorum o halde tecrübenize dayanarak.. Peki yarın beni pcr sonucunda nasıl bi sürpriz bekliyor olabilir, 2 tane duo ultra negatifi olan biri olarak..

  41. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Kardeş bu soruyu cevapladık bir çok kez ama halini anlıyabiliyorum . Bizde geçtik o yollardan şu an test olsam yine korkarım . Sonuç ne zaman çıkacak araştırdın mı ? Dedi dersin sonucun negatif gelecek , antikor olmasa antijen çıkardı

  42. jakobel
    6 yıl önce

    Iste onu da soracaktim sana aslinda pcr sonuclari ne zaman cikiyor gun icinde mi yoksa bir kac gun icinde mavi laboratuvarda olacağım..

  43. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Yarın ara mavi labı sor . Aynı gün çıkmaz . 2-3 gün aürüyor .cuma sabah versen cumartesi akşam alırsın ama . Pcr çalışma günleri var teki cumartesi diğer günü bilmiyorum

  44. jakobel
    6 yıl önce

    Yarın sabah erken saatlere randevum var mavi labta, yarın muhtemelen 37 ya da 38nci günüm oluyo normal duo ultra olsam ya da tavsiye edeceğin başka bisey cuma da pcr yaptırsam ?

  45. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Cuma pcr ol yeter . Hiv duo zaten olmussun

  46. jakobel
    6 yıl önce

    Niye böyle tedirgin ediyo bu durrum beni anlamış değilim.. Ilişkiden 4 5 gün sonra rutin herkese olan faranjit bana oldu psikolojik mi bilmiyorum.. Bi kaç zamandir çene kemiği bitiminde küçük bi şişlik ve küçük bi beze var hissediyorum, az evvel farkettim ensemde sağa dokununca bisey yok ensemin soluna dokununca yuvarlak bisey hafif şiş gibi.. Bugün baş agrım başladı, karnım dönem dönem bazı günler ağrıyo.. Ve karşılığında 2 tane negatif duo ultra test.. Bunlar nedir inan kestiremiyorum ya..

  47. Bugs bunny
    6 yıl önce

    Kardeş sen % 99 negatifsin . Kendini yıpratma . Test sonucuna güven . Zaten hiv belirtisini 4-5 günde göstermez. Min 1 hafta . Git gönül rahatlıgıyla pcr ni ol , kafandan at bu konuyu.

  48. jakobel
    6 yıl önce

    Bugs bunny inşallah söylediğin gibi olur kardeşim ya tecrübelerin ve araştırmaların bunu söylüyorsa banada inşallah demek düşüyo..

  49. jakobel
    6 yıl önce

    Bugs kardeşim mesajimi okursan cevaplarsan sevinirim.. Söylemeyi unuttum.. Hiv testleriyle birlikte yaptirdigim enfeksiyon testlerinde "Mycoplasma Hominis" diye bi bakteri pozitif çıktı bende, hivle alakalı bisey olmadığını herşeyden bulasabilicegini fakat antibiyotikle geçirilebileceğini söylemişlerdi.. Bunla ilgili bi bilgin var mı kardeşim ?

Cevap yazmak için yapınız.