Cevap ( 7 )

  1. pinhan
    6 yıl önce

    Dinliyorum kardeşim.

  2. mrhasta
    6 yıl önce

    lenflerin neredeydi ve neden biyopsi ihtiyacı hissedildi? biraz detay verir misin? bir de hiv testin en son ne zaman yapıldı?

  3. pinhan
    6 yıl önce

    Baştan anlatayım o zaman. Risk faktörü yüksek bir bayanla bir ilişkim oldu. İlişkim korunmalıydı fakat kondom yırtıldı. İlişkiden yaklaşık 15 gün sonra kasık bölgemde ağrıyla beraber bir şişlik belirdi. Özel bir hastanede ultrasonla bakıldı. Sağ üst inguinal bölgede lenf büyümesi tespit edildi. Durum enfeksiyon yönünde değerlendirildi. Bu arada akıntı ve idrarda yanma belirtileride vardı. Enfeksiyon doktoru iki haftalık ikili antibiyotik kürü yazdı. Bel soğukluğu olabilir, diğer testler için erken dedi. Antibiyotikleri kullanmaya başladıktan üç dört gün sonra belirtilerin tamamı geçti. Daha sonra internette araştırmalar başlayınca hiv takıldı kafaya. Lenf büyümeside akut belirtiler arasında en sağlam kanıtlardandı. Başladım başka belirtiler aramaya. Dil beyaz, vücutta kırmızı benekler. Derken oda ne boyun bölgesinde de bir kitle. Daha önce varmıydı bilmiyorum. Aldımı bir korku. İnternette araştırmalar falan artık emindim hiv pozitiftim. Cesaretimi topladım 17. gün istanbulda özel bir labta komple cybh taraması yaptırdım. Tamamı negatif geldi. Antibiyotik küründen sonra aynı labta 42. günde bir daha tarama ve yine negatif. Ama beyin inanmıştı bu kadar belirti varken testler negatif geliyosa testler hatalıydı. Bu sefer 60. günde başka bir labta komple cbyh taraması ve yine hepsi negatif. Bu sefer kafada sadece 90 gün sorusu kaldı. 90. günde tıp fakültesinin yolunu tuttum. Oradaki doktora test sonuçlarını çıkarıp hikayeyi anlatınca doktorun bakışını görmelisin. Neyse bide biz bakalım ama sonuçlar değişmez dedi. Ve sonuçlar beklenildiği gibi geldi. O zaman boynumdaki şişlik nedir bunu açıklayın deyince iç hastalıkları doktoruna yönlendirdi. Ultrasonda lenf bezi olduğu fakat nonreaktif olduğu tanısı kondu. Çok tedirginseniz biyopsi yapalım dendi ve oda temiz çıktı. Çok uzun oldu farkındayım ama buradaki arkadaşlar kendinden bişeyler bulur diye detaylı anlatıyorum. Neyse fobi biraz azalır gibi olsada hep pusuda, internette araştırmalar devam. 6 ay olayı çıktı bu kez karşıma. 6. ay doğru fakulteye. Doktor bu kez dinlemeden psikoloğa randevu aldırdı. Ordan psikiyatri. Yaklaşık bi 6 ay ilaç kullandım. Psikoloğada düzenli gittim.Tüm buhikaye 6000 lirayı geçik bir rakama patladı ve bu süreçte işsizdim.

  4. pinhan
    6 yıl önce

    90 dan sonra test olmamıştım. Bir seneyi geçik bir süre sonra 20lik dişimi aldırdım orada test istediler. Orada da negatif. Vücuttaki kırmızı lekelerde damar beniymiş bu arada :)

  5. mrhasta
    6 yıl önce

    biyopsi sonrası iz kaldı mı?

  6. mrhasta
    6 yıl önce

    bende de lenfler var. beni çok tedirgin ediyor. koltukaltı kasık ve boyun. reaktif. tek noktada olsa bu kadar korkmam ama 3 yerde birden olunca gel de korkma.

  7. pinhan
    6 yıl önce

    İğne biyopsisinde iz kalmıyor kardeşim. Benim kasıktaki lenf büyümesi kesinlikle ilişkiden sonra oluştu eminim. Ve antibiyotiğe çok hızlı cevap verdi. Bu bakteriyel bir enfeksiyon olduğuna kanıt. Ama boyun bölgesindeki büyük ihtimal daha öncede vardı. Elastiki ve hareketli ve kanser olabilirmi diye araştırılmasını istedim. ( ya kanser olur ya hiv zaten :) Senin durumuna yorum yapamam. Eminim uzman bir doktora muayne olmuşsundur. Doktorun dediğine göre hareket et bence.

Cevap yazmak için yapınız.